Zavetnici: Spremaju se nova hapšenja Srba u BiH

0
692

zavetnici3Srpski narod u BiH bio je danas svedok još jednog pokušaja destabilizacije političkih prilika u Republici Srpskoj i napada na političku samostalnost njenih državnih institucija, kada su službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), potpomognuti ukazom Tužilaštva BiH, nasilno upali u republičke i opštinske institucije u Novom Gradu i bez ikakvog osnova lišili slobode petoro srpskih civila zbog sumnje da su tokom 90-ih godina počinili ratne zločine nad muslimanskim stanovništvom.

Ova nasilna akcija bezbednosnih struktura BiH kojom je bez ikakvog osnova ugrožena bezbednost srpskog naroda predstavlja jedan agresorski čin i neviđeni napad na ustavno-pravni poredak Republike Srpske, urušavajući temelje njene političke samostalnosti.

Podsećamo da je SIPA izvela sajber terorističku akciju i na sajtu RTRS u cilju ometanja njenog rada i sprečavanja da se na najbrži mogući način putem društvenih mreža obavesti srpska javnost o upadu ove agencije na prostor Novog grada. Takođe ističemo da je direktor SIPA-e kadar „Saveza za promene“, organizacije koja aktivno radi na urušavanju Republike Srpske na šta Zavetnici upozoravaju javnost već mesecima.

Ponašanje policijskih struktura i Tužilaštva BiH prevazilazi Dejtonskim mirovnim ugovorom predviđene okvire i direktno je usmereno ka kršenju sporazuma o međupolicijskoj saradnji sa strukturama Republike Srpske. Akcija službenika SIPA-e je jedan protivzakonit akt čiji cilj je da se nasilnim putem degradiraju bezbednosne institucije Republike Srpske, a njihovo delovanje svede pod diktat zvaničnog Sarajeva.

Zavetnici upozoravaju građane Republike Srpske da se rušilačke snage finansirane od strane Zapada neće smiriti i da u narednom periodu spremaju slične neustavne aktivnosti i na području Podrinja kao i nastavak hapšenja Srba u BiH.

Iz navedenih razloga Srpski sabor Zavetnici podržava odluku Vlade RS o prekidu saradnje sa okupatorskim organima SIPA-e i Tužilaštva BiH sve dok se ne obezbede adekvatni mehanizmi za očuvanje političke samostalnosti Republike Srpske i zaštitu prava srpskog naroda u BiH! Zahtevamo od međunarodne zajednice da najoštrije osudi neustavno delovanje državnih službi BiH i da uloži maksimalne napore kako bi se njihovi postupci uskladili sa Dejtonskim sporazumom.

Da Vas podsetimo:  Pismo sa Kosova ili život u strahu

Našem narodu u BiH danas se siledžijski udara na prava i slobodu dok njegovi dželati uživaju široku podršku zapadne mašinerije. Pozivamo narod u RS da i ovoga puta pokaže svoje državotvorne osobine koje ga nesumnjivo krase i zbog kojih predstavlja ponos za čitav srpski rod. Neophodno je da kao i mnogo puta do sada pokažemo jedinstvo i odlučnost u odbrani svoje krvlju plaćene samostalnosti i slobode – stoji u saopštenju Srpskog sabora „Zavetnici“.

Srpski sabor „Zavetnici“

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime