Zdravstvena katastrofa – uzroci i mere

1
1304
Foto: pixabay

Ako se ne preduzmu blagovremene( URGENTNE) i PRAVE mere Srbima i Srbiji preti definitivno izumiranje.

Nije problem dokazati da je stanje zdravlja u Srbiji katastrofalno, da Srbija kopni, decenijama unazad. To je očigledno. Suštinska teškoća je u tome da se precizno dijagnostikuju koji su uzroci, ko je krivac što ovakvi kapitalni propusti, sa tragičnim posledicama po državu i naciju, nisu blagovremeno otkriveni.?

Demografi i statističari treba da preciznim brojkama iskažu koliki su gubici u ljudstvu u ovom vremenskom periodu od 1945.godine do danas, ubrzavajući e iz decenije u deceniju, po svakom demografskom segmentu, i koliko bi bilo stanovnika u današnjoj Srbiji da tih gubitaka nije bilo?

Kada odgovori na ova pitanja budu dati precizno, ne samo da će nadležni moći da prepišu pravi PAKET MERA, nego će nacija biti duboko potrešena saznanjima, probudiće se iz decenijske letargije, i obamrlosti, steći novo stanje duha i novu mudrost. Ispraviće kičmu.

Lukave lije su se dosetile.Zdravstveno iznureni građani, nisu u stanju da štite svoja prava, da se odupru nezakonitim privatizacijama, da zahtevaju povraćaj oduzetog, lustraciju i svakojake naknade šteta, snemoćao narod nije u stanju da se odupre potencijalnom stranom agresoru. Nemoćan narod se ne može odupreti nezajažljivoj sebičnosti onih koji su se u međuvremenu obogatili.i čuvaju netaknut STAUS QUO.

U osvešćenoj Srbiji je sve prisutnija matrica razmišljanja: da je na delu smišljeno skretanje pažnje ostrašćenih i pojedinih neosvešćenih nacionalnih elita, sa suštine, na sporedno, klasična zamena teze, U žižu javnosti se guraju raznorazne isprazne stranačke rasprave, sumnjive afere, i nevažne dogodovštine naduvanih „ zvezda„, političara, tajkuna, mafijaša, tranzicionih moćnika,. rijaliti šou, Mis zadnjice, grme seksualne afere, ko sa kim.

Hleba i igara.

POVIKA NA VUKA A LISICE MESO JEDU

Da Vas podsetimo:  Srbija na rasprodaji

Ili se pokušava paušalno prebaciti krivica na NATO bombardovanje 1999. godine. Bombe su vrlo štetne, ali su rak i druge bolesti bile masovno prisutne i pre 1999. godine. Dokaz: Zdravstvene statistike

Suštinski uzrok zdravstvene katastrofe Srbije je u sferi složenih od tajkuna osmišljenih odnosa i uticaja politike na zdravlje.

Uzroci slabljenja zdravlja su brojni i isprepletani:

a. Siromaštvo.

b. Raspad pravnog sistema

v. Zagađenje ljudske sredine

g. Slabljenje etike medicinske profesije.

d. Stres.

đ. Politizacija medicine

e. Razno.

U ovome smislu na slabljenje zdravlja nacije deluje mentalno stanje, iznureni , depresivni i obeshrabreni građani, u dubokoj krizi identiteta, povrh svega osiromašeni, nemaju snage da se brinu o sebi, o svome zdravlju..

Najvažniji resurs jedne nacije su njeni ljudi., a danas je ovaj najvitalniji resurs u Srbiji drastično ugrožen, osiromašen, ojađen, ostareo, iznuren. Došlo je do odliva mozgova.

Uvažavanje ljudskih resursa je stvorilo neizmerno bogatstvo.i snažno povuklo čovečanstvo napred, u progres, u svim oblastima, i u kosmos. Zapadna Evropa je stvorila poredak koji stvara čudesnu produktivnost.

Dok se kod nas odnosi prema ljudskim resursima bez uvažavanja, i da smo zapravo zbog toga sada pred provalijom. Strani investitori i zbog ovoga izbegavaju Srbiju, radna snaga je ostarila i iznurena. Prethodna Jugoslavija, potom Srbija, su zaplivale davljenički bespomoćne u ovoj zdravstvenoj kaljuzi još poodavno.

A to nije registrovano na pravi način, nisu preduzete korekcije, u ovoj oblasti treba tražiti jedan od najvažnijih uzroka pada nataliteta i demografske prevlasti Albanaca i Bošnjaka, i drugih, i bankrotstva naše ekonomije.

Danas u Srbiji vlada istinsko rasulo u pojedinim bolnicama i klinikama.

PRAVO NA KVALITETNO LEČENjE PONAJVIŠE IMAJU SAMO imućni!

Srbija ubrzano kopni, ako se crna zlokobna dama koja podmuklo kao nevidljivi snajperista juriša na Srbiju ne zaustavi, svaki dan će ohrabrena sve nemilosrdnnje odnositi u svojim kandžama sve više naših najvrednijih sugrađana, i ne samo njih, ne samo onih starih, nego i sredovečnih, pa i mlađih.

Da Vas podsetimo:  Dogovor

Srbija se može spasiti jedino ako se se zavede striktno poštovanje zakona, ako zaživi pravna država, ako profunkcionišu policija i državni aparat. Na državi Srbiji je da pokuša u poslednjem minutu nacionalne tragedije da spase naš narod od sveopšte pogibelji.

Predlog mera:

  1. SPROVESTI NAUČNO ISTRAŽIVANjE O STANjU ZDRAVLjA NACIJE-

2. PREPISATI PAKET MERA

3. OBAVESTITI JAVNOST O REZULTATIMA NALAZA

4. MOBILISATI NACIJU DA SE IZBORI ZA ZDRAVLjE.

Tomislav Krsmanović

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime