Podmukla bolest uništava Kosovo

2
2055

2013_03_11_006.jpg.pagespeed.ce.NWIaOFuKRtKosovo je predmet velikih rasprava i velike patnje i stradanja kako Srba i Albanaca tako i drugih manjina. Ipak, najveća pretnja koja je podjednako opasna za sve je nešto podmuklija i opasnija.

Naime, u poslednje tri godine na Kosovu je registrovan ogroman broj novo obolelih od karcinoma. Ta brojka vrtoglavo raste iz meseca u mesec, a kao glavni razlog stručnjaci navode bombardovanje osiromašenim uranijumom tokom 90ih godina. Doktor Albert Hjubi inače albanac iz Prištine rekao je za „Slobodne medije“ da svakoga dana dođe i do pet novih obolelih kojima se naknadno konstatuje karcinom iliti rak.

On napominje da je tu najčešće reč o karcinomu krvi – leukemiji, raku štitnih žlezdi, tumoru na mozgu ali i težim oblicima raka kože. Hjubi ističe da je siguran da je najodgovornije zračenje koje je i dalje prisutno na Kosovo još od 90ih tokom NATO kampanje. Kao i da će pojedina mesta na Kosovu od uranijuma biti ozračena bukvalno u narednih 1000 godina. Ono što zabrinjava jeste što je najveći procenat obolelih mlađi od 25 godina.

Džejms Mej, nekadašnji britanski diplomata u vreme sukoba na Kosovu izjavio je za „Slobodne medije“ da je reč o „Bumerang efektu“ kao i da je sam NATO skupo platio tadašnju akciju jer je jako puno vojnika iz saziva međunarodnih misija takođe oboleo od raka, kao i da se tačan broj krije od javnosti.

Sociolozi sa Kosova uveliko napominju da povećanje obolelih od raka na Kosovu deluje negativno na razmišljanje i psihu mlađih ljudi te da oni baš zbog toga masovno napuštaju Kosovo kako nebi bili lišeni zdravlja.

Dopisnik našeg sajta Ivan Merder je pre nedelju dana boravio na Kosovu gde je razgovarao sa mnogim žiteljima, kako albancima tako i srbima. Prema njegovim rečima svi su složni oko toga da je Kosovo kontaminirana oblast i opasna po život! Zabranjeno kopiranje!

Da Vas podsetimo:  Koliko iznose donacije u Srbiji?

M.P.

Slobodni mediji

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime