Bolna istina za naprednjake – Vučić ne učestvuje na ovim izborima

1
860
Aleksandar Stankov / Foto:printscreen (juznevesti.com)

Iako je cela kampanja bila usmerena ka lideru SNS Aleksandru Vučiću, on neće učestvovati na izborima i oni koji glasaju neće ga videti na listićima u nedelju. Osim u nazivu liste.

Da je ispoštovao Ustav kao njegov prethodnik Tomislav Nikolić i odrekao se stranačke funkcije po preuzimanju dužnosti predsednika, ne bi ga bilo ni tu.

Možda ova informacija mnogima koji poznaju politički i izborni sistem deluje smešno, ali verujem da ima simpatizera SNS koje će ovo saznanje razočarati.

Naprednjaci su čitavu kampanju za parlamentarne i lokalne izbore ukrasili Vučićevim likom i delom, ali su tako, svesno ili ne, zapravo obmanuli birače. Vučić na ovim izborima ne učestvuje jer je već na funkciji predsednika države. Građani neće birati njega, već Nedimovića, Rističevića, Orlića i armiju njima nepoznatih imena.

Na lokalu su ta imena još nepoznatija. Oni koji su poznati, uglavnom nisu po dobrom, jer su u vlasti već 8 godina i njihov rad je svima dobro poznat. Da je tako potvrđuje i odluka stranke da oni svojim imenom i prezimenom ne budu potpisani u nazivu liste i da tako traže poverenje od svojih komšija za još 4 godine mandata.

Igra se na sigurnu kartu, ali sa opasnim posledicama koje se ogledaju u potencijalnom ustoličavanju autokratskog režima nakon 21. juna.

Sa druge strane, to pokazuje i slabosti SNS i njihovu samosvest o realnoj snazi partije. Za to ne treba konsultovati agencije, trebalo bi samo odgovoriti na jednostavno pitanje – koliko ljudi bi podržalo SNS da on nema Vučićevo lice?

Dok Vučić tvrdi da je kampanja najčistija i tek sinoć je na RTS-u zvanično govorio ispred stranke, protivzakonita funkcionerska kampanja je u ovom izbornom procesu doživela pravu ekspanziju.

Da Vas podsetimo:  Bliska budućnosti čekaj nas, dolećemo "Biznis džetovima!"

Od ukidanja vanrednog stanja Vučić nije stao i svakog dana je, naravno kao predsednik države, nešto otvarao ili neke radove na nečemu započinjao. Sve uživo na ružičastim televizijama. Vozio se helikopterom po Bugarskoj i peo na kulu Beograda na vodi. U Nišu je otvorio Naučno-tehnološki park, ali samo za kamere, jer će on početi da radi tek u avgustu. Kada je otišao, otišlo je i cveće.

Ni Vlada nije stala. Ministri su svakog dana bili u drugom gradu. Naravno, kao ministri, a ne predstavnici stranke. I njihova agenda je bila „u Srbiji je sve najbolje“, a država i SNS su izjednačeni u telefonskim anketama naprednjaka koje nisu zaobišle nijednog građanina. Ministar za socijalu Zoran Đorđević stigao je do Svrljiga, a leskovačko selo Kukulovce je dobilo asfalt nakon što je proglasilo bojkot zbog neispunjenih asfaltnih obećanja.

I sad da izađete i da glasate – rekao im je direktor Puteva Srbije.

“Asfalt kampanja“ traje neprekidno. U Nišu nema mašine koja nije u pogonu, a ulice se maltene asfaltiraju od danas za sutra. Sada sve može. Čak je i inspektor Blagotić, posle 5 godina pravnog šikaniranja, vraćen na posao. Tako će biti do 21. juna, a posle opet po starom – „škode“, odbori, nabavke, fotelje i odela.

Spotovi SNS-a se smenjuju kao na traci na svim medijima, dok se bojkotaški zabranjuju. Vučić se obraća radnicima, seljacima, IT-jevcima. Zloupotrebljava se situacija sa koronom i ta borba se pripisuje stranci. Zloupotrebljavaju se lekari koji učestvuju u tome. Autobusi sa naprednjačkim obeležjima kruže gradom, deli se promo materijal i na semaforima, a negde je dostupan i glasački „antikorona“ paket sa asepsolom, maskom i rukavicama sa logoom „Za našu decu“.

U jednom od naprednjačkih spotova one koji ne glasaju možda, kako kažu, pojede dinosaurus. Ali neće, jer oni su zaista izumrli.

Da Vas podsetimo:  Nema se ali se može, hoće i mora

Može jedino da im naškodi korona, jer ona, nažalost, nije izumrla. Dosta je „živahna“ i voli gužve.

Aleksandar Stankov
Izvor: Južne vesti

1 KOMENTAR

 1. Можда би требало имену Србије званично додати и „СНС за нашу децу“! На пример „СНС Србија на добром путу!“
  За све се питају- СНС-овци,
  све знају најбоље, СНС-овци,
  Плагирају докторате, СНС-овци
  Ултра брзо дипломирају, СНС_овце
  Граде скупе путеве, СНС-овце.
  У Србији заиста ништа не би функционисало да нема СНС-оваца!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime