Demanti Džet Ski saveza Srbije

0
1855

Portal Ozonpress i Džet Ski savez Srbije su demantovali članak koji je pre nekoliko dana objavljen na portalu Ozonpress pod naslovom „Pare za lažno prvenstvo“.

Jet-Ski-Ass.-of-SerbiaObraćamo Vam sepovodom teksta koji je objavljen na Vašem veb portalu 29. januara 2015. godine pod nazivom „Pare za lažno Svetsko prvenstvo“.
Prilikom objave navedenog teksta na Vašem portalu, smatramo da ste dozvolili da i Vi budete deo obmane i prevare koju dotični autor teksta, tj. „infografikona“, plasira nekoliko godina unazad, a koja za cilj ima da naruši ugled DŽet Ski saveza Srbije i ljudi koji ga vode.
Iako se autor nigde nije potpisao, prilično smo sigurni u njegov identitet i ovim putem bi smo želeli da Vam skrenemo pažnju na najbitnije:
– Autor teksta, tj. „infografikona“, je osoba koja nije član ni jednog DŽet Ski kluba u Srbiji, a samim tim ni registrovani takmičar DŽet Ski saveza Srbije. (Zakonom o sportu RS je jasno definisano da svaki pojedinac-takmičar koji se bavi sportom, da bi ostvarivao svoja prava i predstvljao Klub za koji nastupa ili zemlju, mora biti član sportskog Kluba koji učestvuje u sistemu takmičenja i koji je član nadležnog nacionalnog Saveza.).
– Autor teksta je pomešao dve različite sportske grane – džet ski i motonautiku, odnosno neolimpijski (džet ski) i olimpijski (motonautika) sport. U okviru motonautike, koja se prevashodno odnosi na trke čamaca (poverboat), postoji posebna disciplina pod nazivom akvabajk i to je jedini deo motonautike gde se voze skuteri za vodu. DŽet ski je zasebna sportska grana koja se zasniva samo i isključivo na trkama sedećih i stajaćih skutera za vodu, koji se dalje dele u više kategorija u skladu sa modifikacijama motora, veštinama vozača, uzrastu, polu, itd.
DŽet Ski je sportska grana koja je priznata kao sportska grana od posebnog značaja za Republiku Srbiju, a DŽet Ski savez Srbije kao jedini nacionalni granski savez (Pravilnik o nacionalnim granskim sportskim savezima preko kojih se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta u Republici Srbiji, Pravilnik o sportskim granama od posebnog značaja za Republiku Srbiju i Pravilnik o sportskim granama u Republici Srbiji) i kao takav je punopravni član Sportskog saveza Srbije, čime stiče prava koja proizilaze iz Statuta Sportskog saveza Srbije, dok Motonautički savez Srbije ima status pridruženog člana Sportskog saveza Srbije.
– Autor teksta takođe nema nikakva prava niti ovlašćenja da govori u ime DŽet Ski saveza Srbije ili Motonautičkog saveza Srbije, o čemu Vam svedoči i dopis Predsednika Motonautičkog saveza Srbije koji Vam dostavljamo u prilogu.
– Autor teksta napada i najviše sportske institucije u zemlji – Ministarstvo omladine i sporta RS na čelu sa ministrom, njegovim zamenikom i sekretarom za sport i Sportski savez Srbije na čelu sa Generalnim sekretarom, koji su i više nego dobro informisani i upoznati sa radom DŽet Ski saveza Srbije, nad kojim je više puta vršen inspekcijski nadzor po prijavama. Nakon sprovedenih nadzora, sportski inspektori su utvrdili da su navodi u prijavama neistiniti i neosnovani, zbog čega su i sve optužbe protiv DŽet Ski saveza Srbije odbačene.
– Po pitanju „stranih“ takmičara koji voze za Srbiju, možemo reći da postoje takmičari kojima je na osnovu podnete Molbe za prijem u državljanstvo Republike Srbije, prijem odobren čime su stekli državljanstva i lična dokumenta RS, koja su im omogućila da legitimno nastupaju za našu zemlju (inače, o prijemu u državljanstvo RS opšte je poznato da odlučuje MUP RS).
– Autoru teksta ovo nije prvi put da koristi medije u svrhu lične promocije i narušavanja ugleda DŽet Ski saveza Srbije.
Iskreno se nadamo da sledeći put nećete obraćati pažnju na navode autora teksta koji ovim putem demantujemo ukoliko Vas bude ponovo kontaktirao ili bilo ko drugi sa optužbama protiv DŽet Ski saveza Srbije, jer njihov cilj nije promocija džet ski sporta i takmičarskog duha, već omalovažavanje drugih i veličanje sebe, usled nedostatka bilo kakvih rezultata.
Takođe, ukoliko i dalje bude bilo kakvih primedbi na rad DŽet Ski saveza Srbije, pozivamo Vas da nas kontaktirate kako bi ste potvrdili ili otklonili Vaše sumnje.
U nadi da ćete nam izaći u susret i s’ poštovanjem,
Dragana Tutorović
Generalni sekretar DŽet Ski saveza Srbije

Da Vas podsetimo:  Biserne veštine Ane Brnabić, čestitke Vučiću i večna zahvalnost kancelaru Nemačke

jet-ski-1

Napomena Redakcije portala Ozonpress:
Na osnovu dopisa koje smo dobili od Motonautičkog saveza Srbije i Jet ski saveza Srbije, kao i razgovora koji smo obavili sa nadležnima u tim savezima, dobili smo u potpunosti uverljive činjenice da smo od autora infografikona pod nazivom “Pare za lažno Svetsko prvenstvo” dobili neverodostojne podatke sa sumnjive web adrese.
Kako je namera Redakcije da pruži doprinos afirmaciji motonautičkog i jet ski sporta, to smo pomenuti tekst uklonili sa portala, jer on kao takav ne daje doprinos kojem težimo.
Izvinjavamo se Motonautičkom i Jet ski savezu, Ministarstvu omladine i sporta i licima pomenutim u infografikonu, kao i čitaocima portala, zbog nenamerne greške sa objavom pomenutog teksta.

Preuzeto s portala Ozonpress

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime