Objavljeno: 11. Januar 2017.

Dodik uživo priznao tzv. ”Kosovo”!

dodik-priznao-kosovoTokom proslave Dana republike Srpske, njen predsednik Milorad Dodik uživo je priznao legitimnost otimanog dela srpske države, Kosovo i Metohiju.

Teško se može reći da je slučajno izrečeno ono što je hiljade ljudi imalo prilike da čuje, kako oni koji su obeležavanju prisustvovali, tako i gledaoci ispred malih ekrana. Dodik je govor čitao, što znači da je svaka reč unapred bila pažljivo birana i pripremljena. Na taj način Dodik je postao prvi srpski političar koji je javno prihvatio otimanje najvažnijeg i najbogatijeg dela srpske zemlje, svrstavši sebe u sam vrh srpskih veleizdajnika.

Naime, obraćajući se prisutnima, na samom početku govora dok je pozdravljao zvanice, Milorad Dodik je na proslavu Dana Republike pozvao “Srbe” iz šiptarskih kvazi – institucija, a zatim ih je pozdravio kao predstavnike tzv., “Kosova”! Time je Dodik priznao ne samo bespravno otimanje srpske pokrajine kao pravni akt već, posredno, i agresiju NATO pakta kao legalnu opravdavajući žrtve srpskog naroda kao “kolateralnu štetu”, s obzirom na to da je ona za jedini cilj imala otcepljenje Kosova i Metohije.

Progutavši knedlu i sve vreme cupkajući reklo bi se nervozno, Dodik je nakon kraće pauze redom pozdravljanih zvanica, uvrstio i “Uvažene naše drage goste iz Austrije, Francuske, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Kosova i Crne Gore”… Ovo je izrečeno pri kraju prvog minuta obraćanja, poslušajte.

Dodik je time svesno i otvoreno izdao interese Srpskog naroda a shodno tome i same Republike Srpske, koja kao predmet trgovine ne može opstati ukoliko se secesija KiM privede kraju što, ipak zahvaljujući međunarodnom pravu, još uvek nije slučaj i ne može biti makar predstavnici Srba potpisom dali svoj pristanak. Razlog tome je to što je svaki korak koji je ka tome vodio protivan je pravu, pravdi i zakonu pa je svaki ishod kao takav trajno neodrživ. Sve što su počinili, ukoliki srpski narod to bude želeo, pašće onog trenutka kada bude pala i Amerika, svetska sila koja upravo sprovodi otimanje srpske pokajine.

www.kmnovine.com

7 Komentara
Napišite komentar
 1. kosovka piše:

  Po vasem Dodik je priznao i Vojvodinu jer je pozdravio i predstavnike medija iz Vojvodine. Trebao je reci autonomne pokrajine Kosovo i Metohija i Vojvodine i stvar bi bila ok. Ovako zvuci dvosmisleno i moze se tumacitii ovako i onako.

 2. Lune piše:

  Hm,hmm..i, to rade “traljavo”, Metohiju ne spominju,zar Kosovo i Metohija nisu “sveta srbska zemlja”…koju,niko nesme da “rasparcava” i da bije Srbe na joj ??

 3. Lune piše:

  Hm,hmm..nepozvani i neprisutni gosti,iz RSK,se izvinjavaju,jer su “opravdano odsutni”.”tate na sluzbenom putu u den Hagu”, dok se izdaja ne okonca.

 4. Gordana piše:

  Prestanite sa glupostima! Dodik priznao Kosovo koje je predao i prodao Vučić i taj isti Nikolić što sedi kao gost u prvom redu? I da vam bude jasno, Republika Srpska je na neprijateljskoj teritoriji i u neprijateljskom okruženju, izdata od Vučića i Srba iz Srbije i pod raznim pritiscima ali je Nikolić mogao da dodje u Banja Luku! Zašto nije mogao na Kosovo? Zato što ste zajedno sa Vučićem, Tadićem, Nikolićem, Jovanovićem i sličnima i vi sa Kosova izdali Kosovo. Srbi iz RS se bore, uprkos EU, Americi i izdaji Vučića. A vi ste sve rasprodali Šiptarima za debele pare ili ste sebe dobro prodali ili ste Srbiju dobro prodali što kroz saradnju sa Vučićem, što kroz saradnju sa Amerikom i Albanijom. U sred Beograda da drži govor pozdravio bi goste sa Kosova, što ne znači da priznaje Kosovo kao šiptarsku državu. Ovo je još samo jedan oblik borbe protiv Dodika. Vi iz “kmnovina” treba da se obrušite na Vučića , a ne da sprovodite njegove izdajničke interese.

 5. Vlada Cokolada piše:

  Срби Косово још увек зову Косово, зар не? Да су дошли представници Војводине, или локалних власти из било ког другог дела Србије, како другачије да каже него онако како се место у Србији зове? Они их је назвао “гости са Косова”, вероватно да направи разлику између њих и политичког врха из Београда, и то је оно што су били. Ако аутор има бољу формулацију, требало је да је изнесе, уместо да Додику лепи све могуће врсте “анти-Србин” етикета. Косовски Срби имају много разлога да се осећају изданим, али неће помоћи ако због тога постану параноични.

  • Lune piše:

   Hm,hmm.. Dodik nije “anti Srbin”, on je samo jedan u nizu “ronhil Srba”..ostalo je stvar kupoprodajnih odnosa.

 6. Pera Peric piše:

  Bas si ga pogodio. Dodik je ,,priznao,, a jos je citao govor.Sta cemo da u uradimo sa onima koji sprovode i potpisuju ,,klizece.. priznavanje Kosova? Isti to rade a GOVORE da su protiv priznavanja Kosova kao samostalne drzave.

Ostavite komentar

Poštovani, molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija „Korena“ zadržava pravo da skrati ili ne objavi komentare anonimnih čitalaca, koji sadrže direktne pretnje, neosnovane optužbe, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.