Logoped iz BP dobila otkaz zbog političke i nacionalne „nepodobnosti“

0
877

Ipak se ispostavlja da ne ispunjavam baš sve uslove (one ne zakonom propisane, već one koji se moraju u našoj državi ispuniti da bi došli do posla, a to su vjerovatno politička podobnost i ta čuvena “jaka veza” koja sve rešava)

Lidija Raosavljević, logoped iz Bijelog Polja, nakon pet godina rada u Cetru za djecu sa posebnim potrebama dobila je otkaz, a po pisanju portala Bjelopoljske novosti, razlog otkaza je to što se Raosavljević izjašnjava kao Srpkinja.

Ona je za naš portal izjavila da je Centar za djecu sa posebnim potrebama prekršio Zakon o radu, te da će pravdu potražiti na sudu.

„U Centru za djecu za posebnim potrebama u Bijelom Polju počela sam da radim u januaru 2013. godine, kao pripravnik.
Po isteku pripravničkog staža nastavila sam da radim u Centru jer sam ispunjavala sve potrebne uslove, a u međuvremenu sam položila državni ispit. Stručni ispit sam položila u Beogradu, gdje sam godinu dana volontirala na Institutu za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora Đorđe Kostić u Beogradu. To je inače institucija priznata u regionu i šire po svojim rezultatima u oblasti govorno-jezičke patologije. Od njih sam i dobila srdačnu preporuku za dalji rad“, rekla je Raosavljević i dodala:

„Ipak se ispostavlja da ne ispunjavam baš sve uslove (one ne zakonom propisane, već one koji se moraju u našoj državi ispuniti da bi došli do posla, a to su vjerovatno politička podobnost i ta čuvena „jaka veza“ koja sve rešava). Na konkursu koji je tada raspisan, po mnogima misleći zbog da je zbog mene, a ipak na kraju ne budem primljena“.

Lidija je i jedini logoped u Bijelom Polju sa sertifikatom za ADI-R-rana dijagnostika autizma.

Da Vas podsetimo:  EPS uzimao kredit da isplati plate!

Raosavljević je za naš portal naglasila da je nastavila da radi po nekom drugom ugovoru, te da su se ugovori mijenjali, a da se njen status za pet godina od kako radi u Centru nije riješio.

„Ta neizvjesnost i vrlo stresna situacija svaki put kad odem na razgovor upozorenja da to više neće moći tako da mi se produžava (ugovorima na po mjesec dana) trajalo je ugovorom do 8.2.2019. godine kada sam obaviještena da će morati da napišu rešenje o prekidu (koje su i napisali) ali mi i posle toga rekli da dođem i radim, što je ovog puta trajalo četiri dana kada su mi to rešenje i uručili.Samim tim su prekršili Zakon o radu drugi put za redom i jasno mi omogućili da ostvarim svoje zakonsko pravo, što ću sudski i potvrditi“, odlučna je Raosavljević.

Inače, ona je supruga odbornika opozicije u Bijelom Polju Nikole Raosavljevića, pa se politička pozadina priče može i tu vidjeti, a kao što je Raosavljević već rekla.

Izvor: in4s.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime