Manekeni, fenomeni, kreteni i druge modne zanimljivosti

0
813

U trenutku dok se Srbija kupa u znoju lica svoga, zbog čega je nivo na našim rekama i dosegao zabrinjavajuću razinu, mudre privredne i finansijske srpske glave izbegoše na visoki Kopaonik.

kopaonik-2016
Na „srpskom Davosu“ 2016. godine (Foto: Tanjug)

Na vrh brda gde se još samo Pančićeva omorika mrda.

Tamo su, mudri kakve ih ceo svet poznaje, zaključili da, i pored natčovečanskih napora istaknutog pojedinca, dva i dva i dalje ostaju – četiri i da tržišna pravila ponude i potražnje i dalje podsećaju na zakon spojenih sudova po kome: kada tajkunima raste dobit, sirotinji raji pada standard.

Protivnici zakona spojenih sudova smatraju da taj zakon ne važi za Srbe. Da je na snazi i u Srbiji, povećani odliv mozgova uravnotežio bi se sa povećanim prilivom atmosferskih padavina i sve bi bilo na svom mestu. U BiH je, na primer, situacija sasvim drugačija. Zbog odliva preko 6.000 mozgova za samo zadnje dve godine, što je ravno srebreničkoj tragediji, proglašeno je vanredno stanje u kome se traži da se mandat Haškom tribunalu produži bez ograničenja mandata, odnosno, sve dok je Srba i Rusa koji su za sve krivi.

Neskriveni cilj kopaoničkih mudraca, kojima su na pameti samo reforme u zemlji i u vodi, jeste da se u spojenim sudovima, što je u skladu sa pozitivnim zakonskim normama, nivo standarda pravedno i pošteno izjednači. Da svi, ili skoro svi, budu na nivou sirotinje raje. Ionako na visokom brdu Kopaoniku za sve nema mesta.

Na forumu je takođe konstatovano da od svih reformi koje su mogle zadesiti Srbiju, jedino uspešna je reform-torta Veljine baba-Simane. Tajna uspeha ove torte sastoji se u tome što baba-Simana u tortu ne stavlja ni ulje ni jaja. Zbog toga što je torta bez jaja, mnogi su je nazvali Koštunica-torta.

Da Vas podsetimo:  Nabavka "rendž rovera" za Komunalnu miliciju Beograda ili hardver Gorana Vesića

I dok zemljom haraju poplave, vanredno stanje i predizborna kampanja, Beograd se priprema za 39. Beogradsku nedelju mode. Za početak se u srpski vokabular uvode modni jezički detalji kao što su: kasting, bek-stejdž, hotel sa srpskim imenom „Kraun Plaza“, onda manekeni, fenomeni, kreteni i druge modne zanimljivosti.

Kao specijalni gosti nedelje mode najavljeni su kreatori iz Splita, grada ispod Marjana, koji će nastupiti sa kolekcijom „Moda Marjanova“.

U Narodnom pozorištu se priprema specijalna izvedba čuvenog baleta Čajkovskog, koja za ovu priliku nosi radni naslov: „Moda od Labuda“.

Pošto će Beogradska nedelja mode biti u znaku Holandije, baletani će izaći na scenu u odorama sudija i tužilaca Haškog tribunala. Parter će biti rezervisan isključivo za Srbe koji će gledati predstavu sa lisicama na rukama da ne bi aplaudirali kada se na sceni pojave Mladić, Karadžić, ili, ne daj Bože, ponovo Vojislav Šešelj.

Duhovni pokrovitelj nedelje mode biće nedavno upokojeni Dejvid Bouvi. Sve će biti u znaku njegove frizure, njegove muzike i njegovog imena. Konferansu će voditi Dejvid Niven, slobodne udarce izvoditi Dejvid Bekam, a u prostorijama Narodne biblioteke Srbije biće upriličena svečana dodela nagrade Dejvidu Filipu koji će zavapiti krikom unesrećene srpske kulture i njenih poslenika i ponoviti svoje literarne izraze mržnje prema Predsedniku srpske države, gospodinu Nikoliću. Druga Srbija će ovakav istup proglasiti za najnoviji modni krik beogradskog kruga dvojke.

U Nedelji mode, interpretacija mita Dejvida i Golijata, po kome je Dejvid praćkom ubio Golijata samo zbog toga što je div bio kratkovid i nije mogao da sagleda nesrazmernu upotrebu sile mladog pastira, dobiće sasvim suprotan obrt. Golijatu su, umesto mača i štita, dodeljene najmodernije naočare NATO izvedbe što će mu omogućiti laku i efikasnu pobedu koja će, doduše, trajati samo dok traje i Beogradska nedelja mode. Odnosno, dok nejaki i skromni pastir sa štapom ne obezbedi praćku sa oznakom S-300.

Da Vas podsetimo:  Testovi, testovi, ah ti testovi

Dragoslav Pakić

Stanje stvari

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime