Milutinović uporedio Vučića sa Stefanom Nemanjom, kaže da je vladar Srbije

1
848
Po Milutinoviću Vučić je vladar Srbije / Foto: Facebook

Kao i više puta ranije kada su prednjačili u čestitkama i hvalospevima Aleksandru Vučiću, čestitali rođendan plakatima i bakljadom, plaćenim oglasima podrške i mitinzima za njegovo ozdravljenje, opet se lideri niških naprednjaka utrkuju da budu prvi koji će podržati predsednika njihove stranke i Srbije. Dok se još sumiraju utisci, kao i posledice njegovog boravka u Beloj kući i susreta sa američkim predsednikom Donaldom Trampom i nižu kritike, iz Vučićeve stranke stiže podrška, a predsednik niške opštine Crveni Krst nazvao ga je vladarem i uporedio sa Nemanjićem.

Više od potpisanog u Vašingtonu, danima nakon susreta u Ovalnom kabinetu komentariše se Vučićev susret sa Trampom. Upoređujući fotografije Josipa Broza Tita sa Niksonom ili Zorana Đinđića u društvu Džorža Buša, u prvom planu je to kako je Vučić sedeo pred američkim kolegom. Brojne su ocene da je postavljen kao neravnopravan sagovornik, neki čak porede sa istražnim, ali i sa ispitivanjem u školskim klupama.

Sličnog mišljenja je i nekadašnji ambasador Jugoslavije i Srbije Vladeta Janković koji je u emisiji „Pregled dana“ za Newsmax Adria rekao da je Vučićeva fotografija iz Bele kuće prikazuje njegovo pravo lice.

-Slika Vučića na onoj šamlici, gde onako zgrčen kao đače sedi pred Trampom – to je neizbrisivo. On sebi sistematski gradi imidž nadmoćnog, čvrstog, nepopustljivog čoveka, a tamo se stisnuo i smeje se srećno kao dete dok prima onaj plajvaz – rekao je Janković.

Međutim, na brojne napade opozicionih političara, analitičara i građana na društvenim mrežama, odgovor imaju i u odbranu Vučića i sada su stali, niški naprednjaci.

Miroslav Milutinović, koji je opet izabran na funkciju predsednika Opštine Crveni Krst na svom privatnom profilu na Fejsbuku postavio je fotografiju na kojoj se nalaze Vučić u jednom uglu i u drugom spomenik Stefanu Nemanji koji se postavlja u Beogradu sa tekstom – „državnik i državnik“

Da Vas podsetimo:  Bezboznička Srbija: Nemanja bez krsta!

Samo je razlika u vremenu – poručuje Milutinović.

Tu nije stao sa veličanjem Vučića pa je svoju objavu dopunio i komentarom.

Nekada se zastava Srbije viorila iznad Bele kuće, sada imamo SRBINA u Beloj kući – komentarisao je Milutinović.

Za svoju objavu kaže da je lična i da nema nikakve veze sa njegovom funkcijom predsednika niške gradske opštine. Za Vučića kaže da je veliki državnik i vladar, iako se reč vladar koristi za neke ranije periode istorije i monarhije, a ne za 21. vek i demokratiju.

Ne znam da li znate, ali ovaj prvi je bio veliki vojskovođa i vladar, a sada je ovaj veliki vladar u ovom vremenu. To je moje lično mišljenje. Dva vladara u različito vreme koji su bili veliki vladari, veliki državnici svog vremena – dodatno objašnjava Milutinović.

Milutinović je niški političar sa višegodišnjim stažom. Dugo je bio u SPS-u, a od pre nekoliko godina je funkcioner SNS u opštini kojom upravlja. Pored toga je i profesor na Fakultetu poslovne ekonomije univerziteta EDUKONS i na Visokoj školi za menadžment u saobraćaju u Nišu.

Podsetimo, u Vašingtonu je zvanično potpisan Sporazumu o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine, a snimak sa potpisivanja zbog reakcije srpskog predsednika koji nije bio potpuno upoznat sa sadržajem do sada je pogledalo više miliona ljudi u svetu.

Ljubomir Filipov
Izvor: Južne vesti

1 KOMENTAR

  1. Значи ли то да ће Александар Вучић отићи у “монахе“, и живети
    у својој задужбини “Београд на води“?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime