Nemate za hleb? Jedite kolače!

0
1176

Marie_Antoinette_by_Joseph_Ducreux
Marija Antoaneta nekad i Vučić sad: Narode, ako nemate hleba, jedite kolače!

Povećaćete, velite, plate i penzije? Kakva drskost! Premijeru, to je samo vraćanje na staro stanje! Sramotno!

Vučić časti novinare kolačima, navodno, od svojih para.
Vučić časti novinare kolačima, navodno, od svojih para.

Trebalo je valjano iskoristiti dan pred početak praznika, što je premijer učinio kao i uvek. Bio je vredan za Vaskrs, pa nije mogao izostati ni praznik rada. Morao je sazvati hitnu konferenciju kako bi najavio povećanje plata ali ne odmah već do kraja godine. Što uvek koristite gužvu i navrat nanos sazivate konferenciju na kojoj nikad novo ništa ne kažete, ili kažete. Uvek posle svake konferencije i vaše izjave pitam se da li mi živimo u istoj državi ili sam ja u zabludi? Prosveta je bila do sada u najdužem štrajku u istoriji, advokati do skoro štrajkovali, zdravstvo u rasulu, radni sat najniži u Evropi, nijedna realizovana investicija, po stopi nezaposlenosti drugi u Evropi. Svake godine iz Srbije se iseli preko 30 000 mladih talenata i vrhunskih studenata, a vi najavljujete povećanje plata i penzija. I ako bude tako, to nije povećanje već vraćanje na staro. Imamo najgore ekonomske pokazatelje u regionu, a vi pričate bajke o povećanju plata i penzija, padu nezaposlenosti. Da je sve tako kao što kažete privreda bi stala na noge i ne bi imali loše prognoze! Naravno da ćete „povećati“ plate i penzije (vratiti ih na staro), jer u suprotnom gubite izbore… priče za malu decu.

Sve ovo vaša ekipa na vlasti radi planski da bi pokupili glasove na sledećim izborima. Na osnovu čega ćete sada da vratite plate i penzije, šta se to otvorilo, koja je to proizvodnja počela da radi? Da se ne lažemo, bolje nam neće biti. Samo se priča o maloj privredi i poljoprivredi kao pokretačima boljitka, dok se poslovanje samo otežava. Sve dok se uslovi ne stvore da crna ekonomija pređe u „belu“, nema boljitka. A čovek zbog najavljenog boljitka rešio da časti pojedine novinare, kako bi što bolje napisali još neku novu laž. Dobili su novinari na prazničnoj konferenciji kolačiće i sokiće i sve to na račun premijera kako sam reče. Znači krenulo nas je čim se na konferencijama služe slatkišima. Oni se časte kolačima, toliko je narodu dobro. Pa prijatno, g. Vučiću!

Da Vas podsetimo:  Malo levo – malo desno

Čudne su vaše priče, prvo ste potpisali ugovor sa MMF-om da plate i penzije nećete povećavati naredne tri godine, a sad nam opet pričate bajke. Zašto ste opet smislili ovu priču, trebalo vam je pokriće pred praznik da narod ima šta da priča dok vi odmarate. Odlično smišljena akcija, nećete se pojavljivati čak tri dana ni na jednom otvaranju ili obilasku budućih objekata, neće vas biti na malim ekranima, ali narod će pričati. Bacili ste im žišku, radovaće se blesavi narod zato što ćete im nekad vratiti oduzetih deset posto od plata i penzija. Bolje da ćutite i ne dajete pompezne najave, a ako već nekad bude prilike za povećanje plata i penzija, to uradite kad bude zaista moglo, a ne pompezno najavljujete godinama unapred. Narod nema za hleb, a vi pričate neke bajke. Očigledno ste svesni da vam rejting pada, pa se hvatate za slamku dajući ovakve izjave. Uplašili ste se da ćete izgubiti izbore, pa morate da sačuvate svoje glasače tako što presipate iz šupljeg u prazno. Ali narod nije blesav i dosta nam je svega. Neće vam ova priča proći. Zemljo Srbijo, kada ćeš da se opametiš i oteraš ove loše glumce sa političke scene!

Za Korene

Slobodanka Bogdanović

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime