“Otadžbina“ – novi pokret Srba sa KiM

0
1384

SrbOtabU redakciju KM Novina stiglo je pismo kojim nas Srbi sa Kosova i Metohije obaveštavaju da su osnovali novi pokret pod nazivom “Otadžbina“ i da se radi o onim Srbima koji su bojkotovali šiparske izbore i ekspanziju njihovog uticaja na sever KiM!

Saopštenje osnivača pokreta „Otadžbina“ prenosimo u celosti:

Obaveštavamo širu javnost Republike Srbije da su Srbi sa Kosova i Metohije osnovali i registrovali po zakonima Republike Srbije Autonomni regionalni politički pokret. Njega čine pre svega članovi nekadašnjeg Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Srbije sa dvanaest opštinskih odbora kao i pripadnici političkih stranaka Demokratske stranke, Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije koji su bili za bojkot separatisitčkih izbora u režiji Prištine 2013. godine kao i protivnici izdajničkog Briselskog sporazuma zbog čega su napustili pomenute stranke.

U Narodnom pokretu Srba sa Kosova i Metohije koji se zove „Otadžbina“ su i ljudi sa jasnim nacionalnim stavovima koji pre toga nisu bili pripadnici nijedne političke stranke.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije – „Otadžbina“zalagaće se za opstanak institucija srpske države na Kosovu i Metohiji, poštovanje zvaničnog Ustava Republike Srbije, kao i za poštovanje Rezolucije 1244 u kojoj stoji da je Kosovo i Metohija deo Republike Srbije.

Sedište Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije – „Otadžbina“je u Kosovskoj Mitrovici.

Za predsednika Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije – „Otadžbina“izabran je Prof. dr Aleksandar Vasić.

U narednih mesec dana Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije – „Otadžbina“održaće Skupštinu na kojoj će izabrati i ostale čelnike predviđene statutom Pokreta. To su dva potpredsednika, Upravni i Nadzorni odbor kao i Politički savet.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije – „Otadžbina“ostaje otvoren za široku saradnju sa svim pokretima i strankama slične političke orijentacije.

Da Vas podsetimo:  Šveđani vladine službenike i političke predstavnike tretiraju kao obične građane

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije – „Otadžbina“

Predsednik prof. dr Aleksandar Vasić

www.kmnovine.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime