Majka bacila svoje petogodišnje dete sa 3 sprata. I to nije najgora vest dana

0
71
Foto: Kurir

Nije stvar u tome što je petak 13. Vidim da neki seriju današnjih zločina povezuju sa tim. Stvar je u tome što je u Srbiji svaki dan ko petak 13. Možda i gore.

Recimo, ako je vest da je jedna majka bacila svoje petogodišnje dete sa trećeg sprata, a potom ona skočila na skali užasnih vesti tek oko petog mesta, onda su stvari jasne. Budući da su majka i dete živi, prvo, drugo, treće mesto zauzeli su zločini sa smrtnim ishodom.

Zadržala bih se na vesti da je majka bacila svoje dete sa sprata. Dan ranije je navodno tražila ključ od tavana, da “pokaže detetu pogled”. Nije se dobro nosila sa trenutnim razvodom, tako pišu mediji, pa je popila bensedine i alkohol i bacila dete, pa skočila za njim. Dete je bogu hvala komunikativno, svesno, bez povreda, preloma, dok njegova majka ima višestruke prelome ali je svesna.

Ne mogu mnoge stvari da razumem, više se ni ne trudim. Jasno je ko dan da su ovde glavni mehanizmi za rešavanje problema samoubistvo i ubistvo sa raznim modalitetima od pucanja u žrtvu, klanja, trovanja, pa sve do kaspaljenja motornom testerom na struju. Deca se u celoj priči ne štede. Neretko se sve dešava pred njihovim očima. Kakve generacije dočekujemo?

Kako se desilo da nam smrt bude jedino rešenje?

Da rešavamo tugu ubistvom onoga ko nas rastužio, da rešavamo ljubomoru ubistvom, da rešavamo razvod ubistvom, da rešavamo prevare ubistvom? Da posežemo za testerom, nožem, pištoljem kao rešenjem sukoba.

Suludo je, a vidim da se polemiše u komentarima, pričati o tome “kako joj nije bilo žao deteta”. To je očigledno, da joj um nije pomračen, ne bi to uradila, a pošto se pomračio mogla je realno da pobije pola zgrade. A nije umela da nađe način da sebe reši pomračenja. Pustila je da je pojede.

Da Vas podsetimo:  Godine koje su pojeli petooktobarski mrmoti

Baciti svoje dete, pokušati da mu uzmeš život, detetu koje zavisi od tebe, svoje mame… je stvar pomračenog uma ( ne smem ni da pomislim da je drugačije). Kombinovanog dodatno sa alkoholom i sedativima.

Bensedini, bromazepami, diazepami plus alkohol plus droga, droga, droga plus problem, problem, problem, plus pištolj, nož, testera i eto petka 13. svaki dan.

Plus urušavanje porodice, žena plus ljubavnica plus devojke uz ljubavnicu, muž plus švaler, plus iskrena ljubav prema švaleru, plus ljubomora, laži, posesivnost i eto petka 13. svaki dan.

Padaće ljudi sa krovova kao kiša. Sviraće meci pored ušiju, prskati krv od oštrog noža, ali problem će ostajati, jer očigledno je da je malo onih koji umeju da se nose sa problemima a da ne potrče samoinicijativno u sedative i alkohol.

Država MORA omogućiti građanima besplatnu psihološku pomoć. Dostupnu 24 sata.

Psihijatrijske klinike i Centri za socijalni rad NE SMEJU puštati potencijalne ubice na slobodu bez detaljne procene.

Policija MORA da shvati da zabrana prilaska uglavnom znači “priđem ti i ubijem te”.

Otvarati savetovališta, psihijatrijske klinike, razbiti tabue oko traženja psihološke pomoći, edukovati decu još u osnovnim školama kako se nositi sa problemima.

Ugasiti rijaliti programe u kojima se proklamuje nasilje.

Ne sme se žmuriti na pretnje ubistvom, samoubistvom, na probleme koji vode u zločin.

Muž ove majke koja se bacila sa detetom, tačnije bivši muž jer se razvode trenutno, rekao je: Znao sam, najavljivala je ovako nešto.

Možemo da izbegnemo da saznamo ovakve stvari, ne čitamo vesti, ugasimo televizor, ali to ne znači da jednog dana nećemo čuti tup udarac ispred zgrade.

https://luftika.rs/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime