„Trideset crnih džipova s batinašima“

0
1261

45120

LIDER Demokratske stranke Bojan Pajtić zatražio je da nadležni organi identifikuju napadače na njihovog člana Milana Gavrilovića u Mionici tokom jučerašnjih lokalnih izbora.

On je na konferenciji za novinare u prostorijama stranke rekao da se na svim lokalnim izborima u Srbiji nastavlja „brutalno zastrašivanje neistomišljenika“, te da ovog puta nije napadnut samo član DS, već i SPS.

MILAN GAVRILOVIC

„Na svim lokalnim izborima ponavlja se isti scenario – crni džipovi, zastrašivanje, fizičko i brutalno obračunavanje sa političkim protivnicima… Osuđujemo nasilje i nad njima i nad svakim drugim čovekom u Srbiji. Ako je jedan čovek ugrožen i ako je ugrožena sloboda jednog čoveka onda je ugrožena sloboda svih nas. Apsolutno se ne plašimo represije vladajućeg režima“, rekao je Pajtić i dodao da DS nastavlja borbu za demokratiju u Srbiji.

Naveo je i da će DS sa predstavnicima NVO i javnim ličnostima i svim ljudima koji žele slobodnu i demokratsku Srbiju da se bori za ono što smo izgubili nakon 2012. godine, a to su, kako je rekao, pravo na izbor, sloboda, elementarna demokratija.

Izborni rezultat demokrata u Mionici sa 17,44 odsto podrške birača Pajtić smatra dobrim rezultatom „u odnosu na okolnosti pod kojima su se izbori odvijali“.

džipov1i

„To je dobar rezultat u odnosu na činjenicu da je nosilac naše liste izložen fizičkom nasilju, da su građani bili izloženi direktnom pritisku na biračkim mestima i u odnosu na činjenicu da je 30 crnih džipova zajedno sa batinašima patroliralo Mionicom i okolnim naseljenim mestima“, istakao je Pajtić.

On je podsetio i da je u martu ove godine u Mionici DS dobila podršku 6,94, odsto birača, a da je samo devet meseci kasnije osvojila 17,44 odsto.

„Iz ovih rezultata mogu se izvesti dva zaključka – jedan da DS pokazuje stabilan i ubrzan rast, drugi da se DS profilisala kao jedna od dve najveće stranke, kao jedina alternativa režimu Aleksandra Vučića“, poručio je Pajtić.

Da Vas podsetimo:  Krađa od nezaposlenih

Ovi izbori, dodao je, ukazuju i na to koliko su „brutalno fingirana istraživanja javnog mnenja naručena od vlade“, a koja, kako tvrdi, pokušavaju demokrate da pozicioniraju na sedam odsto podrške.

Kaže i da se borba demokrata nastavlja i to za demokratsku i pravnu državu, za kakvu se oni zalažu već 25 godina.

džipovi

„U ovoj zemlji suspendovana je jedna čitava grana vlasti – pravosuđe već više od tri meseca ne funkcioniše. Od kako je na vlast došla SNS ne postoji objektivno ponašanje ni policije ni drugih represivnih organa vlasti“, rekao je Pajtić.

Novinarima se obratio i Milan Gavrilović rekavši da ga je napalo nekoliko ljudi, da oni nisu iz Mionice a da su na dan izbora došli „ljudi u crnim džipovima i zaposeli biračka mesta“.

Gavrilović je rekao i da je u Mionici juče video brata premijera Aleksandra Vučića – Andreja, da ga je nakon što je bio napadnut pitao zašto su to uradili na šta mu je Andrej Vučić odgovorio: „Otkud vam to da smo mi?“.

„Ja sam mu rekao – pa neće SPS da bije sebe i neće ni DS da bije sebe, nego jedna partija bije sve ostale“, naveo je Gavrilović, dodajući da ljude koji su ga napali ne poznaje, te da nisu iz Mionice.

fakti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime