AKO JE TAKO MNOGO „STRANIH PLAĆENIKA“, MORA BITI I RAZLIČITIH…

0
81
Bez kraja – Ilustracija Dušan Arsenić

U zatišju pred buru u predizbornoj kampanji, zbog „Ukrajine“, zatišje je i u korišćenju nekih teških oružja. Nužno kratko, pošto su korišćena i kad (zvanično) nije kampanja. Pre svega, sa „stranim plaćenicima“. Normalno, našim građanima. Pošto se, takođe normalno samo iz drugog razloga, ne može navesti čiji su, kako izgleda ugovor, visina i valuta plaćanja…, svakome se ostavlja da sam zaključuje.

Po znanju i umenju, uz „diskretno“ sugerisanje onih koji o ovom i govore. Zbog uloge i položaja, mogućnosti koje su im na raspolaganju…, pretpostavlja se da o tome znaju više… Rezultat je vidljiv, tim pre što bliski ljima ali nisu zvaničnici koji moraju birati reči kako se ne bi zamerili svetu u koji javno žele biti, to glasno kažu. Dosta konkretno: ne samo „neprijatelja srpstva vaskolikog“ nego „Zapada“, pogotovu „onih koji su nas bombardovali“. A pošto su i „izdajnici roda svoga“, nemaju prava na odbranu. Niti iko treba samo da pita za šta su to „plaćeni“ (podrazumeva se „debelo“), čime to, „izdaju“? Svakako mnogo čime, kad za to hladni i proračunati „Zapad“, toliko izdvaja… Kao i mnogo ranije: „Ko drukčije kaže, kleveće i laže!“. Pogotovu ako pita da nema u ovom još starijeg: „Držte lopova!“.

Galama može biti gromoglasna, ali neugodna pitanja ostaju i izgovorena šapatom! Da nisu strani plaćenici, oni koji drže Rusima stranu, javno? I ne na ulici, kafani, niskotiražnom listu ili kablovskoj televiziji… „Hepi“, koliko pisac ovih redova vidi kad mu želudac to dozvoli, to čini svako veče!

„Informer“ je na naslovnu stranu stavio: „Ukrajina napala Rusiju!“. Obratimo pažnju: ovde je jasno, ko eventualno „plaća“. Pogotovu je jasno ko, kad i gde, čini vredno plaćanja… Jasno je i da Rusija, predstavlja stranu zemlju! Ako nekome „ne predstavlja“, to nije samo izraz njegovih „simpatija“. Nešto je mnogo ozbiljnije: korak u pravcu Srbije, kao „ruske gubernije!“. U slučaju Tome Nikolića to je prošlo kao politički štos, u normalnom svetu (pa i 1948. kod nas), poziv je na veleizdaju! I jako, jako dobar razlog, za jako debelo plaćanje…

Da Vas podsetimo:  DVIJE MAJKE PASE MIRNO JANJE! - I BRŽE STIŽE, ZA KLANJE...

Ne tvrdimo da su pomenuti i njima slični, „strani plaćenici“. Za takav sud potrebni su dokazi, procedura… Samo ukazujemo da „ispeci pa reci“, nije slučajno rečeno. U ovom slučaju, pre nekog antipatičnog, nazoveš „stranim plaćenikom!“.

autor:Radovan Marjanović

https://www.kolubarske.rs/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime