ALBANIJA DO SARAJEVA

1
143

Kako ne bismo imali dilemu šta zapadnjaci u ovom novom jurišu na Srbe celog Balkana hoće – ključne tačke su poklopili onim istim kadrovima – još iz ’90-ih! Združenost sa neprijateljima iz okruženja – bez kombinacije sa našim autošovinizmom – ne bi im „činila posao“?! Ta naša sramna – autoimuna bolest – glavna im je municija?!

Oblaci nad Srbijom / Foto: Pixabay
Oblaci nad Srbijom / Foto: Pixabay

Bože dragi, kako su se ponovo – isti, sa istim ciljem i žestinom, sjatili na nas?!

Zaokružili interesnu sferu na Balkanu – od Srbije, preko Crne Gore, do Republike Srpske – i udarili da završe započeti posao?!

Ono što im je – ova tri „fronta“ uvezalo u jednu celinu – to je „drskost“ Srba da, kao svoji na svome, od pamtiveka tu žive! Ma, sami taj srpski bezobrazluk – da uopšte i žive – izaziva nepodnosivi bol duše – što zapadnjacima, što njihovim saborcima iz našega okruženja?! Jedino bi ih usrećilo kad bi čuli – da Srbi – bilo gde, „poginu“?!

Što se susjeda Hrvata tiče – oni su posebno „osebujni“! Njihova duša boluje, već, pri samoj pomisli da Srbi, bilo gde na planeti postoje?! Njima spasa nema?!

Da ne bismo bili u dilemi šta zapadnjaci, u ovom novom jurišu, od nas hoće – ključne tačke su poklopili svojim proverenim kadrovima, koji – ne znam da li su se nad nama, od ’90-ih pa nadalje – dublje ili sramnije upisali!

Kakvim su im samo iskustvom i potvrđenim „umećem“ napucana ova trojica američkih „diplomata“ raspoređenih na udarnim pozicijama – od Gabrijela Eskobara, Kristofera Hila do Majkla Marfija?! Teško je reći koji nam je „poznatiji“?! Hil nam je budući ambasador u Beogradu, Marfi u Sarajevu, a Eskobar „treće oko“ nad zapadnim Balkanom! Sve ih povrnuli da započeto definitivno okončaju?!

Marfija su nam ovuda šetali još ’96. tri godine u Sarajevu, pa od ’99. tri u Prištini. U američkoj diplomatiji bilo mu je povereno mešetarenje i u Ukrajini, Moldaviji i Belorusiji?! Toliko se dokazao da je bdeo i nad celom Evropom i Evroazijom i to kao direktor Kancelarije za bezbednost i političko-vojna pitanja! Ma, idi! Ako je ikome mir u krvi – njemu je?!

Pet Bajdenovih prekaljenih „diplomata“ za Zapadni Balkan / Foto: Blic

A, tek Hil – od Dejtona do bombardovanja Srba, gde nas je god bilo, on je – zajedno sa Ričardom Holbrukom, čiji je bio zamenik – solio čorbu. Kako je samo ’90-ih, kao specijalni izaslanik za „ugrožene“ Šiptare – uspešno (na)vodio pregovore – od Rambujea do NATO-pogroma nad nama?! Malo je onih koji, kao on – zaslužuju spomenik u sred Prištine i to – tik uz Klintona! Bronzom ovekovečiti borce za Šiptaristan – to bi bila „umetnost“ – za istoriju zapadnjačkog čojstva i viteštva?!

Tu je i specijalni američki izaslanik za zapadni Balkan – Eskobar! „Proučava“ nas još od ’98. kada je pri Kancelariji visokog predstavnika uhodio Banjaluku i pratio plan rušenja Srbije! Onda je gurnut u Podgoricu u diplomatskom timu za vezu. Čim su ustoličili kvislinšku vlast pod Đinđićem, postavljen je za šefa političkog odeljenja u ambasadi u Beogradu. Pošto nas je apsolvirao – od Republike Srpske, preko srpskog svetog KosMeta do Crne Gore – sad nas svodi na zadatu meru?!

Da Vas podsetimo:  Sarajevo, tišina, doveka!

U ovom najnovijem pohodu na nas krenuli su od Republike Srpske. Zadatak da – Rezolucijom o genocidnim Srbima u Srebrenici, prvi „gurnu dominu“ – dobili su zvanični milovci u crnogorskoj opoziciji i – prikriveni milovci u tamošnjoj vlasti?!

Odmah im se Rezolucijom pridružio i Šiptaristan, pa nadovezao odlazeći gaulajter Incko zakonom kojim će da ‘apsi po BiH, svakog ko negira – „Rezolucijin genocid“?!

Onda je Ustavni sud u Sarajevu doneo odluku da Srpskoj oduzme šume i obradivo zemljište – što je po Dejtonu njeno –i prepiše ih na centralne organe BiH?! E – tu je još jedna kvaka! Taj Ustavni sud čine: dva Srbina, dva Hrvata, dva Bošnjaka i – tri stranca – koja, uz dva Bošnjaka, uvek dobiju većinu za odlučivanje – kao što su imali i u ovom slučaju?! A – zamislite „slučajnosti“ – jedan od ta tri stranca im je, niko drugi do Albanac?! Ma, bravo?! Kako se oni samo dosetiše da ih udenu Srbima – ne samo u Srbiji i Crnoj Gori gde ih ima – nego ih i u BiH, makar jednog, da im – i tamo – bude glavna poluga za davljenje Srba?!

Od ove trojice američkih jurišnika, za sada se – ali ono baš – „otvorio“ jedino Eskobar! U skladu sa tim – i Šiptare otvoreno sokoli – da Srbima od BiH, Srbije do Crne Gore „spuste rampu“ – što očigledno, što u građanerstvo zavijeno?! Pošto nas je apsolvirao – sad tačno zna koga, kad i s kim upariti, protiv koga i kako! Za uspešnost kombinacija – garancija mu je naš autošovinizam?! Ta naša – sramna – autoimuna bolest – neprijatelju je glavna municija?!

Za ovaj sadašnji zapadnjački rebus – samo treba pratiti njega i ove „naše“ koji tu „pesmicu“ ponavljaju?!

Patrijarh Mihailo I Kerularije

Evo ja – nikako da shvatim ovu najnoviju „vladavinu naroda“ koju – prvi put posle dva i po milenijuma – instaliraše u Crnoj Gori?! Napuni narod glasačku kutiju do vrha glasovima – za svoje, i – kad je „otvori“, unutra čuče – nečiji(?!) – „eksperti“?!

I, da ne bi one tri rečenice Eskobarove, koje nam sad svaki dan „peva“ Dritan – ja se još ne bih mogla razavetiti!

Razavećivanje krenu od budvanskog Bezbednosnog foruma 15. oktobra, gde se Eskobar „oćitovao“ u video uključenju: „One političke snage u Crnoj Gori, koje su prosrpske, trebalo bi da prepoznaju da Crna Gora treba da bude demokratska, nezavisna, suverena i okrenuta Zapadu, i da ostane deo NATO-a. Za one partije (čitaj prosrpske) koje nastoje da umanje ove aspekte (znači NATO i raskidanje Crne Gore sa sobom, jer – pravoslavna nema kud na Zapad/?!/), mi imamo mnogo načina da im odgovorimo. Neki od njih su sankcije, kao i diplomatska i politička izolacija“?! E, ovo je – vrh?!

Da Vas podsetimo:  Genocid kao ideologija

Ma, meni si – prijatelju – potpuno logičan! Kud sa srpskom vladom na Zapad, osim – ako ih ne bismo prepakovali?! Nema mešanja baba i žaba! Crta je povučena još u šizmi 1054. godine – pravoslavni na Istok, tamo gde je hrišćanstvo i nastalo. Na Zapad – odvojeni od „istoka“ – rimokatolici! A, to što narod glasa(?!) – šta zna narod?! Zbog „neznavenoga“ naroda ste se vi i namučili da pripremite „kutiju sa ekspertima“?!

E, sad – istine radi – nije da nije pružena šansa i svakom Srbinu – samo ako se „dozove pameti“?! Što (?!) – zar je malo Srba koji su se „dozvali“ – puknuli s četiri prsta po čelu i udarili rukoljub papi?! Ne malo – nego je od takvijeh – čitav jedan narod nastao?! Mada, imamo mi i onih koji se nisu ‘vatali ni tri ni četiri prsta! Sad, pošto im je svejedno, a pritisnuo ih Zapad – najradije bi tamo! Takvi se, inače, ne opterećuju glupostima identiteta, predaka, istorije… – kad im je šta isplativo – to su?! Evo Milo – većeg Srbina od njega bivalo nije! Ma – taman ovoliko koliko je i sada zapadnjački montenegrin – nedavno je bio Srbin?! Veće od toga – nema?!

Ove, koji dozivaju Alaha – Eskobar nije pominjao?! Nisu im problem – „dapače“!

Oni su – samo takvo sredstvo – u borbi protiv nas pravoslavnih?! Sad, nije ni njima lako! I oni zapadnjacima polažu ispite! Na primer, Dritan – nema toga „ispita“ koji nije položio?! Od prvog dana – od kada su ga litije dovele na vlast – drži čvrst kurs da – samo preko njega mrtva – mogu Srbi u Crnoj ući u vladu?! Onda je glasao da su Srbi napravili genocid u Srebrenici, pa je u Srebrenicu i otišao da se pomoli, sa sve otvorenim šakama u položaju molitve Alahu, ali – zato je tražio da se mitropolit SPC ne ustoličava u njegovo vekovno sedište na Cetinju?! A– sve službe – kojima on komanduje kao potpredsednik vlade – jedino što su do sada „otkrile“ to je – da će „Krivokapić biti uhapšen kao izdajnik“, ako u Beogradu u patrijaršiji sa SPC potpiše Zakon o slobodi veroispovesti?! Ma, fazon je upalio, samo tako?!

Ličnu žrtvu koju podnosi „zbog Crne Gore“ – priložio je i na prvi 17. februar, koji je dočekao u vladajućoj fotelji – čestitajući Šiptaristanu nezavisnost: „Upućujem vam najiskrenije čestitke povodom Dana nezavisnosti Republike Kosovo… Cijeneći prijateljske i komšijske odnose naše dvije države, radujem se saradnji koja će donijet’ dobrobit građanima Crne Gore i Republike Kosovo“?! Onda je, sledećeg meseca, i lično pristigao u posetu „Kosova“?! Sad mu je oduševljena prestonica velike Albanije (najbolje da nije oduševljena), dok je posećivao – poklonila ključeve kapija Tirane?! To što po regionu obilazi i podržava – albanski svet – potpuno mi je logično, ali kako on nama sasu odgovor na pitanje o – srpskom svetu: „Nama ne treba srpski svet, no evropski“?! Ma, ne pričaj (?!) – ne treba ti, veliš?!

Da Vas podsetimo:  Republika Srpska pred izborom „ili-ili“

A, sad posle Eskobarovog objašnjenja ko može, a ko ne u vladu Crne – osokoljeni Dritan – pošto mu je zapucao u posetu, odma’, još iz Vašingtona, pred novinarem Glasa Amerike – stavi tačku na moje dileme: „Crna Gora apsolutno ostaje posvećena našem prozapadnom kursu, našoj jasnoj i nedvosmislenoj spoljnoj politici… Amerika čvrsto stoji uz Crnu Goru i čvrsto stoji uz vladu Crne Gore – ovu vladu Crne Gore“?! Na pitanje bi li mogao u skupštinsku većinu sa milovcima iz opozicije, čusmo – kako se oni „vrijednosno i programski skoro ne razlikuju“ – ali se, eto, malo personalno ne mirišu?! A kad je pitan, šta je rečeno oko ulaska „pobednika“ u vladu, koji su osvojili 38 poslaničkih mesta, on će ti na to – sav bitan i zagonetan sa svoja 3 skupštinska glasa, onako, potpuno relaksirano: „Ne bih, zaista, komentarisao… Pozicija je vrlo jasna…

Tako da sam lično vrlo zadovoljan (?!)… Pozicije Građanskog pokreta URA su jasne, nedvosmislene i potpuno usklađene sa našim međunarodnim partnerima“?!

Ma, šta kažeš – URA usklađena sa zapadnjačkim interesima – a ti zadovoljan određuješ Crnoj Gori „kurs kretanja“?! Još ćemo dobiti i kompleks koliko nam ističeš svoju „principijelnost“ – zbog koje si, kao, privržen „ekspertskoj vladi“ – čime podnosiš ličnu žrtvu „za dobrobit“ Crne?!

E, vidite ovako, ne znam za druge, ali – meni je Dritan car! Ja bih njemu za života podigla spomenik i to za početak – na sred Cetinja! Što (?!) – pa ja ne znam da ima neko od Albanaca u njegovoj URA-i?! To je „naš“ vođa?! On je – uz nešto „Jelušićka“ – pokupio naše građaniste?! Zvali se mi Crnogorci ili Srbi (za ovaj slučaj potpuno je nebitno) – mi smo radije bili Dritanovi nego svoji?! I, šta sad?! Biće da je – zalutalima koji spas traže tamo gde im je gotova pogibija – kriv Dritan?! Ili, možda, onima koji ne lutaju – nego su ciljano Dritanovi – jer mazohistički uživaju u samozatiranju i samoponiženju?! Ma, nemojte?! Najbolje da nam Dritan, koji – gde god radi, radi u interesu svoga naroda – još to i nacrta na građanerskom barjaku koji je „istakao“ – ne bi li pročitali dok – kao stado – javimo za njim?!

Ma – vidi, Dritane – ne samo na Cetinju – nego širom velike Albanije da ti po jedan spomenik podignu – ne bi ti se tvoj narod odužiti mogao!!!

 

 

 

 

autor:Milijana Baletić

https://hronograf.net/

 

 

1 KOMENTAR

 1. Tekst počinje istinitim i neprijatnim ZAKLJUČKOM ,da su naši stalni i vječiti neprijatelji , ovoga puta vratili i potpuno iste ljude, koji su nam zlo činili i devedesetih godina. Oni ne vide čak ni potrebu da se malo zamaskiraju, i da stare, zle namjere upakuju barem sa nekim novim ljudima. Potom slijedi naj bolnija istina koju nam je Milijana Baletić sasula u lice, na samom početku teksta …….……… “ BEZ KONBINACIJE SA NAŠIM AUTOŠOVINISTIMA – NE BI IM ČINILA POSAO “ ! TA NAŠA AUTOIMUNA BOLEST- GLAVNA IM JE MUNICIJA?!
  Dakle, postoje okolnosti na koje ne mozemo bitno utjecati, to je okruzenje, ponašanje velikih sila, odnos pojedinih drzava prema nama. Sa druge strane postoje okolnosti koje su sramotne ukoliko ih dozvolimo. Upravo nam ta SRAMOTNA OKOLNOST , da dozvolimo postojanje IZDAJNIKA , VELEIZDAJNIKA i AUTOŠOVINISTA, i da isti učestvuju u svim sferama društvenog zivota,najbolje oslikava drzavu i društvo koje imamo, sa svim svojim razornim posljedicama. Razliku izmedju ovo troje čini samo polozaj koji zauzimaju. Namjere su im iste a najveću štetu i najvišu titulu obnaša više pozicionirani. Odlučujući doprinos djelovanju „naših“ autošovinista u svim pojavnim oblicima, rezultat je osmišljenog rada i investicija „naših vječitih neprijatelja“. Prelomni moment dominacije i vladavine NEPRIJATELJA , pomoću AUTOŠOVINISTA- IZDAJICA I VELEIZDAJICA , bio je dobro nam poznati petooktobarski prevrat, kojega mnogi opisuju kao pobjedu koalicije DOS na čelu sa Joe(Dzo) bageristom, a da krajne naivno tj. zlonamjerno zaborave spomenuti glavne protagoniste i financijere, naravno….AMERIKANCE !!!
  Sa takve pozicije,pomoću instaliranih i ucjenjenih VELEIZDAJNIKA , mjenjali su ispočetka prevarena i naivna lica, Koštunice i Djindjića ,da bi ih potom zamjenili blesavim Tadićem, nepismenim Nikolićem i neuračunljivim Vučićem. ( Dobro nam je poznato kako je Djindjić zamjenjen……..) Srbija i Crna Gora postale su zasebne drzave, a Crnoj Gori je uspijelo da nadmaši Hrvatsku u anti Srpskoj politici i proganjanju Srba u novonastaloj drzavi. Dogadjaje u Crnoj Gori , koje opisuje autorka imaju zajednički nazivnik sa dogadjajima u Srbiji. Nekada je Djukanović bio veliki srpski nacionalista ,veoma slično radikalima Nikoliću i Vučiću……….. a šta su sada, sva trojca ??? VELEIZDAJA DRZAVNIH I NACIONALNIH INTERESA zajednički je nazivnik vladajućih u obadvije drzave. A kada bih počeo nabrajati te “ zajedničke nazivnike“ poput Dritana Abazovića i svih drugih u Crnoj Gori i breće im u Srbiji….. Čanak, Čeda , Aaltagić…….. onda moramo shvatiti da smo potmuno jednaki.
  U potpuno se slazem sa Milijaninom oservacijom i zaključkom da “ bez konbinacije sa našim autošovinistima“ ………naši neprijatelji bi bili mnogo, mnogo slabiji, a mi mnogo , mnogo jači !!!
  Zašto onda ne činimo ne samo ono što mozemo, nego ono što smo i obavezni činiti, zbog naše djece,
  zbog naših predaka , nas samih u slavu BOGA ??
  Zbog čega ne riješimo autošoviniste, počevši od veleizdajnika, jednom ………ZAUVJEK !!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime