Američka CIA svakodnevno špijunirala Asanža u ambasadi Ekvadora

0
920
Asanž 2012. i 2019. / Foto: printscreen

Iznenadno otkriće španskog lista „El pais“ o tajnom snimanju Asanža u Londonu

  • Španska privatna agencija za obezbeđenje „Global“ imala je zadatak da za velike novce štiti ambasadu Ekvadora, a ustvari su se španski obaveštajci i vojni stručnjaci bezbednosti bavili špijunskim poslom i prisluškivali su i snimali sve aktivnosti Džulijana Asanža (48 godina), tvorca „Vikiliksa“, i obezbeđivali slanje svih podataka američkoj agenciji CIA
  • Svuda u ambasadi, pa i u toaletima, bile su postavljene tajne kamere i mikrofoni

NEČASNI nisu samo nečasni pojedinci. nečasne mogu biti i cele države, odnoosno njihova rukovodstva.

U slučaju osnivača i urednika Vikiliksa Džulijana Asanža, nečasnim su se pokazale tri – Švedska koja ga je za američki račun optužila za seksualno nasilje, Ekvador koji mu je dao utočište u svojoj ambasadi u Londonu pa nije sprečio da u njoj bude svakodnevno posmatran i Velika Britanija koja je u sve to umešana.

Asanža je špijunirala španska privatna firma za obezbeđenje Global („UC Global S. L.“) vlasnika Dejvida Moralesa (bivšeg vojnog lica) koja je za to bila angažovana.

A Visoki sud u Španiji sada istražuje aktivnosti te firme koju je angažovala Vlada Ekvadora da štiti ambasadu te zemlje u Londonu.

Na ovom linku iz španskog lista „El pais“ mogu se otkriti i na video snimcima videti mnogi detalji i načini kako je Džulijan Asanž, tvorac Vikiliksa i čovek koji je otkrio sve manipulacije SAD u spoljnoj politici, prisluškivan u ambasadi Ekvadora

https://elpais.com/elpais/2019/09/25/inenglish/1569384196_652151.html

::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ispostavilo se da je španska firma špijunirala Asanža, koji je u prostorijama Ekvadorske ambasade u Londonu proveo punih sedam godina (od 2012. godine).

Firma je kamere postavila početkom decembra 2017. godine i to tako da SAD i agenti CIA imaju pristup nadzoru.

Svi Asanžovi kontakti – sa posetiocima i advokatima – bili su neprestano snimani do aprila 2018. godine (kada je Asanž uhapšen u Londonu i iz ambasade Ekvadora prebačen u zatvor, gde se i sada nalazi) i prosleđivani američkim obaveštajnim službama.

Da Vas podsetimo:  Odbrana Republike Srpske kao istorijski imperativ
Izvor: fakti.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime