Bageri ponovo u Hercegovačkoj, Grad naložio raščišćavanje

1
1174

U Hercegovačkoj ulici, gde su u izbornoj noći i dalje nepoznate osobe srušile nekoliko objekata, danas su ponovo bili bageri, pošto je Grad Beograd naložio da se parcela raščisti.

Foto: Mina Milanović Dvanaest dana nakon što su i dalje nepoznate osobe srušile nekoliko objekata, bageri su ponovo bili u Hercegovačkoj ulici. Ovaj put po nalogu Grada Beograda, koji je naložio da se parcela raščisti.

Na čišćenju šuta bile su angažovane ekipe Beograd-puta i Gradske čistoće.

Advokatica ISKRE: Ekipe nisu imale rešenje za rušenje

Ana Mitić, advokatica firme ISKRA, rekla je za Insajder.net da ekipe koje su došle da raščišćavaju teren prvobitno nisu imale nikakvo rešenje. Prema njenim rečima, tek naknadno su im predstavnici Grada uručili rešenje Sekretarijata.

„Rešenje pritom ne glasi na vlasnika objekta, pa će nam samim tim verovatno biti odbijena žalba“, dodala je Mitićeva.

firma ISKRA na ovoj parceli koja je srušena imala je ukupno 14 objekata.

„Jedan deo objekata bio je legalan, dok je deo u postupku, kao i pola Beograda“ dodala je Ana Mitić.

Objekti u Hercegovačkoj, kao i ispod mosta Gazela, srušeni su u izbornoj noći, između 24. i 25. aprila.

Prema tvrdnjama građana i vlasnika objekata, rušenje je izvršeno s tri bagera i uz asistenciju 30-ak osoba s „fantomkama“ na glavi i bejzbol palicama.

Vlasnicima i njihovim advokatima jutros je uručeno rešenje Sekretarijata Grada Beograda za inspekcijske poslove koji je naložio Direkciji Republike Srbije za imovinu da raščisti parcelu na kojoj se nalaze srušeni objekti.

Gradonačelnik Siniša Mali izjavio je za Insajder.net da Grad raščišćava Hercegovačku po zahtevu Inspekcije. Gradonačelnik kaže da je na osnovu prijave Beokomu Komunalna inspekcija donela nalog da se raščisti šut i da se ta lokacija uredi.

„Ono što Grad radi u vezi je s obavezama prema Komunalnoj inspekciji. Gradska inspekcija je dala nalog za uklanjanje komunalnog nereda i sređivanje te lokacije koja i inače pripada Gradu Beogradu. Vi zaboravljate da su to nelegalni objekti koji su tamo“, rekao Mali.

U odluci Sekretarijata koja nosi datum 6. maj navodi se da je rok za izvršenje, odnosno da se raščisti parcela, tri dana, i da žalba na ovo rešenje ne odlaže izvršenje.

Prema rečima advokata i vlasnika objekata, bageri su jutros oko 7.30 stigli u Hercegovačku ulicu, posle čega su ubrzo počeli račišćavanje parcele gde se nalaze srušeni objekti.

Vladimir Marković, direktor preduzeća Transport Peroni, čiji su objekti takođe srušeni, rekao je za Insajder.net da su mu predstavnici gradskih službi danas saopštili da je policija izvršila uviđaj, ali da im nije dostavljen zapisnik o tome.

„Kada su nam uručili rešenje Grada o raščišćavanju, rečeno nam je da je policija izašla na teren i izvršila uviđaj. Međutim, nama niko nije dostavio zapisnik o izvršenom uviđaju“, naveo je Marković.

Marković kaže i da je upozorio komunalne inspektore i predstavnike Grada da na ovaj način uklanjaju dokaze.

Kako javnost nije obaveštena o tome, Insajder.net je zatražio od MUP-a Srbije informaciju kad je policija izašla na teren i izvršila uviđaj u Hercegovačkoj ulici, kao i šta je sve preduzela na otkrivanju odgovornih za rušenje. Međutim, odgovor nismo dobili.

Predstavnik Grada Beograda kog smo zatekli na licu mesta nije želeo da bilo šta kaže, uz obrazloženje da nije ovlašćen da daje izjave.

Zaštitnik građana Saša Janković najavio je da će u ponedeljak objaviti izveštaj o kontroli koju je sproveo povodom rušenja u Hercegovačkoj.

Insajder

1 KOMENTAR

  1. kažu vlasnik grad Beograd a šta je sa legalizacijom i vlasništvom mislim na privatnom posjedu a otimati našima da bi drugi gradili i to silom mislim da to nije dobro jer svaka akcija ima reakciju i ima po svijetu dosta beograđana koji se ne slažu sa ovim potezima gradske uprave i siniše malog i mogu vam reći da su bogatiji od ovih arapa i bave se fizikom i kemijom ?????????????????????????
    Da ne bude japan pa beograd,

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime