Bezboznička Srbija: Nemanja bez krsta!

0
1532
Foto: printscreen

Zaista vrhunski urađen spomenik Nemanji u Beogradu, uništio je jedan detalj koji prvo upada u oči i dominira… A to je mač!

Mač umjesto krsta!

A u istoriji je bilo obratno, Nemanjići su (varvarski) mač – zamenili krstom!

Istina, u podnožju spomenika su mnogi vizantijski simboli i boje, ali je sve upropašteno sa ovim mačem koji sa nemanjićkom tradicijom nema nikakve veze…

Sveti Sava se odriče čak i arhiepiskopskog prestola, odlazi u monahe i u Svetu Zemlju. To je začetak Kosovskog Zavjeta. Zavjet se utvrđuje monaštvom. On je monaški, a ne ratnički!

Foto: printscreen

Istina, po idejnom rešenju, trebalo je da bude krst a ne mač. Zašto je došlo do promjene, objasnio je skulptor Aleksandar Rukavišnjikov, u intervjuu za RTS:

-Znate, i ja sam sebi postavio to pitanje kada mi je rukovodstvo iz Beograda u jednom trenutku reklo da u ruci Stefana Nemanje ipak treba da bude mač, a ne krst. Ja sam se iskreno iznenadio. Kada su mi rekli da žele mač, ja sam rekao u redu, slušam.

Skandalozno i sramno, u najmanju ruku. Nemanjiće ne slavimo zbog mača (ratovanja), nego prevashodno zbog krsta (pravoslavlja).

U Beogradu se može čuti da je to učinjeno zbog Arapa, finansijera „Beograda na vodi“ kompleksa čiji dio čini i ovaj spomenik.

Nemanjići nijesu klečali ni pred kim, današnji vladari Srbije kleče pred svim i svakim! Na desetinama spomenika po Beogradu, svuda mačevi, nigde krsta! Čudi me da nisu i Nemanji stavili albansko keče, kao što je na „Beogradskom pobedniku“. Bezbožnička, paganska i masonska Srbija – ponovo je pobedila!

Autor: Donko Rakočević

Izvor: Borba za istinu

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime