BIA tražila krticu u policiji: Ko je opoziciji javio za „Jovanjicu“

0
273

Vest o hapšenju Predraga Koluvije, većinskog vlasnika imanja „Jovanjica“, bila je uvertira za vršljanje Bezbednosno-informativne agencije (BIA) po čuvenoj policijskoj stanici u 29. novembra, piše nedeljnik Vreme. Cilj tadašnje akcije BIA bio je da otkrije ko je doušnik opozicije koji je preneo vest o hapšenju Koluvije i time ugrozio proizvodnju konoplje, koja se u to vreme odvijala u „Jovanjici“.

Potpredsednik opozicione Narodne stranke i tada poslanik Skupštine Srbije Miroslav Aleksić, tog novembra 2019., javnosti je obelodanio vest da je uhapšen Koluvija, vlasnik dobra „Jovanjica“. Ta vest dospela je u žižu javnosti tek dve nedelje od zvaničnog hapšenja kada ju je, kako je pomenuto, plasirao Aleksić na redovnoj sednici Skupštine, pitajući policiju javno zašto to i dalje krije.

Naveo je tada da ima sazananja da je tokom hapšenja Koluvija pozvao brata predsednika Srbije Andreja Vučića. Ti navodi pokrenuli su lavinu pitanja i komentara.

MUP, suočen sa iznesenim činjenicama, nije imao kud osim da pod pritiskom prizna da se akcija dogodila. Tada je na scenu stupila BIA. Agenti Bezbednosno-informativne agencije upali su u čuvanu policijsku stanicu 29. novembar i danima vršljali po njoj nadajući se da će naći „krticu“ u redovima policije. Njih zapravo i nije zanimalo kako su i po čijem nalogu njihove kolege proizvodile drogu, već ko je dojavio medijima i opoziciji informaciju o hapšenju Koluvije.

„Ko je dojavio opoziciji za „Jovanjicu“? Ko od vas razgovara i šuruje sa novinarima? Da li načelnik Slobodan Milenković radi za američku DEA? Šta Mitić zna o Koluviji? Kako su policajci oktrili fabriku skanka?“, bila su samo neka u nizu pitanja koje je BIA postavila beogradskoj policiji piše nedeljnik „Vreme“ u najnovijem broju.

Njima je, kako piše „Vreme“, zapravo najviše smetalo što policija obavlja svoj posao.

Da Vas podsetimo:  „Srbistan”

Podsetimo, inspektor Slobodan Milenković se, nakon otkrivanja „Jovanjice“, našao pod paljbom režimskih tabloda, koji su samo želeli da unište njegov ugled.

Izvor: ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime