Saopštenje DSS-a (KiM): Bilbordi

0
1220

Bilbordi dobrodošlice A. Vučiću na KiM su paralela sa posetom Rame Preševu

BILBORDI U CENTRU PRESEVA

Zvanična poseta predsednika Vlade Albanije uz najviše državne počasti i njegov javni poziv vlastima u Srbiji da priznaju Kosovo i Metohiju kao posebnu državu je još jedno poniženje Srbije, drugi put u zadnje tri nedelje.

Uoči svog dolaska u Beograd predsednik Vlade Albanije Edi Rama je tako nešto i najavio pa se postavlja pitanje zašto Aleksandar Vučić tu posetu nije otkazao što bi bilo sasvim normalno posle incidenta na Partizanovom stadionu sa kartom “Velike Albanije” koju je upriličio rođeni brat prdsednika Vlade Albanije.

Čudni su i bilbordi koji su osvanuli u Kosovskoj Mitrovici i Gračanici u ponedeljak ujutru sa rečima dobrodošli predsedniče Aleksandre Vučiću. Ima se utisak da ti bilbordi prave paralelu između posete Edi Rame Preševu i buduće posete Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji što je u najmanju ruku nespojivo. Jer i Kosovo i Metohija i preševska dolina su po Ustavu Srbije deo Srbije i nikakvi Briselski sporazumi južnu srpsku pokrajinu ne mogu da odvoje od svoje matice. Ako Kosovska Mitrovica ima isti položaj kao Kraljevo, a po Ustavu je tako, zašto se poseta predsednika Vlade na bilbordima najavljuje, što nije uobičajeno. Okupljanje građana Kosovske Mitrovice posle diplomatskog debakla Aleksandra Vučića u Beogradu je naručeno i u simboličnom broju, da su u takvom malom broju Srbi branili grad, severni deo odavno ne bi bio srpski. Da bi ispeglala ovu političku bruku vlast u Beogradu je požurila da to odradi preko svojih medija uz pomoć “dežurnih” analitičara Dragomira Anđelkovića i Branka Raduna.

Katastrofalna nacionalna politika sadašnjeg režima uobličena u Briselskom sporazumu danas donosi nesagledive pogubne posledice po državu Srbiju. Demontiranje državnih institucija na Kosovu i Metohiji koju vlast sprovodi udaljava Kosovo i Metohiju od svoje matice za najmanje stotinu godina.

Da Vas podsetimo:  Ovo i ono vreme, ovi i "oni" protesti, onaj i ovaj predsednik - ali ishod će biti sličan

Srbi širom Kosova i Metohije od ove vlasti očekuju da dozvoli Ustavnom sudu da oceni antidržavni i antisrpski Briselski sporazum, a da klasičnu granicu koju je postavila između Kosova i Metohije i centralne Srbije ukloni. Poštovanjem Ustava države Srbije najbolje se štiti Kosovo i Metohija.

U Kosovskoj Mitrovici

11.11.2014. godine

Predsednik pokrajinskog odbora Demokratske stranke Srbije

dr Nenad Kojić

Srbi na okup

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime