Biti Srbin je nešto ružno: Dritane Srbine!

2
574
Foto: printscreen

Ispred Skupštine Crne Gore održan je protest građana zbog najavljenih izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Ispred Skupštine podršku okupljenim građanima dali su i poslanici opozicije. Građani su uzvikivali „Ne damo Crnu Goru“, „Crna Goro volim te „, „Nije ovo Srbija“, „Dritane Srbine“… Sa skupa je poručeno da danas počinje najveća pohara kulturnog blaga Crne Gore, predavanjem u ruke Srbiji.

Ovim riječima iz uvoda, još uvijek nelustrirana Radio-televizija Crne Gore opisuje dešavanja u Podgorici, gdje tijesno poraženi DPS Mila Đukanovića i sateliti, pokušavaju da rasplamsaju svoj litijski žižak.

U središtu njihovog vjerskog obreda, na čelu kolone su: novokomponovana varijanta zastave srpske kraljevine Crne Gore, te SAD i Albanije. Možda ima negdje i šahovnica, da se ne uvrijede Tompsonovci, ukoliko ih ne primjetismo među stijegovima.

Na ove simbole su osjetljivi i u Vladi Crne Gore, pa osim prijateljskog ljubljenja do pasa Krivokapića i NATO prvaka, neukidanja potpuno besmislenih sankcija prema Rusiji, te najave promjene zakona koji je i uzrok pada prakomunističko-socijalističke vlasti u Crnoj Gori, koja se nije nacionalno-ideološki mijenjala od 1945. godine, ne vidjesmo ništa od njenog „prosrpstva“.

Taj novomontenegrinski latinično-pravoslavni instant kulturni model, nešto je toliko protivno suštini Crne Gore, njene istorije i duha, da u to ne bi mogli povjerovati prije samo 20 godina. Šoka radi, i Montenegrini su na svom velikom skupu protiv nove „prosrpske“ vlasti imali i natpis na ćirilici. (?!)

Foto: printscreen

HERCEGOVAČKO-CRNOGORSKA VILA VESNA
Iz natpisa na leđima policajca vidljivom na uzvodnoj fotografiji i nizvodno na policijskom vozilu, jasno da su iz svih državnih institucija. sistemski, planski i sa kulturno-genocidnom namjerom, tvorci turbomontenegrinskog identiteta protjerali srpsko pismo.

U tim uslovima Vesna Bratić u Podgorici promjenom imena ministarstva na društvenoj mreži u ćirilično, biva epska heroina srpstva u tragovima. Draško Stanivuković je rasplamsao taj Njegoševski plamičak digitalnim odzivom u Banjoj Luci, pa je sada u najmanju ruku @sajberfilipvišnjić u virtuelno-društvenomrežnoj digitalnoj junačkoj epici.

Da Vas podsetimo:  Novi pozivi za zaoštravanje mera u Nemačkoj protiv kovida-19
Foto: printscreen

Sve u svemu, šala na šalu. Dok ne bude igračka-plačka. Srpstvo je danas sprdnja i podsmijeh do ugrožavanja sigurnosti za onog ko se izjasni „prosrpskim stavom“. Prešlo se i na otvoreno ksenofobičnu i šovinističnu retoriku, koju ni javni servis Crne Gore, a ni dežurni ljudskopravni inkvizitori iz sekte Nevladinića ne osuđuju, ukoliko je u pitanju srbofobija.

Sjetimo se kako su nakon pobjede tročlane koalicije širili vjersku i nacionalnu mržnju, huškajući prije svega muslimansko stanovništvo i strašeći ga „velikosrpskim litijskim hordama mraka“. Nemojmo zaboraviti da su mreže kao Nova, N1, Al Džazira, te sve privatne i državne televizije u Efbihu, Hrvatskoj i Crnoj Gori; narod plašili maltene klanjem i protjerivanjem, zaboravljajući da je upravo Srbima u Crnoj Gori prijećeno „traktorskim kolonama“ u predizbornom periodu.

I to upravo sa tih mreža!

Foto: printscreen

Sad je dozvoljeno i Dritana Abazovića „vrijeđati“ tako što mu uzvikujete pred Skupštinom Crne Gore da je Srbin!? Hoće li se možda ambasade zemalja čije su zastave korištene pri ovim rasističkim ispadima mase, ograditi javnim saopštenjem od njih?

Šta kaže predsjednik svih građana Crne Gore?

MONTENEGRINI: DOKTRINA PREĆUTNE SAMONEGACIJE

Antisrpsko djelovanje komunističkog režima, a zatim i Mila Đukanovića kada je zaboravio izjave o ponosu na crnogorsku državnost i srpsko porijeklo, rezultovalo je klimom u kojoj neko može da sakupi više hiljada aktivista i dovede ih da se pred skupštinom protive samoj svojoj suštini.

Oni „kulturno blago“ Crne Gore amnezično odvajaju od pripadnosti srpskom narodu, vrlo agresivno ih tražeći isključivo pod svoju upravu, kao da su u pitanju morska dobra. Pri tom negirajući tako samosvjedočenjima tvrde činjenice da je Njegoš bio Srbin, kao i svi njegovi Petrovići u dinastiji! Negirajući tako samu istoriju Crne Gore kao države!

Da Vas podsetimo:  Otvoreno pismo dr Rudolfa Henzela ambasadoru Šibu
Foto: printscreen

U školama se o tome ne priča, inače očas zbog Velikog Štrumpfa ostanete bez posla.

RTCG mitinge opozicije za razliku od ranije prenosi i uz pomoć drona, ali teško da će naši Nevladinići objaviti da ih je bilo 40.000 kao svojevremeno na predizbornom mitingu izgrađenom oko tragične i još uvijek nerasvijetljene smrti mladića u Banjoj Luci.

Naslovna fotografija je preslik sa video snimka sa naloga RTCG na Tviteru, koja pokazuje da je Crna Gora, uz doduše dosta blažu zimu, zvanično zakoračila u ukrajinsko ludilo, dok se porijeklo Luganjske ikone, koju je Lavrov vratio Dodiku još uvijek ne zna.

Drama na šalu i obratno spinovanje. U svim varijantama zajednički imenitelj je nekažnjavna srbo i rusofobija.

Kada primjetimo opciju za ćirilicu na zvaničnoj mrežnoj stranici RTCG, odakle je izbačena još prije nego sa Federalne televizije u Efbihovskom Sarajevu, znaćemo da se nešto promijenilo u Crnoj Gori.

Izvor: Frontal.rs

2 KOMENTARA

  1. Глупи Балканци верују да је персоална промена уједно и промена политичког система.Зато и јесмо под -Сахарска Европа.Све „ државе“ екс Ју у колонијалном односу(вежи коња где ти газда каже) али блентави балканци верују да је Европа окупирана а они слободни.Мила је сменио запад а не народ.

  2. Страшно, колико је Милов режим успео да унесе мржњу међу народ Црне Горе! Та мржња према Србији се брижно неговала током његове дугогодишње вадавине и данас даје своје горке плодове.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime