Bombardujte Španiju!

0
1241

Katalonci su se izjasnili za odvajanje od Španije i osnivanje nezavisne države!

Ako još nisu, NATO snage već sutra da se organizuju i da se bombarduje Španija, jer krši osnovna ljudska prava Katalonaca na samoopredeljenje! Zašto bi se Katalanci razlikovali od Šiptara i zašto NATO ne bi bombardovao Madrid, kao što je bombardovao Beograd, zašto ne bi po Špancima prosipao uranijum, kao što je po Srbima?

Zapad se kune u međunarodno pravo i gubljenje je vremena dokazivati im da su ga prekršili, podržavajući otcepljenje Kosova, a osporavajući ga Kataloniji.

Zato odmah treba preći na sledeću fazu: bombardovanje Španije, jer su Zapad i NATO, bombardujući Srbiju, već dokazali da je to legitiman čin!

Ne znamo da li to piše u onom pismu koje je potpisao predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, a koje je premijerka Ana Brnabić trebala lično da odnese u Brisel. To sada nije ni bitno, jer je predsednik saopštio da ”neće poslati pismo zbog španskih prijatelja, ali da svakako očekuje odgovor na njega”..!

To pismo, pokazuje se, nije bilo bitno ni za premijerku, jer je i bez njega otputovala u Brisel!

Ili je imala da isporuči još neka pisma gastarbajterima, plus Vulinovoj tetki, zadnja pošta Kanada, preko Brisela da se zaturi trag korespodenciji, ili da Vulinu donese još 9.000 evra za lođu koju nije otkupio?

Situacija bi bila smešna, da nije ovako ozbiljna: Španija nije priznala Kosovo, pa treba podržati Španiju! Ta je logika u ravni rezonovanja po kojem pacijentu treba odseći zdravu nogu, a ne bolesnu, jer ga bolesna mnogo boli!

Zar postoji neko ko misli da Španija nije priznala Kosovo zbog svojih katalonskih, a ne zbog srpskih interesa?

Da Vas podsetimo:  Gospodarska kuća-saraj istorijsko blago i dragulj Velike Hoče

Šta će biti sa našom bolesnom nogom, Kosovom, ako i Španija kaže da je treba amputirati..? Šta se menja? Šta ako i preostale četiri države EU učine isto? Hoćemo li mi priznati Kosovo? Nećemo! Hoće li Kosovo dobiti stolicu u UN? Neće!

Uostalom, istorija se seća da su Srbi bili ”španski borci”, kada je to bilo potrebno Špancima, ali se niko ne seća da su Španci bili ”srpski borci”, kada nas je NATO bombardovao.

Danas je sve drugačije: danas je Srbin, Nenad Čanak, odmah po regerendumu, pohitao u Španiju, ali da se nađe Kataloncima u borbi… Doduše, ostao je tamo kraće nego Aleksandar Vulin na služenju vojnog roka u našoj vojsci, ipak…. Dovoljno da postane prvonovi španski borac!

Velikodušno im se nudi, Špancima i Kataloncima, i ovdašnji visoki savetnik, drugonovi španski borac, Toni Bler, ”da posreduje u rešavanju krize”, što samo naivnima znači da ne ide kako bi pripremio teren za bombardovanje i naplatio još jedno savetovanje…

I ne znam više – čemu tolika skrušenost i smernost – kada smo jedino mi istrpeli to što jesmo pod NATO alijansom?

I prema Španiji i svima ostalima, nežni i pažljivi!

Ta, manite, više, i svi ostali koji do sada nisu priznali Kosovo zbog sebe: ’ajte, lepo, svi pod NATO bombe, po svoju dozu stradanja i razaranja, po svoju porciju osiromašenog uranijuma, pa priznajte Kosovo!

Hoće da se otcepi Katalonija? Bombama po Španiji!

Hoće da se otcepi Republika Srpska? Bombama po Sarajevu!

Hoće da se otcepi Kalifornija? Bombama po Vašingtonu!

Hoće da se otcepi Škotska? Bombama po Londonu!

Završni test poligrafa:

Nije strašno kad te neko bombarduje, a od pojačanja Crnom Gorom, svako novo NATO bombardovanje biće upola blaže, jer će bombardovati jedna polovina NATO snaga, a druga polovina će od Crnogoraca čuvati leđa svojim snagama! Ko jednom izda saveznika, uvek će izdati saveznika!

Da Vas podsetimo:  Srbija druga u regionu po broju frilensera, pokazuju najnoviji podaci Gigmetra

Nije strašno kada neko pošalje koverat bez pisma, strašno je kada očekuje odgovor na pismo! I još je strašniji sadržaj pisma sa kojim smo se upoznali kao i sa platformom o Kosovu bivšeg predsednika Srbije Tomislava Vilenjaka Dedinjskog, koji je u rezidenciji ostao samo da bi na istoj adresi sačekao poštara sa odgovorom kraljice Elizabete na njegovo pismo…

Ko tvrdi da su prethodna dva pasusa cinična, iskreno misli da treba bombardovati Madrid, Sarajevo, Vašington, London…

Radoje Andrić

iskra.co

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime