Brokoli sa pavlakom i kačkavaljem zapečen u rerni

0
159
Foto: Shutterstock

Dopašće vam se iako niste ljubitelj ovog povrća.

Sastojci:

700 g brokolija
1 jaje
250 g kisele pavlake
so, biber
120 g izrendanog sira (parmezan ili gauda)

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°C. Brokoli operite, a zatim odvojite cvetiće od stabljike. Kuvajte u slanoj vodi, pazeći da se ne raskuva. Zatim sipajte hladnu vodu preko brokolija. Ocedite i ostavite sa strane. U većoj posudi umutite jaje, pavlaku, so i biber i dodajte polovinu izrendanog sira. Sve dobro promešajte. Tepsiju obložite pek papirom.

Sipajte brokoli i prelijte smesom od jaja i sira. Ostatak sira sipajte preko. Pecite između 20 i 30 minuta, odnosno dok lagano ne porumeni i dok se sav sir ne rastopi. Po želji prekrijte folijom. Poslužite toplo kao prilog ili glavno jelo.

Izvor: Vaseljenske / gastro.24sata.hr

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime