Čanak vređao „Zavetnike“ dok su prekidali film o nezavisnom Kosovu

1
872

Članovi Srpskog sabora Zavetnici prekinuli su juče večeras projekciju filma „Kosovo…Nazdravlje! Gëzuar!“ u Medija centru u Novom Sadu, u sedištu udruženja Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Ispred Medija centra, Zavetnici su prethodno održali konferenciju za novinare, na kojoj je član Glavnog odbora Slobodan Jović upozorio da se u samom sadržaju filma, čiji je koproducent Dinko Gruhonjić, srpska vojska i policija prikazuju kao okupatorske snage dok se pripadnici terorističke OVK predstavljaju kao legitimni borci za slobodu.

– Na delu je pokušaj rehabilitacije albanskih ratnih zločinaca i očigledna zamena teza gde se Srbima pripisuje krivica za rat na Kosovu i Metohiji, a Albancima uloga žrtve – naveo je Jović,uz tvrdnju da je ovakav film vrsta promocije separatizma u Novom Sadu sa ciljem njegovog podsticanja u Vojvodini.

Posle konferencije, nekoliko članova Srpskog sabora Zavetnici uspelo je da uđe u salu u kojoj je bilo najavljeno emitovanje filma.

Na samom početku projekcije, članovi Zavetnika ugasili su projektor i prekinuli prikazivanje filma, uz povike: „Ovo je sramota!“ Član Glavnog odbora Vedran Ćosić postavio je pitanje organizatorima: „Gde je pravda za srpske žrtve?! Ko je odgovoran za čitave srpske porodice koje su ubijane i kidnapovane?! Kako žive Srbi na KiM?!“.

Oni takođe tvrde da je u prvom redu na projekciji filma sedeo predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak koji je, kako navode, Zavetnicima psovao majku i vređao ih.

Potom je nekoliko članova Zavetnika izbačeno iz sale. Srpski sabor Zavetnici pozvao je nadležne organe da ubuduće zabrane sve slične događaje koji imaju za cilj podrivanje ustavnog poretka Srbije i omalovažavanje srpskih žrtava.

ZA KAFANSKIM STOLOM

U NDNV navode da je film „Kosovo… Nazdravlje! Gëzuar!“ priča o susretu Arija Abduljija i Isaka Vorgučića, koji u srpskoj enklavi nadomak Prištine pretresaju konfliktnu kosovsku stvarnost za kafanskim stolom.

Da Vas podsetimo:  Počelo je! Izdat prvi pasoš vakcinacije: dobijaju ga svi koji su primili dve doze

www.intermagazin.rs

1 KOMENTAR

  1. Šta su Srbi dozvolili? Svaka ništarija može da ih maltretira i vređa. Ali, ako. Tako i treba. To ste i odabrali i dozvoljavate, pa uživajte.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime