Četiri tegobe koje može da otkloni đumbir

0
899

Verovatno i sami znate koliko je đumbir zdrav i koliko može da doprinese vašem zdravlju i metabolizmu. Bilo da je prehlada u pitanju ili neki drugi ozbiljniji problem, đumbir može da bude i te kako dobar lek.

Nemojte, naravno, da se zavaravate da samo sa đumbirom možete da rešite sve vaše probleme. Kombinacijom zdravih sastojaka ste uvek na dobrom putu izlečenja. Na tom putu đumbir može da vam pomogne.

Dakle, možete ga samo dodati i vašoj redovnoj ishrani i videćete kako ćete se osećati. Ipak, važan je i kontinuitet. Dakle, potrebno je da ga konzumirate svakondnevno ili bar da steknete naviku redovnog konzumiranja.

Interesatno je to što đumbir može da pomogne kod zaista različitih problema. Evo četiri najčešća:

Đumbir za menstrualne bolove

Đumbir je dobar izbor, ukoliko želite da u onim danima zamenite lekove nekim prirodnim sredstvima. Većina devojaka i žena je makar jednom morala da se nosi sa veoma bolnim ciklusom. Kod nekih žena bolovi su jači i prosto bez lekova ne može da prođe niti jedan ciklus. I to nekada može da bude naporno i da ih ograničava, teško im je da obavljaju neke svakodnevne aktivnosti, da ih sprovode u delo kako treba, da jednostavno funkcinišu.

Jedino što se tada čini prihvatljivim je ležanje i mirovanje. Ipak, nekada situacija to ne dozvoljava i mora sese ustati i nastaviti sa redovnim aktivnostima. Zato, ako želite da izbegnete lekove i zameniti ih prirodnim namirnicama, onda je vreme da pokušate sa đumbirom. Ukoliko možete onda bi trebalo da ga grickate, a dobro bi bilo i da pravite zdrave napitke.

Topli napitak će jako prijati vašem stomaku, tako da prokuvajte vodu, pa onda u tu vodu dodajte đumbir, a zatim dodajte i malo limuna, kao i meda po želji. Pijte taj napitak čak i onda kada nemate menstrualne bolove, kako biste ih predupredili.

Da Vas podsetimo:  Stan na dan - Najtraženija opcija za odmor u Beogradu

Koristite đumbir kako biste izbegli problem sa varenjem

A ko još želi da ima probleme sa varenjem? Niko naravno, ali gotovo svako se u određenom periodu života suočio sa njima. Naime, ako se celog života zdravo hranite, ako jedete samo ono što je zdravo i prirodno i ako unosite dovoljno tečnosti i vode prvenstveno, onda se neće javljati ti problemi.

Naravno, i redovna vežba će pomoći da izbegnete probleme sa varenjem. Ipak, nekada nismo svi u potpunosti posvećeni zdravom načinu života i neretko se to odrazi na naš sistem za varenje. Zato je đumbir jako dobar saveznik kada je varenje u pitanju. Konzumirajte redovno đumbir i nećete imati problem sa varenjem.

Od 4. veka se koristi protiv bolova u stomaku i mučnina

Još uvek nije sasvim poznato koliko dugo se koristi đumbir, međutim pronađeni su zapisi iz 4. veka, koji potvrđuju da se đumbir i tada koristio kao delotvoran lek. Istraživači su pronašli zapise u kojima se navodi da se đumir tada koristio za bolove u stomaku, ali i da su ga koristili svi oni koji su imali problem sa zubima, koji su imali krvarenja i slično. Nije poznato, ali se veruje da je delotvorno dejstvo đumbira otkriveno i mnogo pre.

Đumbir prija i vašoj koži

Pored toga što se koristi za jelo, đumbir može da se koristi i kada je vaša koža u pitanju. Dakle, možete da pravite ulje za masažu od đumbira. Sve što je potrebno jeste da susamovom ulju dodate isceđeni đumbir. Masaža i delotvorno dejstvo đumbira će vas i te kako oporaviti.

dnevno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime