Čija ruka se krije iza ubistva Olivera Ivanovića?

36
4292
Foto: printskrin Youtube

Baš uoči nove runde briselskog „dijaloga“ između Beograda i Prištine domaću (političku i medijsku) javnost potresla je vest da je u Kosovskoj Mitrovici ubijen srpski političar Oliver Ivanović.

Slučajnost ili ne?

Ono što je sigurno i što je maltene postalo aksiom u političkom životu na Balkanu je činjenica da atentati na političare na ovim prostorima nikada nisu samo puka slučajnost i splet nesrećnih okolnosti. Iza takvih ubistava po pravilu uvek stoji nečija „nevidljiva ruka“ koja deluje po unapred pripremljenoj agendi, koja odabere trenutak i metu, izvođače i mesto likvidacije i koja izvršeno ubistvo koristi kao sredstvo preko kojeg ostvaruje svoje dugoročne interese.

Pokušajmo da, kroz prizmu poslednjih dešavanja u regionu, aktuelne bezbednosno-političke situacije na Balkanu i geopolitičkih interesa velikih sila u ovom delu sveta odgonetnemo čija se to „nevidljiva ruka“ krije iza atentata na Olivera Ivanovića.

Srbija se u poslednjih nekoliko meseci nalazi na meti ozbiljnih zapadnih pritisaka zbog Kosova i Metohije.

Ti pritisci konstantno su bili praćeni nenasitim šiptarskim zahtevima da Beograd potpuno odustane od Zajednice srpskih opština i prihvati formiranje tzv. vojske Kosova, brutalnim pretnjama, ucenama i napadima samoproglašenih institucija na živote, bezbednost i imovinu Srba na KiM.

Sve to kulminiralo je jutros još jednom zajedničkom krvavom akcijom Prištine i njenih zapadnih sponzora – atentatom na Olivera Ivanovića. Po već oprobanom metodu mučkih ubistava života je lišen još jedan Srbin koji se borio za prava svoga naroda u njegovoj zemlji.

Krvi željna albanska ruka ponovo se nadvila nad srpskim glavama.

Cilj je očigledan – da se destabilizuju prilike na severu južne pokrajine, da se Srbima sa KiM (a time i Beogradu) pošalje jasna poruka „ili prihvatate naše zahteve ili dobijate nove sukobe„, da se Srbija zastraši i gurne u nepovoljnu poziciju kako bi bila primorana na nove, samoubilačke ustupke, da se stvori pogodna politička klima za finalizaciju velikoalbanskog projekta „nezavisnog Kosova„.

A upravo je nastavak mirnih pregovora nešto što Albanci nikako ne žele, naročito sada kada je Srbija (iako stidljivo, ali ipak otvoreno) jasno stavila do znanja da je spremna da u tim pregovorima povuče crvenu liniju preko koje neće prelaziti. Beograd je već u više navrata istakao da formiranje oružanih snaga kosovske kvazidržave ne dolazi u obzir ni pod kojim uslovima, a upravo je „vojska“ ono na čemu Priština insistira kako bi afirmisala svoj bezbednosni suverenitet, potvrdila svoj (nepostojeći) teritorijalni integritet i utabala sebi put za ulazak u NATO.

Da Vas podsetimo:  Popovanje

Postepeni i dugotrajni pregovori su nešto što Prištini u ovom momentu nikako ne odgovara, jer je zbog trenda velikih geopolitičkih promena u svetu (sve veći uticaj Moskve i Pekina u regionu) buduća perspektiva tih pregovora nepovoljna po albansku iredentu. Zbog toga se sada pribeglo radikalizaciji situacije, pronalaženju načina da se pregovaračka pozicija Beograda na svaki mogući način ugrozi, da se Srbija zaplaši i natera da „spusti loptu“ i prihvati „Republiku Kosovo“ kao svršenu, konačnu stvar. U tu svrhu Prištini i Zapadu upravo treba da posluži ubistvo Olivera Ivanovića. Pogledajmo i kako.

1.) Ubistvom čoveka koji je važio za simbol borbe srpskog naroda protiv političke i policijske represije kosovskih kvazidržavnih institucija šalje se poruka preostalim Srbima na KiM da će završiti na isti način budu li nastavili da se zalažu za srpska prava. Atentat služi kao upozorenje i opomena srpskom stanovništvu da će se suočiti sa novim nasiljem i etnički motivisanim pogromima ukoliko se ne povinuje diktatu secesionističkih vlasti u Prištini.

2.) Iza atentata na Olivera Ivanovića krije se pokušaj da se na severu KiM uspostavi potpuna kontrola samoproglašenih institucija i njihovih nalogodavaca sa Zapada. Treba istaći da se upravo sever južne pokrajine (i tamo prisutno srpsko stanovništvo) u zapadnim medijima konstantno predstavlja kao „crna rupa nezavisnog Kosova“, kao remetilački faktor čija je neposlušnost u odnosu prema „centralnim vlastima u Prištini“ glavni uzrok destabilizacije bezbednosnih prilika.

Veštom zamenom teza i plasiranjem lažiranih činjenica zapadna politička i medijska elita od Srba sa KiM umesto žrtve albanskog terorizma pravi agresore i podstrekivače nasilja. U tom pogledu pojedini globalistički mediji već su krenuli da ubistvo Olivera Ivanovića predstavljaju kao posledicu sukoba „srpskih kriminalno-političkih klanova sa severa KiM“, a ne kao rezultat brutalnog terorističkog čina. Na delu je poznata metoda skretanja pažnje sa stvarnih inspiratora ovog monstruoznog događaja kako bi se krivica prebacila na one koji su zapravo meta militantnog albanskog nacionalizma.

Da Vas podsetimo:  Udice za sitnu ribu

3.) Zapad će svoje učešće u ubistvu Ivanovića pokušati da prikrije upravo optuživanjem Srbije da je ona kriva za likvidaciju jer želi da „blokira dijalog i spreči uspostavljanje dobrosusedskih odnosa sa Kosovom“. O tome nam svedoče i najnovije izjave briselsko-vašingtonskih pudlica poput Adema Vlasija koji je brže bolje požurio da za atentat na Ivanovića optuži „ruske i srpske ekstremiste“. Argumentom da je upravo podrška Beograda (a preko njega i Moskve) „nestabilnom severu KiM“ glavna prepreka za efikasnost daljih pregovora Priština će pokušati da delegitimizuje politiku Srbije (i Rusije) na Balkanu, da oslabi njen stav o neprihvatanju „vojske Kosova“ i da zadobije širu podršku u međunarodnoj zajednici za što brže formiranje tzv. vojske, tvrdeći da je tobože upravo postojanje „snažne oružane sile jedini garant bezbednosti na čitavoj kosovskoj teritoriji“.

Po ovome se vrlo dobro vidi kome u ovom momentu ide na ruku ugrožavanje bezbednosti u regionu i produbljivanje postojećih kriznih žarišta; a taj neko sigurno nije Srbija.

To su Albanci i njihovi najglasniji pokrovitelji sa Zapada kojima je u strateškom interesu da se što je pre moguće stavi tačka na pitanje KiM. Da bi se to uvidelo nije nam potrebna nikakva natprirodna sposobnost ili preterano vešto političko umeće. Dovoljna je prosta politička logika. Ako pogledamo sa koje strane je u proteklih godinu dana došlo najviše zapaljivih i ratnohuškačkih izjava videćemo da je to albanska strana. A najnovije pretnje Kadrija Veseljija da će svaki pokušaj povratka Srbije na KiM izazvati dalje prodiranje Albanaca, sve do Niša ukazuje na to da su upravo velikoalbanska ideologija i njeni američko-evropski pokrovitelji glavni faktor destabilizacije Balkana.

Država nam se bez sumnje nalazi u izuzetno teškoj i komplikovanoj poziciji gde će svaki naredni potez državnog rukovodstva morati da bude dobro promišljen i osmišljen kako bi se sačuvao suverenitet i zaštitili interesi srpskog naroda. Ono što se mora imati na umu je činjenica da će svako dalje popuštanje Srbije voditi u nove poraze i nove napade na naš narod, sve dok se sa KiM ne protera i poslednji živi Srbin i ne izbriše svaki trag srpskog državnog i istorijskog kontinuiteta u južnoj pokrajini. Beograd ne sme da pokaže slabost, jer je slabost hrana našim neprijateljima. Beograd mora da zauzme odlučan državotvoran stav i da veštom diplomatskom i bezbednosnom ofanzivom odbrani interese države i naroda na Kosovu i Metohiji. Prvi koraci u tom pogledu treba da budu načinjeni što pre. Beograd mora (i može) bez ustezanja da pokrene istragu ovog terorističkog čina, intenzivira saradnju sa UNMIK-om i KFOR-om i uputi zahtev UN u kome će zatražiti sazivanje vanredne sednice Saveta bezbednosti na temu bezbednosne situacije na KiM. Vreme je da se na globalnom nivou skrene pažnja na terorističko delovanje Albanaca u regionu i otvori pitanje rasvetljavanja zločina nad srpskim narodom na KiM.

Da Vas podsetimo:  Zbog čega majmuni ne upravljaju zoološkim vrtom?

Na kraju želim ukratko da se osvrnem i na one koji (namerno ili iz neznanja) smrt jednog Srbina, čoveka koji je u poslednjim godinama preživeo golgotu i bio meta neviđene torture šiptarskih kvaziinstitucija, od čije ruke je danas i stradao, koriste kako bi optužili sopstvenu državu za učešće u eskalaciji krize, kada je svakom politički bar malo svesnom i razumnom pojedincu (koji se ne nalazi na platnom spisku neke od zapadnih struktura) jasno odakle dolaze signali za novu destabilizaciju regiona. A to sigurno nije Beograd. Pozivam ih da ne nasedaju na propagandu koju šire strani i domaći mediji atlantističke orijentacije, da ne budu „korisni idioti“ u pokušaju neke nove obojene revolucije na ulicama Beograda. Sada nam je potrebno jedinstvo, a ne nove podele. Jer za jedinstvo se, na kraju krajeva, i Oliver borio.

Večna slava i hvala Oliveru Ivanoviću. Srbinu koji je svoje poslednje dane proveo na svetoj zemlji, boreći se da svome narodu omogući bolji, mirniji i slobodniji život.

Iskreno i duboko saučešće njegovoj porodici.

Mr Danijel Igrec

vidovdan.org

36 KOMENTARA

 1. iza svakog trag ostaje.sve tragove sami pišemo i stojimo iza toga.broj uhapšenih i utamničenih koji su nekada za vreme tita pevali srpska se truba s,kosova čuje,srbina svakog da obraduje.sa druge strane su bili ovi koji sada te iste udbaše brane,koji su im u njihovim krugovima aplaudirali.a šta je cilj,da se sakrije ko je do svega ovoga doveo i ko i dalje to čini.vanzemaljci nisu,a evidentna je vlast sa poreklom,korenima,načinom vladanja,tehnikom,monstruoznošću i namerom.trenutno za postojeće stanje kriminala u srbiji nisu krivi ni albanci ni vanzemaljci,već postojeća vlast.koja je dala zadatak pojedinim svojim kerovima da laju,da dižu galamu,to što od toga nema srbija koristi već direktne štete,znaju i jedni i drugi.sada bi oni da nas preko svojih dresiranih kerova hteli obmanuti i naterati da zaboravimo da su baš oni iz beograda tako popljuvali i anatemisali tog istog ivanovića,ali ima nas koji se toga dobro sećamo i ostao je trag kako su ga sve nazivali.tako da pas laje vetar nosi.uvek su izvršioci bili manje krivi od nalagodavaca,kako reče veliki vladika,tragovi im smrde nečovještvom.

 2. Kao što se iza ubistva Zorana Đinđića, najverovatnije, direktno ili indirekto krila ruka Čede Jovanovića koga su ljudi izh klana zvali Ciganče, tako se i kod ubitva Ivanovića kriju ruke braće Vučić ili njihovih ličnih egzikutora!“

 3. Ovaj, kompletni tekst je naobičnija zamena teza. Šiptari, da su hteli, mogli su to da urade kada god su želeli. Ali, način, oružje i vrlo „spremna“ reakcija iz Beograda, priča drugu priču. Uz to, pravi motiv nisu imali Šiptari. Ali su ga imali neki u Srbiji, jer su njemu Srbi na Kosovu više verovali nego samoproglašenom Bogu! A to se ne prašta. A nije baš bio ni „kooperativan“ po pitanju „unutrašnjeg dijaloga“ (ma šta to značilo). Sve, ovde, smrdi do neba! I daće dragi Bog, da se, jednom, zaista otkrije šta se desilo. Ali, već sada vam kažem: Iza ovoga NE STOJE Šiptari! Ili, čak ako i imaju udela, to je samo u sadejstvu iz Srbije!

 4. Postavlja se daleko ozbiljije pitanje u ovom zlocinu: zasto je likvidiran bas Oliver Ivanovic`? Ako su siptari zeleli da izvedu politicki atentat, zasto to nisu ucinili prema Goranu Rakicu ili bilo kome iz nasilno instalirane vlasti iz Beograda od strane Vucica i batinasa iz SNS-a ? Zasto bas Olivera ? da se zastrase svi ostali, koji su znali da je on jedini razumni politicari. ovo je atentat na ljudski i politicki razum. Koji ne odgovara ni vucicu ni njegovim saradnicima siptarima sa Kosmeta. To je moje misljenje i ja ga potpisujem imenom i prezimenom.

  • Говориш бесмислице. Ако је сврха убиства Оливера Ивановића „да се застраше сви остали“, тј. да се пошаље порука преосталим Србима на Космету да нису безбедни, то итекако користи и шиптарским криминалцима на власти у Приштини, и криминалцу на власти у Београду. Порука је сасвим јасна: селите се, овде за вас нема сигурности, ни будућности. То да приштински криминалци желе етнички чист Космет не морамо да објашњавамо, а АВ то – за своје западне газде – остварује од кад је дошао на власт, непостављањем захтева за повратак избеглих и прогнаних Срба (што је обавеза коју су УН преузеле резолуцијом 1244) смењивањем, застрашивањем или ликвидацијом косметских Срба који одбијају да учествују у предаји Космета приштинским криминалцима, нечињењем ничега да се Србима на Космету обезбеди основна безбедност и спречи даље напуштање Космета итд. Све су то врло очигледне ствари. Као што је очигледно и зашто није убијен неко од Вучићевих „Срба“, који фактички раде за Приштину. Поред тога, овим убиством се довршава полицијско-безбедносно преузимање севера Космета од стране приштинских „власти“, као и још једна афирмација „независности“ тзв. „Косова“ које неће дозволити званичним органима Србије да учествују у истрази (ББЦ и западна штампа то увелико експлоатишу представљајући „Космет“ као независну државу, а још је горе што то полако тоне у посдствест многих у Србији).

   Mein liebhen, was willst du noch mehr?

   Што се тиче оних који желе да се ћути до резултата „истраге“, препоручујем им да се осврну на убиство Јанићијевића пре више од три године, на исти дан, на исти начин, за које до сад нико није ни осумњичен…

 5. Hm,hmm…pokolebali ste me,posumnjao sam na Jelenu Milic i Sonju Biserko,nije Tatjana Vojtehovska,dzaba tamo nekog oterala u pizdu materinu.

 6. Ako zelite istinu, sledite trag novca. Sto vise droge zaplene razne policije to manje para siptarima i amerima. NATO baza na Kosovu i Metohiji ne sluzi da cuva narod posebno ne da stiti Srbe vec da se iz nje transportuju materijali na zapad, od droge, organa do belog roblja. Zasto bi Srbi ubili coveka koji nije nikad bio na vlasti i nije imao sanse da bude bilo kad u nekoj vladi?
  Zasto bi ga ubili siptari; – Zato da Srbija zaustavi pregovore da imaju opravdanje za necinjenje i neispunjavanje vec dogovorenog, da poniste sud za ratne zlocine, da silom udju na sever i stave celu pokrajinu pod svoju okupaciju. Ali ovog puta sam sklonija da verujem da iza napada stoje angloamericke obavestajne sluzbe. Americke i Engleske diplomate su zestoko pretile neredima na balkanu i cak zloslutno najavile krvoprolice.
  Nisu vidovnjaci nit proroci, znaci najavili su sve sto su vec spremili za Srbe ako nastavimo da budemo svoji i sedimo na svojoj stolici. Nisu oni nama prijatelji, zapad ne trazi partnera vec slugu.

  • Na planeti Zemlji vlada „HAOS PREZADUZENIH NAJ RAZVIJENIH DRZAVA“. Nista im drugo ne preostaje nego da otimaju od koga sta mogu. Zato se ovo zlo necovecnosti siri celokupnom planetom. Otima se od onih, kao sto je nafta, a u tim drzavama jadna deca umiru u zagrljaju majki bez vode i hrane. Zatim hrle ka otimacini prirodnih resursa, rudnih bogatstava: rudnika zlata srebra, mineralnih voda. duvana i svega od cega malo ulazu i dobijaju da iznesu sto veci kapital, zatim ruse bankarske sisteme drzava i otvaraju svoje banke sa visokim kamatama na grbacama osiromaseni gradjana, urusavaju sve sto mogu od privrednih preduzeca da bi ih oni preuzeli, to cine korupcijom pojedinaca i lazno ih predstave da su oni vlasnici medjutim naj veci deo kapitala odlazi van drzave u inostrane drzave. Na vlasti postavljaju korumpirane vodje koji im to mogu omoguciti. One drzave koje im se suprostave, postaju im naj veci neprijatelji i ako im nisu nista nazao u njihovim drzavama nisu ucinili. Postoji samo jedan nacin mirno dopskog resenja. A to je da se svi dugovi svih drzava jednostavno otpisu. Usuprotnom izlaza nece biti osim „IZBIJANJA TRECEG NUKLEARNOG SVETSKOG RATA EPOKALIPSE ZA CITAVU PLANETU“. „POZNATA JE BOZIJA IZREKA . PRASTAJMO DUGOVE NASE DA BI NAM OPROSTILI NAMA STO MI NJIMA DUGUJEMO“. Svako ljudsko bice treba da se zapita. Da li je bolje da otpisemo dugove svih drzava, da sacuvamo zivote, svega sto smo stvorili i izgradili, ili da idemo u krajnju necovecnost, da sve porusimo sto su generacije stvarale i izgradile, a ono sto je najgore nastao bi „EPOKALIPTICNO UNISTENJE JLUDSKIH BICA I NAJ VECI BROJ SVIH ZIVIH BICA NA SVE OBUHVATNOJ PLANETI“. Kada bi upitali decu uzrastu od 10 d0 15 godina, ona bi vam sa sigurnoscu odgovorila. Da je bolje otpisati sve dugove nego da nastane „TRECI SVETSKI RAT EPOKALIPSE U KOJIMA BI ONI IZGINULI, NJIHOVI NAJBLIZI I SVI LJUDI NA PLANETI“. Sa sigurnoscu bi vam odgovorili bolje je da se otpisu svi dugovi svih drzava. Cak i ako bi smo odrzali planetarni referendum na samo ova dva pitanja, naj veci broj ljudskih bica i to ogromno vecem procentu bi vam izglasali ovu varijantu sto bi i malo letna deca izabrala. Samim tim treba da se zapitamo ko je bitniji ogroma procenat ljudskih bica sa citave planete ili neke manjinske mafijaske organizacije, drzava i medju narodnih mafijaskih udruzenja. Zato nam se na sveobuhvatnom planetarnom prostoru desavaju sve moguce radnje zla i necovecnosti.

 7. Politicki pamfletic- i „tekst“ i autor! Autor i prazan i nadmen: u smutnim vremenima sve my jasno- prazan; „pozivam“!- nadmen. Mimo icega pametnog i dusevnog, preporuka mu: procitati bar“Kako se kalio celik“…

 8. Prvo, bio sam u neverici kada sam pročitao. I moram da izrazim svoju najdublje saučešće porodici i svim poštovaocima pokojnog Olivera Ivanovića.Međutim, kada sam malo razmislio,, došao sam. sasvim logično, do zaključka da ovakvo ubistvo uopšte ne liči na Šiptare. Upotrebljeno oružje, auto u pokretu – sve navodi na pomisao o „profesionalnoj“ likvidaciji.Nekako, opet imam osećaj da je takav čovek bio velika smetnja u „unutrašnjem dijalogu“.Nisam kriminolog niti forenzičar, ali je činjenica KO je imao najveći motiv da ga ukloni.A, pošto se u životu držim pravila: „Ono što vam se čini najlogičnijim, obično je i istina“, onda nemam puno dilema.

 9. Zar komedijašite i u ovom trenutku? Reči Igreca su manipulacija isinom ili srpski rečeno obična laž. Albanci nisu imali interesa da ubiju Olivera Ivanovića. Oliver Ivanović je tražio modus vivendi za suživot sa Albancima, kao čovek koji živi na Kosovu i koji poznaje situaciju i koji je, u okviru realnih činjenica da je vlast u Beogradu potpisivala sporazume i predaje ne konsultujući se sa Srbima sa Kosova, pokušavao da organizuje život Srba na Kosovu između okvira izdaje vlasti u Beogradu, albanske agresije i zahteva međunarodne zajednice.
  Imao je program postepenog povratka Srba, najpre, u ruralne sredine( opštinu Istok kao primer, škola , ambulnata, broj novorođene dece) ističući da nema načina da se, u ovom momentu, organizuje veći povratak Srba u gradske sredine jer su u njihovim stanovima Albanci i došlo bi do sukoba) ali je vlast u Beogradu odbijala da finasijski pomogne program doseljavanja u ruralne sredine koje su puste i uništene.
  Sve u svemu, Ivanović je bio umeren političar koji se zalagao za ostanak Srba na Kosmetu, prihvatanja činjenice da Albanci trenutno drže administativnu, pravnu i političku vlast na Kosovu i nastojanja da Srbi budu deo administrativne vlasti kako bi pomogli i zaštitili Srbe, odbijajući i samu pomisao da se Kosovo prizna de fakto.
  Vučić i njegova vlada čine sve da se Srbi proteraju sa Kosova i da predaju Albaniji etnički čisto Kosovo. Takođe, Ivanović se protivio podeli Kosova ističući da je predlog nepromišljen i da bi se na taj način Albancima ostavila kolevka Srpstva. Ivanović je predlagao da se nađe način da se živi sa Albancima da se polako Srbi vraćaju na Kosmet, da se ne prepuštaju rudna bogatstva i verski objekti Albancima i da se ne priznaje de fakto Kosovo, jer je bio ubeđen da će se vremenom situacija menjati u korist Srba.
  Za razliku od njega Vučića je zanimalo samo kako da preda Kosovo Albancima, pa bilo to i posrednim putem prekstolice u UN, i održi krimi mrežu preprodaje droge u koju su mnogi iz Srbije umešani i koja seže do vrhova vlasti u Beogradu.
  Nisu Albanic ti kojima je smetao Ivanović.

  • Bravo Gordana, odlican komentar ! Daniel Igrec pokriva Vucica i srpske krimi strukture koje sa albanskom mafijom diluju drogu, naftu, struju, cigarete, alkohol, devize, ukradene stanove i automobile … strukture kojima je Oliver Ivanovic smetao, jer se borio za mir i vladavinu prava.

   • gavrilo pun pogodak.evo danas već oni da uzvrate,u kuriru kao ugrožen život bratislava nikolića a on iz ekipe vlasti,onih koji su kako reče trajković polusvet,oni kojih se srbi plaše,znači predstavnik vlasti iz beograda,koja bagra.

 10. da li je sve tako.ako je ova godina prelomna da ovi klimoglavci priznaju status kosova,a da su napravili takvu klimu da se srbi ne smeju javljati niti šta prozboriti,ako su vladajuće stranke iz beograda stvorile takvu klimu da na severu kosova cveta kriminal i da se tu krije masa kriminalaca a svu situaciju kontrolišu na severu kosova ovi iz beograda,vučić i vulin,a da srbi kako reče rada trajković ne smeju da se jave od njih,onda se to uklapa u priču da je jedina smetnja ivanović.ostaje da se vidi.

  • Srbija je dno dna sramota od zemlje a tako daleko od države s izdajnicima na čelu i kukavičkim narodom. Eto Vučićevi prijatelji ameri, eu i vatikan već stolećima rade na uništenju Srbije. Od poraženih ustaša i NDH do novih ustaša koje su ponovno po ko zna koji put podržali zapadnjaci u genocidu i proterivanju Srba iz Krajine i Hrvatske. Kad su počistili Srbe pozivali su na mir Srbe jer mir nema alternativu. Kad su počistili pola Bosne od Srba onda su Srbe proglasili zločincima. Svim silama su radili na odvajanju Srpske Crne Gore i Stare Srbije ( Makedonije ) od Srbije. Oteli su Kosovo pa onda opet pozivaju Srbe na mir. Isti ti Vučićevi prijatelji su u Hagu oslobodili hrvatske zločince Gotovinu, Čermaka i Markača, pa Tačija Zmiju, pa Nasera Orića i mnoge druge ubice Srba. Pa onda opet samo Srbe pozivaju na mir. Srbe na Kosovu tamane ko golubove a onda opet samo Srbe pozivaju smirite se pa do kada više do zadnjeg Srbina i gubitka države i državnosti? Mada je Srbija i sada sve samo ne država srpskog naroda. Ali narod ćuti i trpi izdaju kukavički kako to samo „hrabri“ Srbi znaju. Ajde bedni narode probudi se više jednom i završimo s izdajnicima ili nas uskoro neće ni biti.

  • Srbo, e već me te je pun ….! Iz svake tvoje reči izvire provincijalizam i zavist. Dokle bre, za sve su krivi „oni u Beogradu“ ili „komunisti“? Pobogu, „one iz Beograda“ bira cela Srbija. A uvek, do sada, najmanje glasova su dobijali, baš, zamisli, u Beogradu! Pa bili komunisti, vodozemci, amebe, crvi, pacovi…opet ih je glasala Srbija! A oni našli, pa zašli! Najopasnije su podele. Na četnike i komuniste, na „beograDŽane“ i ostale. Na seljake i građane. Na „elitu“ i one koji to nisu. Na obrazovane i neobrazovane. Na posletku i na stare (penzionere) i mlade (znači, po definiciji . napredne!). Dosta, bre, Srbo! Za ovo što se događa smo svi krivi. A ONI, pljačkaška banda, najklasičniji kriminalni, udruženi zločinački poduhvat, koriste razjedinjenost. Prestani više da govoriš jezikom mržnje prema svima na koje posunjaš da su „komunisti“! Meni je deda Vojvoda Živojin Mišić! Hoćeš li ( a to si već radio) i mene da smestiš u „komuniste“?

   • Slažem se sa Vama! Svi komunisti su ljudi, verovali u svoju ideologiju i tada nije biko ovoliko biznismena i tajkuna. Ta generacija “ komunista“ su i danas pošten narod!

    • Ana, živeo sam u komunističkoj SFRJ. Nije bilo sjajno. Nisam hteo u Partiju, ali sam, ipak, našao mogućnosti da normalno živim. Ovaj, kvazi-demokratski sistem, nikome ko nije za neoliberalni (pljačkaški) kapitalizam oduzima pravo na život. Ako digneš glas, odmah postaješ „pristalica Teorija zavere“. Naravno, činjenicu da te zavere zaista postoje i svakim danom se potvrđuju, ljudi ne vide. I tako, dok oni rade to što rade, nesmetano i brutalno, narod, kao začaran, odmah, čim se nešto definiše (ili popljuje) terminom „Teorije zavere“, na to, sa visine, gleda podsmešljivo…Milion puta sam napisao i pisaću još toloko psnovnu činjenicu: Demokratija ne postoji! U ovo vreme, to je zloupotrebljen termin, kojim se maskira diktatura zavedenih, neobrazovanih, kupljenih nad mislećim! Jer, ovih prvih će uvek biti više. U svim zemljama na svetu!

   • i meni je pun k…. vas komunističkih poltrona koji se krijete iza nekih tobože vaših solunaca.ubeđen sam da si po zadatku,jer te naj više boli kada neko ispoljava istinu,a naj više kada ti dira tvoje komunjare.istina je sve što sam napisao.vi ste komunistio na vlasti u srbiji na koju ste došli na silu na ruskim tenkovima i mi smo srbi pod komunističkom okupacijom od 1945.istina je da se niko u beogradu nije javio,ali apsolutno niko,kada su arnauti MARTINOVIĆU,srbinu sa kosova nabili flašu u zadnjicu,jer nije hteo da proda zemlju,arnautima koji su došli iz albanije,a šiptarska policija iz državnih para im kupovala na silu srpsku zemlju.tada su lekari na VMA u beogradu napisali da se sam povredio.niko,slovima niko se u beogradu tada nije oglasio.tada je vaš titzo bio kum svim arnautima koji su imali po devetoro dece.kako to da ni jedan tvoj komunista nije ustao da se protiv toga pobuni.e za to i za puno još je meni pun k…. vas takvih kakvi jeste,samo srbi niste.gadim se na te splačine koje brane sve ovo što je i dovelo dovde.da nisu možda na vlasti kao i danas deca nekih vanzemaljaca.da nisu srbiju oplljačkali i pretvorili sve u kriminal vanzemaljci.e vi koji pokušavate da sakrijete sve ovo,gori i od ovih kriminalaca koji su i ubili ovog Ivanovića.bando jedna.

    • Sa nekim ko još nije naučio da se „naj više“ piše sastavljeno (najviše) i ko ne zna da u SRPSKOM pravopisu postoje pravila i neki (očito, tebi, nepotrebni) znaci (zarez (zapeta), tačka, uzvičnik i upitnik), kao i pravilo gde i kada se pišu velika slova, nije vredno diskutovati. Nepismenost je prva odlika primitivaca. Samo, nisu primitivni svi koji su nepismeni, ali su svi primitivci, po definiciji, nepismeni!

     • loše si obavio zadatak službe,odmah si provaljen.odmah se vidi ko koga brani.u srbiji je problem sveukupnog kriminala kojeg vi po zadatku treba da prikrijete,javljajući se kao neko nezavisno mišljenje koristeći poluistine,što ste svih ovih godina radili,ali se nikada niste javljali kada su vaš tito i komunisti odvojili zakonom iz 1974 kosovo od srbije.niste se javljali ni kada su ubijeni mnogi novinari,ali se javljaš ti da ubediš nekog mučenika kako je sveopšti problem u pravopisu onih koji na brzaka prokomentarišu toliko ozbiljne događaje za šta ste vi komunistički sejači zla svi zajedno krivi.kad nemate istine vi potežete neke gluposti u pravopisu,nebitnom za ono o čemu se radi,ali vam smeta šta se kaže i ko se pominje kao zlo.naravno vi svi koji podržavate ovo zlo.još si lako provaljen što pokušavaš da se sakriješ,tobože pominjući sistem organizacije ubistva ivanovića,kao tobože i ti nešta sumnjaš ne bi li za neke naivne ostavio utisak nekog patriote,ne ti si po zadatku,većina onih koi komentarišu na sajtu koreni su pismeni i nemoj ti nikoga učiti pismenosti,nego idi u neki manastir i ne izlazi iz njega i samo traži oprost greha zbog kojih ovaj narod je totalno razbije,a to je zbog onih tvojih gde si ti tobože živeo lepo u komunizmu u titovoj jugoslaviji,ali si eto od te lepote pobegao na zapad.za to vreme nisi ni jednom se pobunio za te monstruozne komunističke zločine uperene protiv srpskog naroda.ovaj pogrom i sav ovaj kriminal i zločini su posledica tog komunističkog zločina,jer su ti tvoji komunisti od 1945 na vlasti i tako do danas,druge ne znam,osim ako su bili neki vanzemaljci.tako da si tanak,lako vas je provaliti.

      • „loše si obavio zadatak službe,odmah si provaljen.odmah se vidi ko koga brani.u srbiji je problem sveukupnog kriminala kojeg vi po zadatku treba da prikrijete,javljajući se kao neko nezavisno mišljenje koristeći poluistine,što ste svih ovih godina radili,ali se nikada niste javljali kada su vaš tito i komunisti odvojili zakonom iz 1974 kosovo od srbije.niste se javljali ni kada su ubijeni mnogi novinari,ali se javljaš ti da ubediš nekog mučenika kako je sveopšti problem u pravopisu onih koji na brzaka prokomentarišu toliko ozbiljne ….“ ne bih da kopiram celu glupost! Samo bih da upitam „slobu“ – A ti si, majstore i tada dizao glas? Nisi mogao na internetu, ali bilo je načina! Kojih? Ne znaš? Naravno da ne znašč jer si tek, malo kasnije naučio da čitaš! I DOKLE ĆEŠ, BRE, svakome ko se ne slaže sa tobom, lepiti etiketu „Pazi, Komunista“? To je bio, baš, upravo i ekskluzivno KOMUNISTIČKI način eliminisanja protivnika! Ti si, prijatelju, u velikom problemu: Mozak radi na komunističkoj frekvenciji, ali proizvodi gluposti, koje pas sa maslom ne bi polizao. U pravu je Konfučije, kada kaže: „Pamet je najpravednije raspoređeno dobro na svetu: Svi misle da je imaju ili dovoljno ili više od drugih!“. A ti, zaista, bez svake šale, veruješ da si pametan!

      • Srbo, necekati! Provaljen je! Prije neg’li sazna djelovati, znaci hitno. Kad ga se zdrpi iskeziti se i shvatice da je zdrpljen prije neg’li je saznao da je provaljen; dok mu se dogadja shvatanje da je zdrpljen prije neg’li je saznao da je provaljen, stezati ga oko vrata kandzijom- moze u svilenim gajtanom, mada kandzija u rukama konja odaje prirodnu potrebu prilagodjavanja sije svrsi kandzije- kako bi saznao da je provaljen prije neg’li je shvatio da je zdrpljen; kada, radom kandzije, otvori usta, ista zatvoriti glogovim kocem, kako bi shvatio da mu je badava sto zna da je zdrpljen prije neg’li je saznao da je provaljen
       Sve, Srbo, konspirativno, dakle glogovo; i hitro- ako je potrebna radnja iskustva, odmah konzultovati Batu Spijuna…
       Ne citaj, Srbo, ovo, vreme se gubi, vec radi kako ti napisano; strogo pazi da napisano mora biti tacno kao uradjeno, kako se napisano nebi ponavljalo: u tu svrhu izgubljeno vreme ide u prilog saznanju da ce biti zdrpljen prije neg’li je provaljen, a onda uzaludno provaljivanje, kad je vec zdrpljen. Javi kako je izgledao s vratom unutar kandzije i sa ustima oko koca: ako je rumen, gadna je zvjerka; ako je modar i sa pjenom oko koca, kukavica je; u prvom slucaju u aps, u drugom vadi kolac i kandziju stezi- neka, kukavica, zna da je zdrpljen prije neg’li sazna da je trebao biti provaljen…
       Tako- i javi se, Srbo…

    • Ostro, Srbo, i na prvu; pocnes li sa drugom, zaboravices prvu ili misliti da je prva treca; prilika je tada da ti se druga ucini prvom; a tada logicno je da ti se treca izvrgne u drugu; tada ces morati prvu iza trece, a to ti je cetvrto, mada je prvo…. Najbolje je da krenes istovremeno od svih; ako je opterecenje, kreni od dvije- trece i druge; druga ti mora biti prije trece, treca iza druge; ne zaboravi na prvu: ona ti sigurno mora biti prije trece; a i druga je prije trece!- onda odaberi: da li da druga bude prva, kako bi prva bila do trece; a treca iza prve odmah ti je druga- to pamtis i udaras na drugu koja je prva…. i tako: vazno je samo da pazis i pamtis, jer ako krenes od trece i prve zaboravices da ti je receno da krenes od druge i trece, te ces se zapetljati na prvoj koja je tik uz trecy… Nastavi ovako, na cetvrtu nikako ici , jer su ti ispred nje one tri; ako se odlucis na cetvrtu, stavi je na mjesto prve kako bi ova bila cetvrta i guraj do nje preko druge, a trecu ostavi za kasnije- vazno ti je zviznuti onu cetvrtu prvu
     Da mi uspijes, javljati ne trebas, pogotovo zahvaljivati, jer ces zaboraviti na pocetak udaranja, pa eto promasaja trece i udari prvu cetvrtu. Pizdrav.
     G

 11. Игрец позива „Београд“ да заузме „одлучан државотворан став“ као да је благо – или не тако благо – несвестан чињенице да је једини одлучан државотворан став који је тај Београд показао свих ових година везан искључиво за стварање независног тзв. „Косова“, по цену растакања Србије. И каже нам да подела између власти која је уништава, и оних који желе да је спасу, сад не постоји, те да не допустимо да нас „непријатељ“ користећи ово подели (ма не мисли Игрец да смо ми сисали весло, какви). Па и не чуди брзина с којом је избацио овај „заштитнички“ памфлет. Ни то да у својој „студији“ не види очигледно, тј. да ово убиство има сличну улогу као воз звани Србија, да афирмише „независност“ тзв. „Косова“ блокирањем Србије из истраге, и да доврши полицијско-безбедносно преузимање севера Космета, започето епизодом с поменутим возом. За разлику од Игреца, ја се нећу бусати тиме да знам ко је и како иза убиства Ивановића – задовољићу се да констатујем да су од свог доласка на власт напредњаци играли у истом тиму са приштинским криминалцима. И, некако, не могу да се не присетим речи Оливера Ивановића да не мисли да су Шиптари ти који су били иза паљења његовог аута прошле године, и застрашивања других (који нису играли по издајничком такту „Београда“). А да није то можда био баш тај „Београд“ чији су званичници – нпр. Ђурић, који га сад одједном велича као великог родољуба и икону српства – и „београдски“ медији пре само неколико месеци етикетирали (простак би рекао „пљували“) Оливера као „НАТО плаћеника“, неким ко „разбија српско јединство на КиМ“, реликтом штеточинске Демократске странке итд итсл? Тако нешто Игрец не може ни да замисли, а камоли да у с’н снује у и ноћ чује…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime