Da li je Vojvodina nova instant-država na Balkanu?

4
2324

kolindainauguracijaSve soroševske i neokonzervativne kvazikonstrukcije punom parom rade u Vojvodini

Ako bude po željama Evropske unije i NATO, oboje sa sedištem u Briselu, srpska pokrajina Vojvodina postaće sledeća instant-država na Balkanu. Time bi se pridružila Kosovu, koje su EU i NATO prethodno oteli od Srbije i pretvorili u etničku albansku državu pod upravom terorističke OVK.

Pošto je Kosovo oteto trupama NATO i mahinacijama EU, Srbija se sada suočava sa mogućim gubitkom plodne podunavske pokrajine Vojvodine ako Brisel opet krene da menja granice. Ako je suditi po nedavnim komentarima bivšeg pomoćnika genseka NATO „za javnu diplomatiju” i novoizabranog predsednika Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Hrvatska će uskoro da posluži kao odskočna daska za planove NATO da Vojvodinu otme od Srbije i proglasi multietničkom i multijezičkom nezavisnom „domovinom” Mađara, Roma, Slovaka, Hrvata, Rumuna – i novopridošlih albanskih izbeglica koje EU dovozi autobusima iz južnih delova nekadašnje Jugoslavije.

Vojvodinu mediji i nevladine organizacije koje finansira Soroš već nazivaju „Mađarsko Kosovo” iako Srbi čine 66 odsto stanovništva pokrajine. Sa 25 etničkih grupa, Vojvodina je jedna od najheterogenijih regija u Evropi. Za ratne planere NATO i Soroševe demografske inženjere to predstavlja plodno tlo za etničke sukobe i dalju „balkanizaciju” Balkana.

Mađari čine samo 13 odsto stanovništva, Hrvati 2,7 odsto, a Slovaci 2,6 odsto. Soroš i neokonzervativni medijski manipulatori takođe pominju Vojvodinu kao domovinu Roma („Cigana”), kojih je samo 2,1 odsto. Aspiracije rumunskih iredentista prema Vojvodini su smešne kad se uzme u obzir da Rumuni čine samo 1,3 odsto stanovništva, dok je Rusina i Bunjevaca (koje svojataju Hrvati) još manje.

Grabar-Kitarović i Jureško-Kero

Posle trijumfa nad trenutnim predsednikom Josipovićem, sumnjivom – reklo bi se čak i soroševskom – marginom od jedan odsto, Grabar-Kitarović nije gubila vreme, već je Srbiji bacila rukavicu već u pobedničkom govoru. Izjavila je da će se boriti za autonomiju Hrvata u Vojvodini, što u prevodu znači podršku separatizmu pokrajine od Srbije. Grabar-Kitarović takođe je najavila obnovu prisnih odnosa Hrvatske sa Nemačkom, što nikoga nije iznenadilo s obzirom na istorijske veze njene stranke, Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), sa ustašama – hrvatskim nacistima koji su za vreme Trećeg Rajha vladali satelitskom hrvatskom državom. Iredentizam Grabar-Kitarovićeve prema Hrvatima u Vojvodini, posebno u Sremu gde su većina (sic), i Hercegovini u današnjoj BiH, odraz je „neoustaštva” u današnjoj Hrvatskoj.

Da Vas podsetimo:  Država Savezu vinara platila 12 miliona za informacije sa Vikipedije

Grabar-Kitarović je negativno reagovala na nedavnu presudu Međunarodnog suda pravde u Hagu, koji je odbacio hrvatsku tužbu protiv Srbije za genocid u ratu 1991-95. između Hrvatske i ostatka Jugoslavije pod srpskom dominacijom. MSP je takođe odbacio srpsku protivtužbu, proizašlu iz zločina hrvatske vojske i američkih plaćenika u operaciji „Oluja”. Blickrig hrvatskih snaga i njihovih američkih savetnika protiv Republike Srpske Krajine imao je za cilj etničko čišćenje Srba iz istočnih delova Hrvatske.

kolindagkjadrankajk

Savetnik Grabar-Kitarović i šef prelaznog predsedničkog kabineta je dokumentarista Jadranka Jureško-Kero (na slici iznad desno) [1], inače još jedan američki transplantat. NJena podrška Izraelu i cionističkim ciljevima ide u prilog teoriji o bliskim vezama neonacista i cionista. Ako HDZ pobedi na sledećim parlamentarnim izborima, Grabar-Kitarović je nagovestila da će Jureško-Kero imenovati za premijera, čime bi Hrvatska dobila ženski dvojac na vlasti. Dok je bila ambasador u SAD, Grabar-Kitarović je pomogla da se sklope unosni trgovački sporazumi između SAD i velikog prehrambenog kombinata Podravka o uvozu goveđeg gulaša i pilećih pašteta. Podravkino predstavništvo u SAD, kao slučajno, vodi Domagoj Kero, bivši generalni konzul Hrvatske u NJujorku i muž Jadranke Jureško. Jadranka i Domagoj od 1999. žive na imućnoj Istočnoj strani grada NJujorka.

Grabar-Kitarović i njeni neokonzervativni saveznici sada forsiraju priču koja se ovih dana čuje po Vojvodini – da to nije istorijski srpska zemlja nego deo Austro-Ugarske imperije do kraja Prvog svetskog rata. U imitaciji događaja u Ukrajini posle neonacističko-cionističkog puča protiv demokratski izabrane vlasti predsednika Janukoviča, srpski jezik i ćirilično pismo u Vojvodini potiskuju ne-Srbi, koji bi da Vojvodinu predstave kao mađarsko-nemačku zemlju, gde se koristi samo latinica. Vojvođanski separatisti u tome imaju podršku mađarskog premijera nacionaliste Viktora Orbana, kao i novoizabranog predsednika Rumunije etničkog Nemca Klausa Johanisa.

Da Vas podsetimo:  Koliko vredi glas birača u Negotinu

Početak vojvođanskog inženjeringa

Pokazatelji da je Vojvodina sledeća meta saveza neokonzervativaca i Soroša su jasni. Evropska unija Albance sa Kosova, Makedonije i Crne Gore prevozi u Vojvodinu. Po dolasku u Novi Sad, najveći grad u pokrajini, agenti EU daju Albancima 35 evra za taksi i instrukcije da se raziđu po pokrajini i prijave stalno boravište. Na poslednjem popisu stanovništva u Vojvodini je bilo 3.360 muslimana. Masovni priliv muslimanskih Albanaca iz drugih delova bivše Jugoslavije jasan je signal da EU skuplja pruće za potpalu požara pobune, kao na Kosovu.

Sve soroševske i neokonzervativne kvazikonstrukcije punom parom rade u Vojvodini, od Fonda za otvoreno društvo do Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Predsedavajući pokrajinske vlade Bojan Pajtić tečno govori engleski i mađarski i prisan je sa nevladiničkim operativcima u pokrajini, koje finansira što Soroš što CIA. Oni pak blisko sarađuju sa šeficom američke diplomatije za Evropu Viktorijom Nuland – koja je u Hrvatskoj pomogla pobedu Grabar-Kitarović, a u Vojvodini pomaže organizaciju separatista uz pomoć novopristiglih profesionalnih provokatora iz Rumunije, Mađarske, Albanije i romske populacije.

nulandkijev

Viktorija u Kijevu

Ako je suditi po događajima u Ukrajini, Nuland i njeni neokonzervativci za Vojvodinu planiraju etničko čišćenje Srba i stvaranje prijateljskog režima za zapadne naftne i gasne kompanije, koje su bacile oko na nalazišta u Banatu.

Isto kao što je Kosovo odsečeno od Srbije kako bi se napravio transbalkanski cevovod a SAD dobile trajnu bazu na Balkanu – kamp Bondstil – nezavisna Vojvodina bi obezbedila NATO izvor nafte i gasa u Banatu kao i plodnu podunavsku ravnicu za proizvodnju genetski modifikovane hrane. Zapadni vojno-industrijski kompleks dakle o Vojvodini razmišlja kao o još jednoj Ukrajini: teritoriji za Monsantovu agroeksploataciju i zemljotresno vađenje nafte i gasa.

U Vojvodini je na delu demografski inženjering – organizovani pokušaj da se srpsko stanovništvo svede na marginu kako bi na kraju podelilo sudbinu Srba u opštinama Zubin Potok, Zvečan, Kosovska Mitrovica i Leposavić kada je EU proglasila Kosovo nezavisnom albanskom državom.

Da Vas podsetimo:  Smrtna kazna potpuno legitimna u uslovima tranzicione pravde u Srbiji

Intervencija NATO i drugih zapadnih provokatora danas je na naslovne stranice svetskih medija dovela imena ukrajinskih gradova Lugansk, Donjeck i Mariupolj. Ako bude kako priželjkuju Grabar-Kitarović, Jureško-Kero i Nuland, sutra će se javljati o borbama u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Kanjiži i Subotici.

_________
Napomena:

[1] Jutarnji list (avgust 2014) navodi da je Jureško-Kero dopisnik Večernjeg lista od 2001, te da je 2012. snimila dokumentarni film Udružena nepravda o haškom suđenju generalima Gotovini i Markaču (koji su novembra te godine oslobođeni), a 2006. je bila priređivač biografije Ankice Tuđman Moj život s Francekom.

Vejn Medsen

Preveo Nebojša Malić

Novi standard

Fond strateške kulture

4 KOMENTARA

  1. Notorna je činjenica da Vojvodina nije na Balkanu iako se mnogi prave blesavi pa smatraju i govore da jeste… Notorna je činjenica da Vojvodina nije „srpska“ pokrajina već pokrajina koja se nalazi u sastavu republike Srbije… Notorna je činjenica da se Vojvodina priključila kraljevini Srbiji 1918.godine i da nikada pre toga nije imala nikakve državotvorne veze sa Srbijom…
    a pošto se sama priključila Srbiji može sama i da se otključi od Srbije i to u granicama koje su postojale u vreme potpisivanja Helsinškog protokola 1971…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime