Da li narod koji je preživeo bombardovanje i dalje može da veruje medijima?

0
687
Foto: printscreen

Da parafraziramo dr Nestorovića –
ne mogu da verujem da narod koji je preživeo bombardovanje…I DALJE VERUJE MEDIJIMA.

Evo dole jednog užasnog videa kao slikovit primer matrice manpulacije.

Potresni snimci + srceparajuća svedočenja + analize “stručnjaka” + nelogično velike brojke = anestezija zdravog razuma i kritičkog mišljenja!

Ona ima svoj CILJ, a to je dopuštanje onoga što nikad “hladne glave”, bez te doze šoka, ne bi dopustili.

Da li je to bombardovanje civilnih ciljeva jedne zemlje u Evropi, da li su to povećana izdvajanja iz budžeta za vojsku, ili masovno raspoređivanje borbenih trupa tamo gde im nije mesto, ili je možda ukidanje privatnosti praćenjem mobilnih telefona, možda ukidanje raznih drugih ličnih sloboda, ili prinudna vakcinacija neproverenim vakcinama; mogu biti ucenjivačka zaduživanja celih država, paralisanje svetske ekonomije, potpuno uništavanje male privrede (bivše gazde postaju primorane da rade na traci neke kompanije), osiromašenje srednje klase (nosioci slobodnog društva postaju spremni na sve da bi preživeli), obezvređivanje akcija velikih kompanija pa njihovo kupovanje budzašto, rušenje nekog predsednika ili sistema koji je isuviše “suverenistički”, ekonomsko slabljenje neke države koja pravi balans sila u svetu, ukidanje religioznog života kakvog poznajemo hiljadama godina…može biti bilo šta. Ne mogu da znam tačno šta se iza brda valja, ali očigledno da se nešto opasno valja.

Ipak mogu da vidim da svakom našem pristajanju na takve stvari prvo prethodi medijska manipulacija koja stvara emotivni ŠOK i parališe razum. Prethodi medijski generisan STRAH.

Primera radi, svako od nas je nekad išao da uradi analizu krvi. Na rezultatu smo dobili razne brojke koje nam, bez znanja medicine, baš ništa ne znače. Da bi koliko toliko shvatili šta nije u redu, potrebne su nam REFERENTNE vrednosti. Bez njih, gomila brojki su beskorisne. Isto tako, ako nam se neki rezultat učini sumnjiv, mi idemo na drugo mesto da uradimo analizu.

Da Vas podsetimo:  Zašto sam prestao da pišem latinicom i kako sam blog prebacio na ćirilicu

Danas smo bombardovani jakim emotivnim šokovima i nekim crnim brojkama ali BEZ IKAKVIH REFERENTNIH VREDNOSTI, bez mogućnosti da ih zapravo razumemo. A nemamo mogućnost da nešto “proverimo” na nekom drugom izvoru informacija. Svako ko pokuša da misli drugačije, da samo kritički preispita neke odluke – dobije etiketu. To se ne zove borba za svetsko zdravlje, to se zove totalitarizam. Na globalnom nivou.

Ipak pogledajte video.
Posle ovakvih emisija “slobodni” građani sveta su gromko tapšali bombama koje su padale na naše glave.
Jedan mali narod je znao istinu.
Znamo li i danas istinu?

M. K.
Izvor: vidovdan.org

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime