Đurić kao Alisa u zemlji čuda

3
1242

Zašto šiptarski separatisti, kojima je sve dato a da nisu morali ništa da učine, sada neće ni ono što su potpisali, pita se direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić.

marko-djuric
Marko Đurić: Jooj, kako to, joooj zašto to… nije metla već tikva bez drške

Posle još jednog susreta u Briselu, odakle nam nisu stigle dobre vesti od kada su pregovori počeli, i pored toga što su oštro izdeklamovali šta će tražiti, pregovarački takozvani „ekspertski tim“ koji pada u trans kad se kamere usmere ka njima a pravo da se zvučno oglasi ima jedino Marko Đurić, po završetku prvog dana susreta ostao je pomalo „zatečen“ tradicijom šiptarskih separatista o neispunjavanju dogovora.

Jedini su pozdano delovali šiptarski separatisti, sa takođe približnom dozom „ekspertnosti“, koji traže sve da bi dali ime jednoj organizaciji koja ionako neće imati nikakva ovlašćenja. A i kada bi imala ovlašćenja ona mora da radi po takozvanim „zakonima“ kriminalne tvorevine separatista sa KiM.

Potpisivanjem Briselskog sporazuma Srbija se obavezala na ogromnu dozu gubitka državnosti. Od podizanja klasične granice, o trošku srpskih poreskih obveznika, navodno i delom finansirana od EU, a na teritoriji Srbije pa do povlačenja srpskih institucija sa Kosova i Metohije čime je zadat najteži udarac srpskoj državi u poslednjih nekoliko stotina godina. Kao ponuda za politički revanšizam na stolu se našla takozvana Zajednica srpskih opština. Ta zajednica predstavlja opštine u kojima većinu čine Srbi a u potpunosti su pod nadležnošću šiptarskih, takozvanih „institucija“ lažne države Kosovo. Tako se dolazi do prostog zaključka da i kada bi se osnovala ona ne bi mogla da donese Srbima ništa dobro jer je prosto deo antisrpskog sistema i to najekstremnijeg.

Sve ovo nije smetalo Marku Đuriću, kako mediji prenose, da se zapita „zašto Zajednica srpskih opština još nije formirana i kako će vizna liberalizacija za tzv. „Kosovo“ uticati na građane Kosova koji poseduju srpske biometrijske pasoše“. Dodatna ispraznost u ovoj priči je i to što je svojom nakaradnom politikom upravo Vlada Srbije omogućila da takozvano „Kosovo“ dobije viznu liberalizaciju a istovremeno pasošima koje, jedino za građane KiM izdaje Koordinacioni centar, nešto poput odseka za azilante, sama je isključila sve Srbe sa KiM iz bezviznog režima u kome se Srbija nalazi već nekoliko godina.

Da Vas podsetimo:  Ispovest Radovana Bogojevića: Preživeo sam pakao u Goraždu 1993. godine

Šiptarski separatisti nisu imali gotovo nikakve nedoumice. Na prijateljskom terenu, pod okriljem EU na sastanku u Briselu, šiptarski pregovarač Edita Tahiri je jasno i nedvosmisleno rekla da će se Zajednica oformiti onda kada Srbije povuče sve svoje blokade ka njima, pre svega za pozivni telefonski broj, a zatim i ostatak svojih i jednih legalnih institucija sa Kosova i Metohije.

Tek tada će šiptarski separatisti, srpskim kolaboratorima, omogućiti da se ujedine u nekakav savez, zajednicu… a strogo po njihovim pravilima i „zakonima“. Ovo prilično pomaže i da se pretpostavi dalji tok razvoja situacije i put kojim se pregovori u Briselu kreću.

KM Novine

3 KOMENTARA

 1. Hm,hmm…zasto nece ? Pa to lici na jedan stari vic. U redu,na izvoru,muske vode u Kladnju,stajao je i jedan Lala iz Banata. Svi su,nosili kante i kanistere,a Lala kasiku…zacudjeno su ga pitali, pa Lalo,sto nisi poneo kanister za poneti ? Ta,molicu lepo,ja necu da hebem moje komsije,hocu samo malo da ih podhebava,pa mi je dosta kasika.

 2. Meni je ovaj otporas uvek izgledao blago degenerisan, ali takvi su prosperirali u drzavnom aparatu Srbije. Sto vise bez onog „blago“, to bolje. Uzdrzacu se da kazem kako mi izgleda narod kome mogu, pet-sest puta, da prodaju briselski sporazum sa idiotlucima kakav je „uspeh dobijanja zajednice srpskih opstina“.

 3. Tačno. Srbija vodi nakaradnu politiku. Šiprati imaju jasan cilj a naša nesposobna i snishodljiva vlada nije raščistila sa sobom da li želi da zaštiti nacionalne interese ili da se dodvori zapadnim silama.
  I kad ste već napravili poređenje sa Alisom u zemlji čuda setite se kada Alisa,pred raskršćem, pita mačka :
  “ Hočeš li mi pokazati kako da odem odavde – reče Alisa.
  To zavisi od toga gde želiš da ideš – reče mačak.
  Nema veze kuda ću otići – reče Alisa.
  Onda nema veze ni kojim putem ćeš krenuti – reče mačak.“

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime