Fotografija novog Trga republike nas je zamalo prevarila

0
1679

Konačno je paravan pao i možemo da vidimo „novi“ Trg republike.

Mesecima zaobilazimo Trg u širokom luku, stiskamo se na nevidljivom trotoaru koji ga okružuje, povremeno u prolazu virnemo kroz ogradu čisto da bismo prevrnuli očima i zapitali se „dokle više?“, a kamere za praćenje radova koje su se u startu pokazale kao glupa ideja odavno ne pratimo… I dok smo se okrenuli – na društvene mreže stigla je fotografija sveže sređenog Trga republike koji umesto starih klupa, žardinjera, fontana, cveća, krasi… Pa, zapravo, jedna velika praznina.

I dok neki iskazuju svoje razočaranje u klikovima, drugi nisu mnogo iznenađeni jer se sećaju slika kako bi budući Trg trebalo da izgleda, trećima je svejedno, samo neka se konačno završila ovaj haos sa rekonstrukcijom pa da se grad konačno vrati u normalu… A, zapravo, ova fotografija objavljuje da haos tek kreće.

Sećate se kako je najavljivano da će rekonstrukcija trajati „tačno 420 dana“? Koliko je prošlo? Možda je gotova tek prva etapa rekonstrukcije, budući da je planirano da ona bude završena do 1. marta 2019. Međutim, dok se za to vreme saobraćaj u ovom delu grada odvijao koliko-toliko normalno, s drugom etapom će doći do velikih izmena. U prevodu: ovo je tek početak.

– Rekonstrukcijom neće biti obuhvaćen samo Trg republike, već i Makedonska ulica do Doma omladine, Kolarčeva sve do Terazija, kao i Francuska ulica – naveo je još onomad zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Radovi bi trebalo da budu završeni do sredine oktobra i ne sumnjamo da će do tada biti i većih iznenađenja od novog izgleda Trga.

Da Vas podsetimo:  „Beograd na vodi“ anektira još 330 hektara, širi se do Hipodroma i prelazi Savu

Ana Kalaba
Izvor: Noizz.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime