Gojkovići imaju „pola Novog Sada“

1
2104
Maja Gojković / Foto: YouTube Screenshot

Porodica predsednice Narodne skupštine Republike Srbije Maje Gojković u svom posedu ima skoro hiljadu kvadrata nekretnina. 

Gojković, inače poznata po čestoj promeni političkih partija, odrasla je u advokatskoj porodici i karijeru započela u očevoj kancelariji, ali je ubrzo napustila struku i posvetila se politici. Kako je pisala mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK, porodica predsednice Skupštine, koja ovu funkciju obavlja od 2014. godine, poseduje veliki broj nekretnina, od kojih su neke u centru Novog Sada.

Prema izveštaju Agencije za borbu protiv korupcije, Gojković poseduje dva stana, jedan od 54, a drugi od 102 kvadrata. U ovom izveštaju navodi se da predsednica parlamenta prima više od 218.000 dinara – platu za funkciju koju obavlja, paušal, dobija troškove za zakup stana, s obzirom da je iz Novog Sada, kao i platu jer je predsednik upravnog odbora u Agenciji za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost.

Prema istraživanju KRIK-a, na Majino ime vode se dva stana – trosoban, smešten u stambeno-poslovnom bloku novije gradnje, a navodi se da je ovu nekretninu kupila 2000. godine. Drugi stan takođe se nalazi u centru Novog Sada, a njega je nasledila 1985. godine. 

Ostale nekretnine vode se uglavnom na majku Maje Gojković, Savku, koja, prema izveštaju KRIK-a poseduje tri stana, jedan od 48, drugi od 105, treći od 75 kvadrata, četiri kuće, jednu od 96, drugu od 45, treću od 48, četvrtu od 35 kvadrata, dve zgrade, jednu od 157, drugu od 137 kvadrata, garažu od 23 metra kvadratna, tri pomoćna objekta ukupno 64 kvadrata, zemljišta, voćnjaci, vinogradi, njive, šume. Na brata Dragana Gojkovića vode se tri stana, jedan od 104, drugi od 135, treći od 28 kvadrata.

Da Vas podsetimo:  OVO NEMA NIGDE Za autističnu decu Srbija ne mari
Imovina porodice Maje Gojković FOTO: Printscreen/KRIK

Prema katastru, stanovi samo u centru Novog Sada koje Gojkovići poseduju vrede oko pola miliona evra.

Izvor: direktno.rs / Krik

1 KOMENTAR

  1. Dzabe se samo pise kada se nista nepreduzima Ja sam morala da dokazujem poreklo moje imovine od 80 km
    a ova napredna bagra nista. Nije cudo sto nam zemlja sve vise tone. Lopovluk na sve strane, afere nas totalno zatrpale, vode nas ljudi sa kuplenim ili sumnjivim diplomama pravosudje cuti a mi pricamo o digitalizaciji (glavna tema nase premijerke) . Uzas, uzas.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime