Građani, da li ste za ovu „dobru atmosferu“ glasali?

1
362

Ovo je Srbija:

– Danas objavljeno da je Sud u Valjevu podigao optužnicu protiv Zorana Drobnjaka i Puteva Srbije zbog nesreće u kojoj je dvoje ljudi poginulo.

Prkoseći pravosudju i porodicama  poginulih, iz automobila koji je vozio lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sa saputnicima Zoranom Drobnjakom i ministrom Tomislavom Momirovićem, Siniša Mali,ministar finansija, plagijator, kome je poništen doktorat, a on i dalje ostao čuvar državne kase, u video poruci na instragramu, saopštio je javnosti da ne treba da brinu za Drobnjka, jer je „u dobroj atmosferi“. Poruku su smehom podržali  svi saputnici, predvodjeni Aleksandrom Vučićem.

***

– Pre dva dana, predsednik Srbije Alekandar Vučić još jednom poklonio sto hiljada vakcina,koje su platili gradjani Srbije. Ovog puta Češkoj. Pre toga, poklanjao je: Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, BiH…

– Na aerodromu „Nikola Tesla“ svečano dočekano jos 260 hiljada vakcina.

– Ana Brnabic apeluje na mlade da se vakcinišu, a oni ignorišu poziv, jer ne veruju promoterima vakcinacije.

– Dr Mirsad Đerlek, novopazarac, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, vodi kampanju za brojniju vakcinaciju. U negovom zavičaju najmanji broj vakcinisanih! Jer, ne veruju svom sugradjaninu. Možda bi odziv na vakcinaciju bio veći ako bi se on sklonio? Još pamtimo proteste gradjana Novog Pazara, kad mu njegov komšija viče ispod prozora:  „Đerlek, zašto lažeš?“.

***

– U nizu ličnih promocija Dragana Mrkovića Palme, od kada je u javnost dospela bruka o pedofiliji, podvodjenju, prostituciji… u Jagodini, medju brojnim gostovanjima na prodržavnim televizijama, upriličena je još jedna igranka Palme i tv voditelja na TV Pink.Tužilaštvo još ćuti.

***

– BIRN objavio informaciju da je jedan od optuženih za čuvanje Jovanjice, policajac(?!) Milan Kendija, pisao Aleksandru Vučiću. Predsednik Srbije,koji sve zna, čak i šta je njegov politički protivnik Djilas doručkovao i koji broj čarapa nosi, izjavljuje da nema pojma šta mu je policajac pisao,ni da li mu je uopšte pisao. Neverovatno je da nije čitao, isto kao što je, privilegovano gledao snimak kamera sa naplatne stanice Doljevac, kojom pilikom je poginula Stanika Gligorijević. Taj, kako je Vučić izjavio, grozni snimak, nisu videli tužilac, sudija, branioci, oštećeni… iako je on obećavao da će ga dati. A  presuda je ipak doneta.

Da Vas podsetimo:  Doviđenja do oslobođenja

Zna Vučić i ko ga je i zašto prisluškivao, ali ćuti. Jer,onaj na koga se sumnja, izgleda da zna nešto što ne bi trebalo da se zna.

***

– Diljem Srbije zasedaju mesni odbori Srpske napredne stranke i traže smenu ministra Nebojše Stefanovića i njegovo isključenje iz stranke, jer je „odgovoran za ugrožavanjje bezbednosti predsednika Srbije i prisluškivanje njega i cele porodice  Vučić“.

Na sve to Vučić kaže da veruje u odanost Stefanovića, iako je svima jasno da se bez njegove saglasnosti i naloga u stranci ništa ne radi.

***

-Pemijerka Ana Brnabić, pohvalila se pre nekolikio dana da će Srbija pomoći Republiku Srpsku sa blizu 500 miliona evra!

Za to vreme pola Beograda i veći deo Srbije nema kanalizaciju!

Za to vreme, u Srbiji je oko dva miliona gradjana na ivici ili u totalnom siromaštvu!

Za to vreme teško bolesnu decu i dalje lecimo donacijama!  Trenutno malom Gavrilu Djurdjeviću nedostaje oko pola miliona evra za prvu terapiju od koje mu zavisi život!

***

– Nekadašnji Cvetni trg u Beogradu, preuredjen. Sada liči na groblje.

***

– Političar od karijere Zoran Živković pozvao lidere srpske opozicije da se pred predstojeće izbore ujedine oko jedne liste i jednog predsedničkog kandidata! Istu poruku šalje i Dragan Djilas, iako ne podržava  ideju Živkovića.

Odziv ostalih opozicionara nikakav – za sada!

A izbori se približavaju!

***

– U trgovinama cene rastu svakodnevno – malo, po malo!

***

– A jedan mesar mi se žali da je,posle gostovanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića na TV Prva dramatično smanjena prodaja ćevapa. Ne pomaže čak ni 30 evra državne pomoći.

Izvor: Sena Todorović

1 KOMENTAR

  1. Zašto Vučić nije dao snimak nesreće na naplatnoj rampi tužilaštvu i sudu? -Možda na to pitanje najbolji odgovor je kao logičan zaključak pokušao MAGAZIN TABLOID iz Beograda u Br. 493 od 12.5.2021. Pišu, navodim kao slobodnu intepretaciju zaključka po pomenutom tekstu –„Drobnjak je stavio svoju glavu svom vozaču u krilo“. Dalji slobodan zaključak iz tog teksta mogao bi da glasi – „da odmori glavu i da obojici bude lepo. A kada je došlo do „onoga“, vozač iz uzbuđenja i osećaja zadovoljstva, pritsnuo gas, auto poleteo napred i usmrtio je ženu“! I kako da sada šef „banana-države“ po imenu Srbija, prepusti snimak javnosti na kome se, navodno, vidi Drobnjakov „nestašluk“?
    Tim pre što je po svojevremenom pisanju istog dvonedeljnika i gospodar države, u poznatom „Picinom parku“ kod Ekonomskog fakulteta u BG od strane policije Savskog venca „na delu“ uhvaćen u sličnoj pozi kao Drobnjak. Sa glavom u krilu jednog poznatog beogradskog transvetita kome je za uslugu, tvrdi TABLOID, platio 150 evra! Ko ne veruje neka na internetu potraži Magazin Tabloid br. 26 od 9.4.2015.g. pa će mu takođe biti jasno zašto i Vučić ćuti. Šta da se radi kada je AV tada voleo da puši. Bilo šta, samo neka se duva! I -u oba slučaja nikome ništa. Niiti će Drobnjak tužiti Tabloid, niti je to do sada učinio Vučić. Obojica znaju da je, bar ponekad, štampa zaista prava „sedma sila“ i ima za svoje tvrdnje neoborive dokaze.
    Kao i za onu priču ko je „tatko“ srpskom predsedniku! Objavljenoj u Tabloidu br. 17. od 6.11.2014.g. nije sledila tužba AV. Pa se onda čudimo njegovoj popustljivosti prema Šiprtarima! Ne kažu Srbi uzalud da krv nije voda- ali znaju i da bar neko „pušenje“ može da bude i smrtonosno. Piše na paklicama. Možda je to Drobnjak prevideo. Đavo bi ga znao -ali im je, verovatno, obojici, i njemu i njegovom šoferu kao kasnijem predsedniku Srbije, bilo lepo!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime