Gradonačelnik Niša tvrdi da se ulice ne grade i sređuju „bez stajanja“ zbog izbora

0
997
Bulatović se krije od medija?/Foto:S. M. ,printscreen

Nakon što je na konferenciji na kojoj je prisustvovalo tek nekoliko medija najavio da se radi na 24 putna pravca i da će do kraja godine biti obnovljeno oko 50 km puteva u Nišu i okolini, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je dva dana kasnije odbio da uživo odgovori na pitanje novinara Južnih vesti da li je užurbana izgradnja ulica u vezi sa predstojećim lokalnim izborima. Potom je mejlom odgovorio da „desetine kilometara ulica i puteva koje se grade nisu ni na kakav način povezane sa bilo kojim izborima ili političkim kampanjama”, već da su sad stvoreni uslovi za gradnju.

Da će se „nema stajanja“ u izgradnji krilatica je koju gradonačelnik Niša u poslednje vreme stalno koristi u svojim javnim obraćanjima, kao i na društvenim mrežama. Kako bi najavio nove radove na ulicama Niša i okoline, on je sazvao konferenciju za medije, ali se nekako dogodilo da na nju budu pozvani samo pojedini novinari jer zvanično poziva nije bilo. Na sledećem javnom obraćanju nije želeo da odgovori da pitanje da li brojne rekonstrukcije imaju neke dodirne tačke sa izoborima koji slede, već je uputio novinare da pitanja pošalju mejlom.

PR služba je mejlom i odgovorila, a odgovor novinarima je nešto kasnije objavljen i na gradskom sajtu u vidu saopštenja, uz dodatu opasku da gradonačelnik odgovara “pojedinim medijima”, ali i “delu javnosti” na “zlurade komentare”.

Bulatović tvrdi da izgradnja nema veze sa predstojećim lokalnim izborima u Nišu, koji bi trebalo da se održe u proleću naredne godine.

Desetine kilometara ulica i puteva koje se grade ili uređuju u Nišu nisu ni na kakav način povezane sa bilo kojim izborima ili političkim kampanjama, već isključivo sa količinom novca u Budžetu Grada i politikom stavljanja tačke na sve loše stvari koje su rađene decenijama do sada – navode u Kabinetu gradonačelnika.

Da Vas podsetimo:  Čime je Borka Pavićević zaslužila svoj trg?

Iako kažu da izgradnja nema nikakve veze sa političkim kampanjama, Bulatović na svojim oficijalnim profilima na društvenim mrežama, iza svakog posta o sređivanju puteva, najpre postavlja haštag #avbuducnostsrbije što je upravo naziv kampanje predsednika SNS Aleksandra Vučića.

Iz Bulatovićevog Kabineta dodaju i da planiranje i izgradnja, uređenje i održavanje putne i komunalne infrastrukture spada u primarne zadatke lokalnih samouprava. To što u poslednje 6 godine, koliko je SNS na vlasti u Nišu, nije naročito obavljan „primarni zadatak“, u Kabinetu gradonačelnika objašnjavaju time što su morali da vraćaju dugove.

Naglašavamo, prethodnih godina Grad Niš trošio je samo onoliko koliko je imao, a planovi su pravljeni u skladu sa mogućnostima, ne zadužujući se, pritom, ni za jedan jedini dinar. Sada su stvoreni uslovi da ima više prihoda iz realnih izvora, i investiramo ih u rešavanje decenijskih problema građana, dinamikom koja je uobičajena svuda u svetu i biće takva, ako ne i obimnija narednih godina – navode u Kabinetu gradonačelnika.

Ipak, istraživanje Južnih vesti pokazalo je da je za loše stanje ulica u Nišu odgovorna i saradnja između Grada i firme M univerzal tim koja je dobila ugovor za saniranje puteva u 2017. i 2018. godini. Naime, ova firma je svoje ugovore, ali i mehanizaciju založila kod privatnika, računi su im bili u blokadi, a posao za koji su ih plaćali građani nisu obavljali. Inače, vlasnik M univerzala je sa Bulatovićem sarađivao dok ovaj još nije izabran za gradonačelnika.

S. Marković
Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime