„Grom“ grunuo u pogrešnu kuću

0
1336

Dragan RadojcicZbog sumnje da se tamo krije osumnjičeni narko-diler Darko Čkonjević, u sklopu akcije „Grom 1“ maskirani policajci provalili su 28. decembra oko četri sata ujutro u dom porodice Radojčić u selu Petka pored Lazarevca. Ispostavilo se da je policija upala u pogrešnu kuću i isprepadala i istraumirala Dragana Radojčića i njegove najmilije. Iako se policija povukla uz izvinjenje, šokirana porodica u kojoj je jedan od članova dobio i batine najavila je tužbu.

„Preživeli smo pakao i čvrsto smo rešili da tužimo policiju“: Dragan Radojčić

„Specijalci su mi stali cokulom za vrat, a onda uperili cev automata
u potiljak. Sina Marka vezali su lisicama i pretukli, a ćerku i njenog sinčića su pola sata držali na nišanu“, svedoči Dragan Radojčić

– Upali su nam u kuću u cik zore maskirani i naoružani do zuba. Vikali su: „Ne mrdaj! Lezi!“… Mene su oborili na pod, stali mi cokulom za vrat, a onda uperili cev automata u potiljak. Ćerku, koja nam je bila u gostima, i njenog 16-mesečnog sina, pola sata držali su na nišanu, a za sve to vreme nisu joj dozvolili da priđe starijem detetu, koje je vrištalo iz susedne prostorije. Jedino suprugu Smiljanu (52) nisu maltretirali, ali su zato sina Marka (29), koji je spavao na spratu, vezali lisicama i pretukli – uplašeni i ogorčeni Dragan opisuje upad policije. Prema njegovim rečima, tortura je trajala skoro čitav sat, a onda su se specijalci na brzinu povukli, a tek nakon prepada i izvinjenja, policija im je uručila naredbu za pretres stana.

– Ni na jednom mestu u toj naredbi ne pominje se moje ili ime i prezime nekog člana moje porodice, a navedena adresa na kojoj je trebalo obaviti proveru nije ova na kojoj stanujemo poslednje tri godine – objašnjava najstariji Radojčić. Jedina veza zbog koje je nesrećna porodica iz Petke mogla da se nađe na meti neuspele policijske akcije je to što Draganova unuka nosi isto prezime kao osumnjičeni diler jer je Draganova ćerka bila udata za rođenog brata Darka Čkonjeviča.

Da Vas podsetimo:  NEVEROVATAN USPEH ZA SRBE: Teodora i Stefan testirali dejstvo svog leka za rane u slučaju kad je telo u bestežinskom stanju!

– Sa osumnjičenim muževljevim bratom nikada nisam bila u kontaktu. Uostalom, ja sam se tog jutra slučajno zatekla u očevoj kući, kao gost, pošto živim desetak kilometara odatle – zaključuje Draganova ćerka. Radojčići su odlučni u nameri da tuže policiju.

– Porodica mi je istraumirana, svi smo na lekovima. Čvrsto smo rešili da tužimo policiju i tražimo odštetu – kaže Dragan i dodaje da policija prilikom upada u njegovu kuću nije ispoštovala propise koji su predviđeni u takvim situacijama, a koji su navedeni u naredbi o pretresu.

Analitičari: Nisu presečeni putevi droge

Policijske akcije „Grom“ i „Grom 1“ jesu ozbiljne, ali nisu presekle glavne puteve droge i bez jakog pravosuđa neće imati efekata, ocenili su kriminolozi Zlatko Nikolić i Dobrivoje Radovanović. „Oni koji su na visokim položajima, oni koji drže pola Beograda, ili celu Šumadiju, ili celu Srbiju, oni su nedodirljivi za policiju i pravosuđe. Ovom akcijom oni su pokupili taj neki srednji sloj vođa narko-grupa“, rekao je Radovanović. On je istakao da će ova policijska akcija dati rezultate ako bude nastavljeno njeno sprovođenje, „iznenada i u nejednakim vremenskim intervalima kako dileri ne bi shvatili kada će i šta će se dešavati“.

Dragan Radojčić

Kriminolog Zlatko Nikolić istakao je da ovom akcijom nisu presečeni kanali širenja droge jer su „vođe tih klanova van dometa“. Kako je izjavio potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, među uhapšenima u akciji „Grom 1“ ima „značjanih imena, poznatih šefova narko-mafije“. U akciji „Grom 1“ uhapšeno je 128 narko-dilera, zaplenjeno je 250 pušaka, nekoliko pištolja, municija, kao i 74.000 evra i šest luksuznih automobila.

NA KRAJU SE POSTAVLJA PITANJE ZAŠTO POLICIJA NIJE UPALA U VELIKI TRNOVAC, LEGLO DROGE U SRBIJI, UMESTO TOGA POHAPSILA SITNE DILERE I MALTRETIRALA CELU PORODICU?

Da Vas podsetimo:  Naivni Srbi stvorili montruma pod nazivom Hrvatska

srbin.info

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime