„Hvala ti što postojiš“ u Leskovcu umesto „dobar dan“

1
1522

490x370_NEAM-ZA-LEBČuvena rečenica „Hvala ti što postojiš“ ispisana na majicama koje su aktivisti SNS-a nosili na rođendanu gradonačelnika Gorana Cvetanovića, postala je toliki hit među Leskovčanima da je izrečena čak i u Narodnom pozorištu u ovom gradu, što je izazvalo petominotnu ovaciju publike.

Ogorčeni Leskovčani se već par dana međusobno pozdravljaju rečenicom „Hvala ti što postojiš“, umesto uobičajenih pozdrava, a čuvena zahvalnica je izgovorena i na daskama koje život znače.

240x0_PREDSTAVA-RANJENI-ORAOPublika se u petak “valjala” od smeha kada je tokom predstave “Ranjeni orao” u leskovačkom pozorištu glumac Predrag Smiljković, koji tumači lik Gojka Marića, rekao Anđeliki (lik iz predstave) rečenicu “Hvala ti što postojiš!“ – kaže za Južne vesti jedan od gledalaca ove popularne prestave koja je samo pre par dana doživela premijeru u ovom pozorištu.

Na isti način završen je i jučerašnji dnevnik na lokalnoj televiziji kada se spiker zahvalio gledaocima uz rečenicu „Hvala vam što postojite!“.

Novinar Južnih vesti bio je i na svirci u jednom od najpopularniih kafića u ovom gradu gde su se gosti međusobno pozdravljali istom rečenicom “Hvala ti što postojiš!”. Čak je i pevač na bini u jednom trenutku zahvalio gostima što postoje, pa je ponovo došlo do ovacije među prisutnima.

Smeh je lek, ma koji da je povod – tvrde Leskovčani među kojima ne jenjava gorak utisak o bahatoj proslavi rođendana njihovog gradonačelnika.

Situacija je slična i na društvenim mrežama. Nakon oštrih kritika upućenih gradonačelniku, Leskovčani mu ironično zahvaljuju što postoji, uz komentare da je „grad doveo do ruba propasti“.

800x600_MICHAEL-AND-MESKOFotografija koju dele korisnici društvenih mreža

Ipak, šali tu nije kraj jer društvenim mrežama kruže i vešto izmontirane fotografije sa istom tematikom, a na jednoj od njih je Cvetanović u društvu Majkla Džeksona koji mu se zahvaljuje što postoji, sa rođendanskom tortom u ruci.

Da Vas podsetimo:  Predsednički izbori – mane argumentacije o više kandidata

Ipak, nakon što je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović (SNS) proslavio svoj 50. rođendan u stilu holivudske zvezde sa oko 400 zvanica i to uz policijsko obezbeđenje, opozicija je već sutradan zatražila smenu prvog čoveka Leskovca.

Demokratska stranka, Dveri i Nova stranka pozvali Cvetanovića da odmah podnese ostavku kako bi „spasio Leskovčane dalje bruke, stida i propadanja kome se ne nazire kraj“.

Gradonačelnik nije komentarisao sve natpise u medijima ovih dana koji su oštro kritikovali ovu proslavu, uz konstataciju da njegovoj bahatosti nema kraja, a kako nezvanično saznajemo, Cvetanović, koji je poznat i kao putujući gradonačelnik, u subotu je otputovao u Francusku na nekoliko dana. Još uvek se ne zna razlog njegove posete ovoj evropskoj zemlji.

Dragan Marinković

juznevesti.com

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime