I šta sad?!

0
1321
Foto: printscreen

Živeći u zlatnom dobu koje su nam omogućili gospodar Vučić i njegova nazadna družina, svakodnevno smo u prilici da se uverimo koliko je Volter bio i ostao u pravu kada je politiku definisao kao veštinu ili sposobnost da se laže u pravo vreme.

Za razliku od uređenih država gde lažuckanje i kraduckanje imaju visoku cenu u tvorevinama poput Srbistana sposobnost besramnog laganja se vremenom, a naročito tokom poslednjih osam nazadnih godina, uzdigla do opšteprihvaćene vrline. Pa se tako onaj ko nije u stanju da vas gleda u oči i pri tom izgovara ordinarne laži i daje sumanuta i nebulozna obećanja u zemlji Srbistanu smatra političkim antitalentom.

Kada je Milunče (tada se nije znalo da je i on Mr) pre četiri godine voljom gospodara Vučića ustoličen u gradonačelničku fotelju mnogi su se čudili, budući da je reč o nekome bez političkog iskustva. Nije prošlo mnogo a ^ačani su se se uverili kako MrMi možda nema političkog iskustva ali daleko od toga da je politički antitalenat.

U situaciji kada je i totalno zalađenima bilo jasno ko zagađuje rečicu Lupnjaču i Moravu, izjavom da sa sigurnošću zna da to nije kompanija Sloboda čačkonačelnik MrMi je razuverio sve koji su mu osporavali politički talenat pitajući se otkud on u predsedništvu nazadne stranke. Biće da je njegov talenat koji Čačani nisu mogli da prepoznaju, prepoznao gospodar Vučić koji će u istoriji ostati zapamćen kao neko ko je darom za lažuckanje nadmašio i samog barona Minhauzena.

Kad ono međutim!

Ovih dana čačkonačelnik MrMi demantova samog sebe obavestivši čačansko čovečanstvo da je kompanija Sloboda odgovorna za trovanje Morave. Doduše umesto njega to je priopćio njegov pomoćnik fabusni Milanče, još jedan u nizu nazadnih eksperata opšte prakse zaslužnih što Čačani uživaju blagodeti nazadnog zlatnog doba.

Da Vas podsetimo:  Profesor

I šta sad?

Hoće li MrMi, kako je to običaj u uređenim državama, ponuditi ostavku, jer svoje sugrađane besramno lagao? Hoće li ostavku ponuditi samozvana ekološka ekspertkinja Mirjana Đoković? Hoće li inspekcije protiv odgovornih u kompaniji Sloboda podneti krivičnu prijavu i pokrenuti postupak? Ili će možda Sloboda podneti prijavu protivu MrMija i njegovih (ne)stručnih službi zbog uznemiravanja javnosti i rušenja ugleda kompanije?

Koliko god to lepo i optimistički zvučalo od ta posla naravno da nema ništa, budući da su odgovornost i moral davno proterani sa srbistanskih nesretnih prostora.

Ako ne verujete pitajte porodice onih sedam ljudi koji su zarad nečije političke promocije i zajebancije izginuli prilikom pada helikoptera u Surčinu, a da za to niko nije odgovoran.

Aleksandar Arsenijević
Izvor: ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime