Idem da se pogledam u ogledalo da mi ne rastu magareće uši!

0
1000

dozvolal Vrlo neprijatan i čudan dogadjaj sam doživeo za jednu pristojnu i uredjenu zemlju kakvoj barem stremimo (na televiziji).

Videh da mi je istekla medjunarodna dozvola, pa reših da izvadim novu, možda mi zatreba. Kaže AMSS da treba za odredjene zemlje iako mi to nikad niko (policija, granica) nije zatražio do sada pri raznoraznim kontrolama. Prošli put, ukoliko se dobro sećam, beše 2000 dinara. Na samim vratima AMSS-a čim pomenuh „Medjunar….“ tutnuše mi neki papir i nalog na 600 dinara da uplatim u budzet Republike Srbije, i sa takvom uplatnicom odem u SUP. Kažu, to je zahtev za izdavanje uverenja da nemam neplaćenih kazni? Pade mi napamet neki objedinjeni registar, i da to može da uradi bilo ko sa mojim jmbg, ili pak ako to i ne postoji, postoje telefon, e-mail, fax… Sve u svemu, mislim da postoji brža procedura, da ne kažem jeftinija od ove. Al’ kažu mora. Uplatih to ja, naplatiše mi 80 dinara provizije u K………… banci (gde imam inače tekući), ne može on-line, treba mi napismeno potvrda da sam uplatio. Kada sam predao u SUP rekoše mi da navratim sutra posle 13h. Izgleda da je zahtev jako kompleksan i nemoguće je to sve procesuirati za manje od 24h. Ništa… Vratim se sutra pokupim zahtev, usput se i islikam za medjunarodnu (još 300 dinara) iako ta dozvola ne važi bez one moderne regularne na kojoj inače stoji moja slika, doduše nije od fotografa ali je lepa. Šta ja znam valjda štiti država i tu branšu, a i kad bi se inače slikali (na taj način)!? Odem konačno u AMSS sa osmehom olimpijca koji je spreman za meč/trku koji nestade kad mi rekoše da to košta 2800 dinara. Valjda mi videše zbunjenu facu, pa krenuše da se pravdaju da u računu stoji 2000 ali tih dodatnih 800 dinara je za „neku taksu“ koja ide „njima“ a ne AMSS-u. Kad ide tele nek ide i uže, mada ja tu ništa nisam prodavao, učini mi se da je meni neko prodao maglu, a nakon toga sam saznao da je magla dosta dobro prodavan artikl jer mi još neki ljudi ispričaše ovo što ja vama pišem.

Da Vas podsetimo:  Kako ubrzati oporavak nakon operacije zuba?

P.S. Onomad na oko nemačko-austrijske granice zaustavi me policija pa im dadoh dokumenta a ujedno i ono AMSS-ovo ovlašćenje za upravljanje tudjim vozilom koje takodje „treba“! Pitaše me sa blagim čudjenjem „Was ist das?“ ja objasnih, oni mi vratiše uz osmeh, a ostalo zadržaše na dalju proveru…

Čudni osećaji spopadaju čoveka. Idem da se pogledam u ogledalo da mi ne rastu magareće uši!

Dejan, Kruševac

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime