Nova godina u BG stiže pre nego što smo očekivali

0
1129

Novogodišnji ukrasi predivno sijaju na vrelom, letnjem suncu na ulicama Beograda ovih dana. Preuranjeno kićenje grada je neke građane iznerviralo, a druge oduševilo, pa je tako na društvenim mrežama organizovan i preuranjeni doček Nove godine u centru grada!

Legenda kaže da se u normalnim zemljama novogodišnja rasveta postavlja mesec i po dana pre praznika, a ako bismo se vodili tom legendom, onda bi Nova godina u Beograd trebalo da stigne početkom oktobra. I izgleda da će tada i stići!

Na Facebooku je organizovan događaj pod nazivom „Doček Nove 2019. godine 1. oktobra u Beogradu“, za koji je za sada prisustvo potvrdilo oko 1.500 ljudi, a preko 5.000 je zaintersovano. Čitavu stvar je organizovala Niška Inicijativa i imaju savim logično objašnjenje.

„Posle postavljanja novogodišnje rasvete u Beogradu, mislimo da je vreme da pozovemo sve turiste iz sveta pa čak i iz Niša da dođu i proslave Novu 2019. godinu 1. Oktobra u centru Beograda… Zato što građani to zaslužuju! Živeli!“.

Za sada nije poznato kakav će biti muzički program niti ko je zadužen za vatromet, ali ono što sigurno znamo jeste da ćemo i te kako da uživamo u rasveti koji nam je i ove godine obezbedio „Keep light“ po ceni od 250 miliona dinara. Iako se ove godine na konkurs prijavilo pet zainteresovanih kompanije, od svih pet prijava jedino je ona koju je dostavo „Keep light“ bila „odgovarajuća i prihvatljiva“.

Iznova i iznova je Nova godina nekima srećnija i berićetnija nego drugima.

Ljubica Krstić
Izvor: Noizz.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime