„Jovanjica sad evropska tema, zato je Vučić nervozan“

3
705

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović juče je bio u poseti Kragujevcu zajedno sa predsednikom SSP Draganom Đilasom i potpredsednicom ove stranke Marinikom Tepić i tom prilikom je rekao da je „Jovanjica sada i evropska tema i da je zbog toga predsednik Srbije Aleksandar Vučić nervozan“.

– On je hteo u mraku, kako jedino zna, da nastavi da gazi ovaj narod i da bogati kamarilu oko sebe. Mi smo bacili svetlo, jednu baklju u njihov mračni ćošak i to je nešto što njega čini ovako nervoznim – rekao je Stefanović, a prenosi Glas Šumadije.

Jovanjica FOTO: printscreen

Stefanović je dodao da je „taj čovek sateran u ćošak istinom i pravdom koja dolazi u Srbiju, i da zato ima priviđenja“.

– Priviđa mu se Mauricijus, Belivuk sa Marinikom Tepić. To vam je jednako kao da najveći srpski heroj sedi zagrljen sa nekim turskim agom, a to je neprirodno, to ne ide – rekao je Stefanović.

Kako je rekao, siguran je da će „građani prozreti njihove jeftine fore“.

Istakao je da je opozicija okupila šest uticajnih snažnih organizacija i predstavljena je platforma kao i da postoji saradnja sa svim drugim opozicionim organizacijama.

– Mislim da je duh naših ciljeva zajednički, nema u tom smislu nekog drugačijih usmerenja. Ali istovremeno ne smatramo da je u ovom trenutku najvažnije da li ima dva ili tri pregovarača u nečemu što suštinski nije ni počelo i ne zna se kakav će format biti – rekao je Stefanović upitan o dijalogu vlasti i opozicije.

Aleksandar Vučić FOTO: Printscreen

Stefanović je rekao da su zahtevi opozicije slobodni i demokratski izbori, otvaranje RTS-a za drugačija mišljenja, odvajanje datuma izbora i kontrola izbornog procesa.

– Za to se borimo i to je dijalog pre svega sa Evropom – rekao je Stefanović i poručio da će dobiti slobodne i demokratske izbore.

Da Vas podsetimo:  Vremenska prognoza za novembar: Do kada će biti natprosečno toplo i da li će krajem mesec pasti sneg

– Vlast nema šta da prihvata ili ne, reč je o poštovanju zakona ove zemlje. Oni nama ne čine nikakvu uslugu. Mi razgovaramo primarno sa Evropom koja je uvidela, posle skoro godina našeg rada sa Evropskim parlamentom i Evropskom komisijom, sa nevladinim sektorom, međunarodnim organizacijama, šta se stvarno u Srbiji dešava. O tome danas pišu evropske institucije i mediji.

Borko Stefanović FOTO: printscreen

Stefanović je naveo da će opozicija na slobodnim i demokratskim izborima „u što širem frontu, poslati SNS na đubrište istorije“ i zaustaviti ovo katastrofalno preuzimanje cele države od mafije.

– Ljudi treba da znaju da je to pitanje njihove budućnosti i da li će živeti u brlogu ili u državi.

Izvor: Otvoreno

3 KOMENTARA

  1. Najpopularno poljoprivredno dobro u zemlji svakako je “Jovanjice”. O njoj bilo je svakojakih priča i optužbi sa raznih strana. Pominjao se i vrh države. Na osnovu tužbe Miloša Vučevića, da su Aca i Andrej Vučić umešani u aferi “Jovanjica”, sud ih je oslobodio odgovornosti, nisu učestvovali u aferi ili nisu Sudu bili dostupni dokazi. Vučević tako izgubio sudski spor protiv legitimnog partijskog i drugog šefa. U aferi “Jovanjice” pominju se, pored ostalih, još i Vulin i Babić koji su učestvovali u sadnji luka, krastavca i drugo, marihuanu nisu videli. Na pomenutom poljoprivrednom dobru kažu da je gajeno domaće konoplje, a ne indijsko. U ovom slučaju zamešateljstva još će se pronalaziti i otkrivati, no kada? Zna neko.

  2. U vezi “Jovanjice” bilo je svakojakih priča i optužbi sa raznih strana. Pominjao se i vrh države. Na osnovu tužbe Miloša Vučevića, da su Aca i Andrej Vučić umešani u aferi “Jovanjica”, sud ih je oslobodio odgovornosti, nisu učestvovali u aferi ili nisu Sudu bili dostupni dokazi. Vučević tako izgubio sudski spor protiv legitimnog partijskog i drugog šefa. U aferi “Jovanjice” pominju se, pored ostalih, još i Vulin i Babić koji su učestvovali u sadnji luka, krastavca i drugo, marihuanu nisu videli. Na pomenutom poljoprivrednom dobru kažu da je gajeno domaće konoplje, a ne indijsko. U ovom slučaju zamešateljstva još će se pronalaziti i otkrivati, no kada? Zna neko.

  3. U vezi “Jovanjice” bilo je svakojakih priča i optužbi sa raznih strana. Pominjao se i vrh države. Na osnovu tužbe Miloša Vučevića, da su Aca i Andrej Vučić umešani u aferi “Jovanjica”, sud ih je oslobodio odgovornosti, nisu učestvovali u aferi ili nisu Sudu bili dostupni dokazi. Vučević tako izgubio sudski spor protiv legitimnog partijskog i drugog šefa. U aferi “Jovanjice” pominju se, pored ostalih još i Vulin i Babić koji su učestvovali u sadnji luka, krastavca i drugo, marihuanu nisu videli. Na pomenutom poljoprivrednom dobru kažu da je gajeno domaće konoplje, a ne indijsko. U ovom slučaju zamešateljstva još će se pronalaziti i otkrivati, no kada? Zna neko.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime