Kako dalje?

2
1615

Vučićeva diktatura u Srbiji počiva na našem ćutanju, strahu i sklanjanju. Prvi put kad ispravimo kičmu, podignemo glas i napravimo opozicioni pokret protiv vlasti videćemo da ta strahovlada ima svoje slabe tačke, da im se možemo suprotstaviti i da ih možemo skinuti sa vlasti.

Srpski pokret Dveri je objavio novu političku ideju kako se uopšte suprotstaviti aktuelnoj vlasti koja nas sve gazi, ponižava i krade bez milosti: Udariti u glavu sistema!

Šta je glava Vučićevog sistema vlasti? Medijska propaganda, kriminalno kumovsko okruženje Predsednika i skupštinska cenzura. Željko Mitrović, Aleksandar Vulin i Maja Gojković. Dveri su ustale protiv upravo ovih režimskih glavešina i hrabro se suprotstavili političkoj mafiji. Kako?

Pokrenuli smo peticiju za zabranu rijaliti programa i ukidanje nacionalne frekvencije TV PINK, partijskoj propagandnoj televiziji SNS. Organizovali smo i protest ispred zgrade TV PINK u Beogradu, direktno se suočavajući sa ovim epicentrom bolesnog sistema vlasti. Marija Janjušević, narodni poslanik Dveri koji je pokrenuo ovu kampanju, isključena je sa sednice Narodne skupštine i neće moći da učestvuje u njenom radu 20 radnih dana, što praktično znači da mesecima njen glas neće moći da se čuje u parlamentu.

Antikorupcijski tim Dveri pokrenuo je najveću kriminalnu aferu u novijoj političkoj istoriji Srbije pod nazivom „Dveriliksˮ, koja vodi direktno do vrha države i samog predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Objavili smo tajne audio snimke koje su zabeležile srpske bezbednosne službe na kojima su razgovori članova političke mafije u Srbiji: korumpirani političari, bankari, sudije, tužioci, policajci i članovi narko-kartela. Srđan Nogo, šef Antikorupcijskog tima Dveri i zamenik predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini, isključen je takođe sa skupštinskog zasedanja kada je postavio poslaničko pitanje u vezi sa privatnim prislušnim centrima koji su u vlasništvu Željka Mitrovića i Vučićevog kuma Nikole Petrovića. S obzirom da je Srđan Nogo i predsednik Gradske organizacije Dveri u Beogradu – to praktično znači da do završetka beogradskih izbora neće moći da govori u Narodnoj skupštini.

Da Vas podsetimo:  ALEKSA NIKOLIĆ: PRAVOSUĐE JE AHILOVA PETA SRBIJE, DONOSE LI USTAVNI AMANDMANI PROMENE?

Narodni poslanik Marija Janjušević je svojom javnom odbranom Poslovnika o radu Narodne skupštine ne samo odbranila čast parlamenta, već i razbila nakaradni sistem vođenja Narodne skupštine. Kako je to izgledalo do sada? Predsednik Skupštine isključuje mikrofon opoziciji, kažnjava narodne poslanike opozicije i isključuje ih sa sednica, ne dozvoljava replike i omogućava da ministri ne moraju da dolaze u parlament i odgovaraju za svoj rad. Za sve to vreme Maja Gojković kao predsedavajući igra svoju ulogu nevinašceta u režiranoj predstavi, koristeći mikrofon predsedavajućeg da priča šta hoće o opoziciji dok opozicija nema niti jedno pravo da odgovori. Hrabrim nastupom Marije Janjušević je taj sistem vlasti u Narodnoj skupštini razbijen. Maja Gojković nije mogla uspešno da glumata, svi kerberi vlasti poput Aleksandra Martinovića, Vladimira Orlića i Marijana Rističevića su zaćutali, čak ni uplašeni ministri nisu dobili reč, a predsedavajuća je bila prisiljena da drugi dan za redom prekine sednicu. Tako smo pokazali da imamo stav, da se ne plašimo vlasti i da im nećemo dozvoliti da nas gaze i ponižavaju.

Samo na ovom jednom skupštinskom zasedanju narodni poslanici Dveri dobili su ukupno 12 kazni, a od 7 članova poslaničke grupe 2 su isključena sa sednice. Zbog čega? Što smo postavljali poslanička pitanja i tražili da se poštuje Poslovnik o radu i naše pravo na slobodu govora? Ne, već zato da bi se drugima poslala poruka kako će proći ako se suprotstave.

Maja Gojković mora da podnese ostavku. Ako je ucenjena zbog lopovluka u vreme kada je bila gradonačelnik Novog Sada – to ne znači da može da radi šta hoće u Narodnoj skupštini. Ideja vlasti je da isključi sve narodne poslanike Dveri iz Skupštine, jer su Dveri opozicija koja ih se ne plaši i koja neće odustati od borbe.

Da Vas podsetimo:  Put ka društvenoj imploziji

Mi ne odstupamo. Mislili su da će da nas uplaše kažnjavanjem i isključivanjem sa sednica, a samo su pokazali pravo lice i uverili nas da je pobuna naša dužnost! Vidite li strah u očima vlasti: prvi put im se neko suprotstavio, prvi put neko ne dozvoljava da nas ponižavaju, prvi put se neko ne povlači.

Za samo nekoliko dana prošli smo put od fizičkog napada kamenjem i bakljama od strane kriminalaca iz SNS na Dveri na Kosovu i Metohiji (kada su kamere isključene), do pokušaja da se Dveri nasilno ućutkaju u Narodnoj skupštini u direktnom prenosu. Ova vlast opstaje samo zahvaljujući mraku u kome živimo: medijskom, kriminalnom i parlamentarnom. Onog trenutka kada osvetlimo Srbiju – oni će pasti sa vlasti.

Nasilnički i kriminalizovani Vučićev režim ne razume molbe za parlamentarnu debatu, slobodne medije i poštene izbore, već samo udarac u glavu sistema! Moramo svi da shvatimo da nema povlačenja pred bahatom i lopovskom vlašću. Gaziće nas sve redom dok se ne pobunimo i ne pokažemo zube! Nema predaje – nema povlačenja, dok ne vratimo državu narodu, dok ne oslobodimo medije, dok izbori ne budu fer i pošteni, dok u Domu Narodne skupštine ne bude mogao normalno da se čuje glas opozicije. Dok ne smenimo ovu vlast!

Idemo dalje! Do pobede!

Dveri

srpskaakcija.com

2 KOMENTARA

  1. boško,ne može tebi neko verovati kad si u ekipi sa onim udbašem jeremićem.nećeš valjda reći da sad ja branim vučića,ne taman posla.ali hajde da pođemo od činjenica.jel saša janković bio postavljen od komunista,a i otac mu je komunjara,znači kao i ostali,deca komunističkih što udbaša što funkcionera.jeremić,otac udbaš,ostali mu upo majci partizani pozderci.stanova ima više nego vulin i vučić.poreklo,kažu da se to nas ne tiče,ali mi znamo odakle.e sad,pošto su do sada svi tako radili od draškovića i šešelja do tadića i vučića,inače sve komunisti sa crvenim pedigreom,onda je svima dosta te igranke.jedini među vama,koji je čist je stamatović,ali ga pecaju i pokušavaju na udbaški način da kompromituju,a i sama kompromitacija će se dogoditi tako što će mu to društvo doći glave.eto,pa ti vidi gde si.zna se ko je ko,da ne bude da ovde neko brani ove prazne klimoglavce.

  2. Bošnjaci i Hrvati svakodnevno ponavljaju da je Republika Srpska genocidna tvorevina? Zašta mi u Srbiji i Republici Srpskoj ne ponavljamo da je Hrvatska genocidna nastala na klanju, pokatoličavanju i genocidu nad Srbima privremeno okupirane Republike Srpske Krajine šta je u biti jedina istina? Zašta to Vučić, Dačić, Vulin i ostali izdajnici i plaćenici zapada kriju i taje?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime