Kako je moglo dobro je

2
359

Nema nikakve sumnje da će se, s obzirom na ono što je Čačak i Čačane mogle zadesiti, ali na svu sreću nije javnost još dugo baviti eksplozijom koja se nedavno dogodila u magacinu kompanije Sloboda.

U normalnom svetu, kome Srbistan očigledno ne pripada, mada gospodar Vučić ulaže svakodnevne nadčovečanske napore da nas ubedi u suprotnom, već posle prvih detonacija i njihovom lociranju oglasile bi se sirene koje bi građane upozorile na opasnost. U normalnom svetu da, ali ne u Srbistanu! Ne i Čačku, u kome nešto što se naziva civilnom zaštitom postoji samo na papiru i u glavama nazadne družine, čačkonačelnika MrMi-ja i njegovog ekspertskog tima, čiji raspon znanja se kreće od čuvanja ovaca do nuklerane fizike. Mnogo puta svako od nas je bar jednom bio u prilici da vidi terenac civilne zaštite kojim se neki likovi vozikaju po gradu, ali u noći kada je u Slobodi praštalo kao u Bejrutu u „najboljim” danima te civilne zaštite nigde nije bilo. Može biti da su i oni pomislili, poput nadležnih iz Centra za obaveštavanje i uzbunjivanje, ako i to još uvek postoji i niko im nije ukrao sirene, da je reč o nekom slavlju koje je ovde nemoguće zamisliti bez besomučne pucnjave i pirotehnike.

Uostalom, u kojoj meri su ono što se dešavalo u kompaniji olako shvatili oni što to nikako nije u opisu radnog mesta ilustruje i činjenica da se na RTS–u, odnosno javnom servisu nazadnog Srbistana, kajron sa informacijom o eksploziji u Slobodi pojavio nepun sat posle prvih detonacija. Sva sreća pa je Srbistancima svevišnji podario vođu sa božijim darom, kako to reče nekada žuti, a sada nazadni Gangula, kadrog da nas uteši tvrdeći da je ono što se desilo u Slobodi nešto posve uobičajeno, ali i sposobnog da u trenu iz kabineta na Andrićevom vencu proceni štetu nastalu prilikom eksplozije.

Da Vas podsetimo:  NIJE SRBIJANAC, NEGO SRBIN: Evo kako je nastao nepravilan izraz!

Sva sreća što Čačani imaju Tuzlu Guzlu Parezanovića uvaženog poslanika i sudeći po njegovim gabaritima eksperta za jelovnik skupštinskog restorana, koji je u društvu lika radno angažovanog u jednoj školi, što je navigavao dronom, došao da se uveri u razmere katastrofe. Što je uostalom i razumljivo jer godinama unazad zli jezici tvrde da  spiskovi novih radnika pre nego iz agencije za zapošljavanje, čija kancelarija je u jednom momentu bila registrovana na adresi jednog frizerskog salona, stignu u kompaniju, moraju proći reviziju čačanskih nazadnjaka.

A to što je u ovakvoj (ne)organizovanosti sve prošlo bez žrtava obavezuje čak i ateiste da u čačanskoj crkvi zapale sveću i pomole se.

IZVOR: Ozon Press

2 KOMENTARA

  1. Posle svi ovih desavanja u Cacku treba misliti i na zastitu zivotne sredine, posle tolikih eksplozija vazduh je zagadjen, a time i ugrozeno zdravlje ljudi. Najbolje bi bilo resenje da gradjani u svojim domovima obavezno nabave Ruski preciscivac vazduha koji je veliki borac za cist i dezinfikovan vazduh da bar u zatvorenom prostoru udisu cist vazduh bez raznih gasova koji su otrovni za respiratorni sistem koji je sada jako osetljiv od pojave korone virusa.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime