Kako u Zrenjaninu dele naše pare SNS medijima

0
614
Foto: printscreen

Aleksandar Vučić je glavni urednik skoro svih medija u Srbiji, shodno tome, naprednjaci se prema omiljenim medijima ophode širokogrudo, dele im narodne pare šakom i kapom. To najbolje govori raspodela sredstava u Zrenjaninu.

Naime, vlast u gradu na Begeju vodi SNS, pa je, kao što je to slučaj i u celoj Srbiji, novac dodeljen onima koji pišu hvalospeve, svakodnevno filtriraju vesti, odnosno objavljuju samo ono što odgovara Vučiću, dok oni koji koji drugačije misle bivaju satanizovani, linčovani, obeležavani i, na kraju, ostanu bez novačnih sredstava.

 Takav je slučaj i u Zrenjaninu, gde je novčana sredstva dobila televizija Santos, kojoj je, kako je to objavila televizija KTV, pripalo devet miliona dinara narodnih para.

– Po ko zna koji put podsećamo naprednjački kartel u zrenjaninskoj opštini da ih mi, građani Zrenjanina, plaćamo iz svojih džepova, da bi savesno i pošteno, a ne partijski i pristrasno obavljali poslove činovnika zaduženih da u najbolje svrhe, troše budžet napunjen novcem svih poreskih obveznika ovog grada. To podrazumeva da se i sredstva namenjena za projektno finansiranje medija raspodeljuju ni po babu ni po stričevima, posebno ne tako, da u raspodeli bude favorizovana jedna naprednjačka strina. Dakle, nedavno je na konkursu za medije, televizija Santos iz budžeta grada dobila devet miliona dinara, iako ima najmanje devet puta manju gledanost od televizije KTV, koja je diskvalifikovana – navodi se na sajtu televizije KTV, čiji su novinari zbog izveštavanja bivali napadani, zabranjivan im je ulaz u institucije, dok su novinari i snimatelji napadani.

Televizija Santos / Foto: Printscreen

Sa ove televizije navode da je javna tajna po kom principu se narodni novac deli medijima, odnosno na koji način samo podobni dobijaju sredstva.

Da Vas podsetimo:  Sedmogodišnji rat crkve protiv građana

– Čelnici naprednjačkog kartela u gradu na Begeju građanima vređaju inteligenciju objavljivanjem bajki o tome da odluke o raspodeli sredstava, tobože donose nezavisne komisije. I vrapci već znaju da se o parama Zrenjanina odlučuje u kancelarijama stranačkih šefova zaduženih za ovo područje. Tobože, nezavisne komisije od određenih ljudi sa vrha Srpske napredne stranke samo dobijaju ceduljice sa unapred napisanim ciframa, a jedini kriterijum za raspodelu para svih poreskih obveznika je stepen podaničke servilnosti medija prema vlasti.

Dejan Panić / Foto: Printscreen/YouTube

Da je tako, navode sa KTV, potvrđuje činjenica da se Dejan Panić, zamenik predsednika opštine Srpska Crnja, „izvinjavao zbog toga što je predsednik ove opštine prema stranačkim instrukcijama morao da raspodeli sredstva svih poreskih obveznika, čak i televiziji Pančevo, samo zato što je i ona kao i televizija Santos, jedna od kupljenih naprednjačkih televizija, iako Pančevo nema nikakve veze sa informisanjem u Novoj Crnji“.

– Za razliku od Dejana Panića koji ima savesti i obraza, to se ne bi moglo reći za predsednika opštine Žitište Mitra Vučurevića. Šta reći o čoveku koji je lično nazvao Danicu Radić i rekao: „Sve televizije će dobiti po 500.000,00 dinara, kao da mu je to dedovina, a ne novac svih građana“.

Predednik opštine Žitište Mitar Vučurević / Foto: Printscreen/YouTube

Isto je to rekao i njenom sinu, koji je istakao da će o svemu „da razgovaraju uz kafu“, a taj razgovor je zabeležen u vidu audio zapisa.

– Naravno, zbog čvrstog karaktera Danijela Radića i nepokolebljivog stava, Mitar Vučurević je pogazio svoju reč, koju mu na kraju, niko nije ni tražio. Što bi se u narodu reklo: „Ko te je Mitre lupao po jeziku da zoveš Danu i Danijela, da im kažeš kako će i Santosu i KTV televizji biti dodeljeno po 500.000 dinara za informisanje građana, a na kraju doneseš odluku da televizji Santos dodeliš 756.000 dinara, a KTV televiziji nula dinara? Zaključak je jasan! Poštovani građani, KTV televizija će vas i dalje istinito i pravovremeno informisati o svom trošku, a Santos ćete i dalje finansirati kroz poreze i doprinose iz sopstvenog džepa, kako bi vam plasirala filtrirane informacije iz naprednjačke kuhinje – navodi se na sajtu televizije KTV.

Da Vas podsetimo:  Porodilje ponovo oštećene

Izvor: Direktno / KTV

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime