Ko igra za raju i zanemaruje logiku

0
916

Možda ste primetili a možda i niste da sve više Čačana sa neskrivenim pesimizmom gleda na predstojeće lokalne izbore. Razlog rastućeg pesimizma svakako nisu nemerljivi rezultati čačkonačelnika Milunčeta i ostalih naprednih eksperata, već politička impotencija i bezidejnost čačanske opozicije.

Uostalom potvrdila je to i nedavna promocija projekta Čačak na Moravi (neodoljiva asocijacija na Beograd na vodi) od koga Dveri očigledno mnogo očekuju pred predstojeće lokalne izbore. Naime reklo bi se da je promocija ovog projekta, o čijim arhitektonskim vrednostima mišljenje treba da daju stručnjaci, nedvosmisleno ukazuje da su i u Dverima, odnosno Savezu za Srbiju prihvatili naprednjački predizborni populistički koncept utemeljen na nebuloznim obećanjima.

Dok na jednoj strani Boškić i njegovi do neba dižu glas protiv genetske modifikacije i svega što ima cilj da truje srBsku naciju, na drugoj mrtvi ’ladni Čačanima obećavaju velelepnu plažu i kupanje u Moravi koja se odavno pretvorila u kolektor svih vrsta otpadnih voda. Izgleda da su i mlađani Šipetić, od koga se kao aritekte tako nešto ne očekuje, i ostali Dverjani poverovali da kuća ipak može da se gradi od krova. Pa je prioritet Čačka i Čačana, uprkos brijnih nagomilanih i za svakodnevni život bitnijih infrastrukturnih problema, uređenje Gradske plaže. A o kvalitetu vode će oni nekom drugom prilikom.

Verovatno za dve, najdalje tri godine.

Očigledno, da su Dverjani, slučajno ili namerno, smetnuli s uma da kada septičku jamu obložite najkvalitetnijim i najskupljim pločicama ona će i dalje biti senkrup a ne bazen za kupanje.

Očigledno da ni Dveri ni Savez za Srbiju nisu u stanju da uklavire da je ključ razrešenja naprednjačkog Gordijevog čvora u rukama onih trideset i kusur odsto izbornih apstinenata. Odnosno da je sumanuto očekivati od onih što godinama nasedaju na naprednjačke nebulozne populističke projekte, da će ih Čačak na vodi podstaći da sutra umesto Milunčetu daju glas Boškiću. U prevodu da su Čačani koje ne fasciniraju rimski trgovi, konjopoj fontane, grobljanske saksije, raznorazne jade i ostali elementi naprednjačke kvazi estetike, ti koji mogu doneti izbornu prevagu. Nažalost, sudeći na osnovu populistički – megalomanskog projekta Čačak na Moravi biće da aktuelna čačanska opozicija uopšte nije svesna toga. Stoga ne bi bilo zgoreg da malo obrate pažnju na stihova dr Neleta Karajlića:

Da Vas podsetimo:  Reagovanje na školsko nasilje

– Ko igra za raju i zanemaruje taktiku (logiku) završiće u nižerazrednom Vratniku!

Tek koliko da sutra ne bidne kako nismo na vreme rekli.

Aleksandar Arsenijević
Izvor: ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime