Kolektivni 121 dinar

0
900

Seća li se ko „Afere Banana“, juče bila. To su oni snimci na kojima, tada ministar policije, Ivica Dačić razgovara, „o cigarama i ljubavnim avanturama“, sa gospodinom Bananom, u odsustvu osuđenom za šverc kokaina i saradnju sa Šarićevim klanom.

Mesto: Beograd Datum: 08.04.2014 Dogadjaj: POLITIKA - izjava za novinare lidera Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vuèiæa i lidera Socijalistièke partije Srbije (SPS) Ivice Daèiæa  povodom poèetka razgovora o formiranju nove Vlade Srbije  Licnosti: Aleksandar Vuèiæ, Ivica DaèiæGospodin Ivica izvoleo reći da tu nema ništa novo, čista politička provokacija, on ima dogovor sa Vučićem, i imaju odličnu saradnju, dok je Vučić gospodin iz Berlina poručio da će se time baviti kad dođe kući. I doš’o gospodin Vučić kući, i šta rek’o, rek’o da za te Banana snimke zna dve godine, da nije bilo dokaza za podizanje optužnice, i tačka. Još rek’o da se i u razvijenom zemljama dešava da poverljivi snimci izađu u javnost, a da on Bakiću nikakve diskove nije pokazivao. Ispalo da Vučić gospodin, gospodinu Ivici, koji nije ni glup, ni lenj, jedino zamera što kasno ustaje!

I šta je bilo sa „Bananom“, nije bilo ništa, što bi narod rek’o, pojeo vuk magarca. Kao što nema ništa sa istragom o helikopterskoj nesreći, lažnom ličnom kartom brata Andreja, famoznom Beogradu na vodi, ugovorom sa smederevsku Železaru… Naravno da nema ništa, kad je „premijer Vučić odgovoran čovek, koji vodi ozbiljnu i odgovornu politiku“. Da se doda da je pod navodnicama naziv stranice na FB. Idite pa vidite šta tamo piše!

Samo što se sa familijom vratio iz Kine, gospodin prezident Tomislav uspeo, iz drugog pokušaja, da stigne u Vatikan. Lično Prezident javio da mu lično Papa rek’o da nigde ne žuri u pogledu beatifikacije, proglašenja za sveca, kardinala Stepinca. Prezident, kao naš poglavar, pozvao poglavara Papu da poseti Beograd i Srbiju, samo, veli, da se po tom pitanju izjasni SPC, jerbo smo mi sekularna država.

Da Vas podsetimo:  Perpetuum mobile zamenika Zorana Radojičića

A ministarka Zorana, koja i u stranci potpredsednica, javila da je na sednici predsedništva SNS, Predsednik bio uzdržan po pitanju datuma izbora. Zbog zato što su nam sad najvažnije reforme. Zato bilo izbora u opštini Medveđa, gde je SNS, vele preko 60 posto, ubedljivo pobedila. Gospodin Vučić – koji je, kažu, telefonom pozivao Srbe da glasaju kako albanske partije ne bi imale većinu – lično čestit’o pobedu. Onaj Marko Đurić, što direktor Kancelarije za Kosovo, im’o kaže: Pobeda SNS znači sveukupno oživljavanje i napredak ovog kraja. I im’o veli: Večerašnja ubedljiva pobeda SNS u Medveđi je vesnik proleća u ovom delu Srbije!

Vesnik proileća se pojavio i u Štrpcu, opštini na Kosovu, gde se, na tribini SNS, u Domu kulture „Sveti Sava“, 3.000 građana kolektivno učlanilo u SNS. Prisutni direktor za Kosovo Marko državnički poručio da je 3.000 snažnih, sposobnih, hrabrih, odlučnih. borbenih, pravih ljudi, „pristupilo našoj prodici“, te da je kucnuo čas da se na KiM, sve što srpski diše i govori, stavi pod jedan barjak, a to je politički barjak SNS.

Ima još i jošte vesnika oživljavanja i napretka. Gospodin Palma javio da će sledeće godine pravi voštanog Putina, a da će Vučića i Dačića, u svoj muzej, instalira do kraja godine. Ambasador Čepurin široko uzvratio, predložiće da jedna ulica u Moskvi nosi Palmino ime… Evo i grande vesnika svih godišnjih doba, jedna gospođica starleta, sa ‘vake vesnik usne, koja frizerka sa iskustvom rulet dame, dobila pos’o u SANU – tamo gde master Prezident drž’o govor – kao poslovni sekretar. Ne treba sumnjati da gospođica starleta diše i govori srpski!

Vulin, Orbović, Atanacković
Vulin, Orbović, Atanacković

Da se upiše i da Duško Vujošević, najtrofejniji trener „Partizana“, od Nove uprave dobio šut kartu. Naravno da gospodin Vučić sa tim nema nikakve veze, za novog poslovnog direktora KK „Partizan“ je postavljen Vladimir Grković, pravni savetnik generalnog sekretara vlade Srbije, „koji će imati zadatak da finansijski oporavi klub“. Vujošević im’o kaže da je klub ucenjen da neće dobiti sponzorstva dok je on trener, te da su posao smene završili „napredni partizanovci“ koji došli u Upravu kluba. Tačka.

Da Vas podsetimo:  Ko o čemu – naprednjaci o Đilasu

Za kraj da se kaže i veli da minimalna cena rada, i u 2016, ostaje 121 dinar. Tako odlučila Vlada, jerbo nije bilo dogovora između sindikata i poslodavaca. Toliko nam dobro ide, vesnici proleća na sve strane, sve se gura pod jedan barjak, koji je slučajno SNS, da se „nisu stekli uslovi da se cena rada poveća“. Pa kako bi, kad je „premijer Vučić odgovoran čovek, koji vodi ozbiljnu i odgovornu politiku“. Sve ovo, ka diplomski, Vučić nosi Bajdenu u Ameriku, ne treba sumnjati da će se javiti ispred Bele kuće, i reći da ni Amerika ne veruje koliko nam dobro ide.

Dragan Todorović

istinomer.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime