Koliko srpski poslanici plaćaju iće i piće?

0
911

skupstina_restoran_meni_1Pljeskavica na kajmaku košta 184 dinara, a ukoliko joj dodate pomfrit za 42 i kupus salatu za 14, to ćete platiti 240. Ako rešite da se zasladite Carskim rolatom, sve ukupno uzaći će 301 dinar! Vučić najavio tržišne cene u skupštinskom restoranu Tema koja je uvek aktuelna je čuveni restoran u Skupštini Srbije i pitanje za koliko dinara mogu da ručaju poslanici.

Telegraf.rs vam otkriva pošto je obrok u jednoj od najviših institucija u državi, a zapanjujuća je činjenica da političari mogu dobro ručati za samo 100 dinara! Foto: Marko Todorović Prošetali smo Skupštinom Srbije u želji da proverimo da li se stvarno za male pare može najesti u restoranu parlamenta.

Ono što smo videli nas je šokiralo! Pljeskavica na kajmaku košta 184 dinara, a ukoliko joj dodate pomfrit za 42 i kupus salatu za 14, to ćete platiti 240. Ako rešite da upotpunite obrok i zasladite se Carskim rolatom, sve ukupno će vas koštati 301 dinar.

Roštilj kobasica i svinjski vrat na žaru koštaju po 162 dinara, rolovana pileća džigerica u slanini 168, bela vešalica 200 dinara… Najskuplje jelo na meniju je brancin na žaru, čiji kilogram košta 1.981 dinar! Za nešto lakši obrok u Skupštini je dovoljno malo više od 100 dinara ukoliko iskombinujete, na primer, goveđu supu s testeninom za 30 i rižoto od pečuraka od 97 dinara.

Porcija kukuruza šećerca je 33 dinara. skupstina_restoran_meni_2

Ukoliko vam od ovih cena “padne šećer”, ne bojte se, jer parče izvrsne Moskva torte možete pojesti za 51 dinar, dok je grčka baklava nešto skuplja i košta čitavih 54 dinara! Imajući u vidu ovakve cene u skupštinskom restoranu, nije ni čudo što su mladi na Fejsbuku osnovali grupu „Hoćemo i mi ovakav kafić!“, sa zahtevom da se otvori objekat u kojem će i običan narod moći da se gosti po skupštinskim cenama. Međutim, jeftinim ručkovima izgleda da je došao kraj, pošto je premijere Aleksandar Vučić podigao glas protiv niskih cena u restoranu Skupštine i rekao da će one biti usklađene s tržišnim. Današnje cene na meniju su od 31.01.2013, a ništa se nije promenilo ni novim cenovnikom, usvojenim nedavno – 27. aprila.

Da Vas podsetimo:  FERKA u Pančevu: „Bez Vučićevog imena na listi, SNS bi imala četiri-pet puta manji rejting”

Ceo tekst: media1.rs

Telegraf.rs

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime