Maleni deo otetog od penzionera je pomoć od 20.000 dinara

0
92

PENZIONERI TRAŽE VRAĆANjE OTETOG NOVCA I VRAĆANjE STEČENIH PRAVA

Nezadovoljstvo udruženja Sindikata penzionisanih vojnih lica

  • I dalje čak 600 hiljada penzionera prima penzije manje od 20 000 dinara.
  • Država penzionerima dužna uvećanje svih penzija za najmanje 30 odsto
  • Neuobičajeno povećan broj penzionera koji odlaze na neko bolje mesto od života u Krkobabićevom zlatnom dobu.
  • Neprekidno zahvaljivanje penzionerima lažljivog političara Vučića koji je 2014. godine, obećao da neće a zatim smanjio penzije, ne može sakriti činjenicu da je to prvi put u istoriji Srbije urađeno
  • Otetih 840 miliona evra smanjenjem penzija od 1. novemra 2014 do 30. septembra 2018. godine, kao i svaki kredit, raste na osnovu zakonskih kamata i već sada iznosi preko 1,6 milijardi evra.

Uplata oko 33 milijarde dinara ili 280 miliona evra od Vlade Srbije je samo mali deo otetog od svih penzionera odsustvom ili nepotpunim usklađivanjem penzija od 2012. godine. Država ili Aleksandar Vučić koji se na svakom koraku predstavlja kao njen vlasnik, je penzionerima dužan uvećanje svih penzija za najmanje 30 odsto jer su one od 2012. godine toliko izgubile na svojoj realnoj vrednosti. To svaki penzioner saznaje kada ode u kupovinu najneophodnijih životnih potreba. Deo penzionera, Miloševićevih milijardera, najbolje znaju da uvećani nominalni iznosi ne znače ništa u podivljaloj inflaciji ekonomskog tigra u Evropi. Posledica toga može biti i neuobičajeno povećan broj penzionera koji odlaze na neko bolje mesto od života u Krkobabićevom zlatnom dobu.

Penzioneri neopravdano imaju niska primanja i težak siromašni život u starosti

Neprekidno zahvaljivanje penzionerima lažljivog političara koji je 2014. godine, obećao da neće a zatim smanjio penzije, ne može sakriti činjenicu da je to prvi put u istoriji Srbije urađeno. Samo njegova kontrola lažovizija mu omogućava da manipulacijama starih i bolesnih građana Srbije opstaje na vlasti.

Da Vas podsetimo:  Gde je niški aerodrom 4 godine od poklanjanja državi: odnet nije, modernizovan nije

Otetih 840 miliona evra smanjenjem penzija od 1. novemra 2014 do 30. septembra 2018. godine, kao i svaki kredit, raste na osnovu zakonskih kamata i već sada iznosi preko 1,6 milijardi evra.

Pljačka penzionera od 2014. do 2019. nije ispravljena

A moglo je oko 35 milijardi dinara potrošenih na predizbornu promociju SNS da se u 2022. godini iskoristi na zakonito podizanje najniže ili garantovane penzije za oko 600 hiljada penzionera čije penzije su manje od 20 000 dinara. Među njima je i oko 160 hiljada poljoprivrednih penzionera koji primaju manje od bednih 12 700 dinara. Moglo je, ali bi u tom slučaju manji broj penzionera-birača bio obmanut da im je Aleksandar Vučić nešto dao iz svoga džepa.

Jovan Tamburić, predsednik

UDRUŽENjA SINDIKATA PENZIONISANIH

VOJNIH LICA SRBIJE

https://izmedjusnaijave.rs/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime