Merkel i Beograd

2
905

angela_merkel-700x491Verovatno će vam biti smešno, no, ja volim noću da čitam zvanične dokumente MIP-a Nemačke. Stvar je u tome što mi je deda u detinjstvu, uoči spavanja pričao strašne bajke i od tih vremena, do kraja života sam sačuvao naviku da dobijem dozu adrenalina.

Nikakav drugi dokument, osim izveštaja nemačkih diplomata, ne može izazvati tako moćan priliv adrenalina u krv.

Cela poenta je u tome što posebnost nemačkog jezika ne dozvoljava njegovim autorima da dobro zakamufliraju suštinu strahova koji im se svakodnevno javljaju u ne maloj količini. I kao da bi želeli da se izraze malo kulturnije, no, uvek preovlada viševekovna navika da se viče na pisti. Zato iza fraze nemačkog MIP-a „Angelu Merkel veoma uznemirava integracija zapadnog Balkana u EU, uključujući i Srbiju, no, to ne znači da će zvaničnom Beogradu biti oprošteni neuspesi u izgradnji pravne države“ odzvanja galama pruskog narednika: „Ja vam kažem kurvini sinovi, da ćete dobiti takve batine, da ćete krv da ser..e“.

Šta da radiš, na krhkim plećima mamočke Merkel leži briga o integracijama Srbije u pravilno društvo, a to je nezahvalna stvar. Zato što Srbi zbog svojstvene im nemarnosti nastoje da odstupe od puta koji im je određen.

U MIP-u Nemačke o tome se saopštava često i na razne često neprijatne načine. Stvara se utisak da su za nemačke diplomate svi Srbi – jedan Gavrilo Princip koji je gurnuo nemačku naciju u Prvi svetski rat, koji se, kao što je poznato, nije baš dobro završio po nju.

I evo se ponovo pojavljuje izveštaj na tipičnom za nemačke diplomate jeziku, koji je opublikovao Deutsche Welle.

U prevodu sa nemačkog diplomatskog na opšteprihvaćeni ruski jezik, taj dokument izgleda ovako: „Gomila zlikovaca oko Aleksandra Vučića maše baukom srpskog nacionalizma, koči demokratske reforme, podržava provokaciju sa srpskim vozom za Kosovo, a srpski predsednik Nikolić je samovoljno otputovao na praznovanje Dana Republike Srpske“… Mi ne vidimo da kod njih ide priprema za predsedničke i parlamentarne izbore i nateraćemo ih da izvršavaju naredbu „lezi-diži se“ od jutra do večeri. Neka obični pešadinac Vučić ne misli da će mu sve ići od ruke, zato što ga je mamočka ranije nagrađivala slatkišima zbog dobrog ponašanja. On će biti bičevan, jer je za mamočku najvažniji princip – svakome po zaslugama“.

Da Vas podsetimo:  Predizborne slike i prilike

Mene je čak i hladan znoj oblio, kada sam saznao da mamočka namerava da kazni Sašu Vučića po zaslugama. Baš tako je i napisano, gospodo dobra.

Strašne slike su počele da mi dolaze u glavu, zato što je u nemačkoj tradiciji uvek postojalo kolektivno kažnjavanje za pojedinačnu krivicu. Oni su tako ustrojeni. Kriv je Saša, a svi će biti šibani.

Zaspao sam nemirnim snom i sanjao sam armijsku pistu, postrojene Srbe sa spuštenim pantalonama i Merkel sa šibama u ruci.

I natpis nad vratima „Dobro došli u slobodnu Evropu“.

Eto kakav košmar. Izgleda da je vreme da se prekine sa čitanjem nemačkih izveštaja o Srbima uoči spavanja. Izgubiš poslednju veru u čovečanstvo.

Dmitrij Sedov

http://www.fsksrb.ru

PODELI
Prethodni tekstRođo
Sledeći tekstKađenica

2 KOMENTARA

  1. zaboravih ti reći dmitrij,logičnije bi bilo da su primali pravoslavce iz srbije i rusije ali je kgb i udba prvo slala svoje kriminalce koji sa kao i udbini odmah organizovani u kriminalu,što brojke i izveštaji potvrdjuju.iz carske rusije su u srbiju izbegli carski rusi koji su bili školovani i radni ljudi koje je kralj aleksandar prihvatio raširenih ruku,a oni su za uzvrat tome bili dobri gradjani i bavili se svojim poslom u radu izgradnje države a ne kriminala.

  2. dmitrij,jedno si pogrešio.vučića je glasao dobar deo naroda,pa kao takav predstavlja srbe.isto tako je milošević dobio još više glasova,nazivajući ga slobo slobodo,a zna se kako se završilo.angela po meni više zastupa jevreje,jer je poreklom jevrejka nego nemce.da je tako potvrdjuje pristanak na masovno useljenje arapa iz raznih arapskih zemalja.moraš priznati da to nije u interesu nemaca ma koliko mi njh vodili kao neprijatelje,premda nam nisu morali biti neprijatelji.to o vučiću kao o nacionalisti je izlizana priča kao o miloševiću.obojica su se lažno prikazivali kao tobožnji nacionalisti a u stvari su komunisti.vučić dete komunista čiji je idol josip broz naj veći srbomrzac i učesnik izvršenja zločina u mačvi nad srpskom nejači.drugi stariji poreklom iz crne gore od oca komuniste,informbirovca i jedan od naj viših komunističkih funkcionera uz kuma mu stambolića.znači ko izadje na izbore po dosadašnjoj praksi bira jednog od komunista,a svi su isti,sa istim poreklom.za to ja neću nasedati na prevaru da biramo manje zlo od dva zla,jer su oni isto zlo,ne idem na izbore i ne mogu biti odgovoran za to zlo.opoziciona stranka ne postoji u srbiji i dok toga ne bude mi koji znamo ne idemo na izbore.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime