Milan Galogaza: Sloveni ne poštuju svoje države

1
1728

KO TO TAMO SEJE MRŽNJU….

Deset godina sam proveo u slovenskim zemljama i pet u neslovenskim, pa stalno mislim na kulturno civilizacijske razlike. Reći ću vam jednu karakterističnu, bez obzira na politički sistem. To je odsustvo dužne pažnje prema vlasti kod slovenskih i uvažavanje i podršku kod neslovenskih naroda. Iz toga stava sledi rečnik pun uvreda kod slovena i glorifikacija vlasti kod neslovena. Naročito kod poslovne elite koja kod neslovenskih naroda sledi spoljnopolitičku orijentaciju vlasti, dok kod slovenskih naroda ta podrška izostaje. Naročito tajkuni/oligarsi. Oni su odani vlasti kod slovena samo ako imaju koristi, inače se ponašaju osvetnički prema vlasti.

Posledice su tragične za Rusiju i Srbiju posebno. Ruski oligarsi abnormalno izvlače kapital, a Srpski tajkuni izvlače novac iz bankarskog sektora, a firme su najčešće u gubitku. Tako dolazimo do tri ekonomije. Prva su mala i srednja preduzeća koja, osim it sektora, tavore. Druga su tajkunska koja se drži dobro samo ako je u sprezi na vlasti, inače stalno radi na modelu oticanja kapitala. Treću čine strane firme čiji je razvoj baziran na vladinoj podršci i mi živimo u uverenju da je to optimalna strategija razvoja. A nije!

Jednog ćemo se dana probuditi iz sna kada saznamo sa koje su nas zaduženjem ostavili ti „prijatelji“. Videćete šta je učinio Fijat, šta ostali…… Nisu oni doneli investicije. Oni su uzeli novac kod naših banaka a slučajeva da je garanciju dala naša vlada. Lepi san će nestati.

Banke raspolažu velikim novcem, sada oko 4,5 mld. evra, ali privreda nema projekata. Jedino vlada ima, jer koristi projekte globalnih firmi, ona uzima kredite i finansira konkurenciju. Tako je to gospodo i narode. Sada se vi snađite. Ništa ne koristi što u svakom gradu od deset hiljada stanovnika ima fakultet. I to, savremeni tzv. Bolonjski. Zato nas onaj Milanović prozva „šaka jada“ sram ga bilo, jer smo „braća“.

Da Vas podsetimo:  Sabaton pravi pesmu o najvećoj srpskoj heroini koja je dala život za zemlju, a mi je pustili da umre u bedi

‎‎
prof. dr sc Milan Galogaza

www.vidovdan.org

1 KOMENTAR

  1. Ne brinem ja za nas slovene… kroz istoriju vec milion puta smo pruzali ruku „braci i spasiocima“ sa zapada i svaki put su to zloupotrebili i kad nas dovedu do ivice unistenja i nestanka mi se probuimo i povratimo sto je nase, samo nam malo vise treba dok se pokrenemo ali hocemo sigurno mada bilo bi lepo da vise jednom za svagda naucimo da nam Nemci,Francuzi,Britanci i ostali sa Amerikom na celu nisu i nikad nece biti prijatelji i da nam uvek misle zlo.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime