Ministar Đorđević o zgradi Generalštaba: Da smo srušili sve, rekli bi „zašto niste ostavili nešto“

0
710

Generalstab rušenje. Foto: Srdjan IlićMinistar odbrane Zoran Đorđević tvrdi da nije „bačen “ novac iz budžeta koji je potrošen na saniranje zgrade Generalštaba koja će sada biti srušena. Novinari redakcije Insajder otkrili su da je saniranje i adaptacija plaćena oko 80 miliona dinara, a da će za rušenje te zgrade odlukom Vlade Srbije samo dve godine kasnije biti plaćeno oko 180 miliona dinara. Na pitanje novinara Insajdera, zašto nisu odlučili da odmah sruše zgradu, ministar Đorđevic je rekao: „da smo tada srušili sve rekli bi zašto niste ostavili nešto, možda nije morala da se sruši“.

On je naveo da bi isto koštalo da se rušilo odmah i sad.

„Nije bačen novac, moralo je da se uruši. Nama je naloženo da se odmah nešto uradi tada jer je bilo opasnosti da zgrada padne na Nemanjinu ulicu. Da smo srušili sve tada koštalo bi 180 plus 78 , znači 260 miliona,“ dodao je Đorđević.

Podsetimo, Insajder je ranije danas objavio da je Vlada Srbije odlučila da sruši deo zgrade za čiju sanaciju je pre manje od dve godine platila oko 78 miliona dinara. Prema saznanjima Insajdera, za ovaj posao rušenja dela zgrade planirano je da se iz budžeta Srbije potroši 180 miliona dinara. Odluka o rušenju doneta je uprkos mišljenjima pojedinih građevinskih stručnjaka da za rušenjem nema potrebe.

Ministar odbrane je dodao i da su stručnjaci posle izvršenih analiza rekli da zgrada ne može da ostane takva kakva jeste.

Kako smo ranije objavili, pojedini inženjeri unutar Vojske Srbije nakon donošenja odluke o rušenju zgrade, prema našim saznanjima, dali su mišljenje da ovaj deo zgrade ne mora biti srušen.

Da Vas podsetimo:  MHE Brusnik: Sumnje na uništavanje puta i nezakonitu gradnju

Na pitanje da li je tačno da su se pojedini stručnjaci unutar Vojske tvrdili da je zgrada u autostabilnom stanju, ministar Đorđević rekao da su to stručnjaci iz infrastrukture i da „svako ima pravo na svoje mišljenje“.

„On da je stručnjak on bi radio u Institutu IMS, a ne u Upravi za Infrastrukturu. Infrastruktura je organizaciona jedinica u okviru Sektora za materijalne resurse, Sektor je u okviru Ministarstva odbrane, a ministarstvo je deo Vlade. Mi smo se obratili državnim institucijama i oni su nas uputili na IMS. IMS je uradio to i rekao nam je ovo što sam ja vama rekao“ zaključio je Đorđević.

https://insajder.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime