Ministarko Grujičić, nisu lekari krivi za katastrofalnu situaciju u zdravstvu

2
89

Ministarka Danica Grujičić je na televizijskom gostovanju ukorila nezaposlene lekare navodeći da neće da idu da rade u manja mesta, jer tamo nema „Mame i tate“ ali hoće u Kanadu.

Ministarka zaboravlja da je za posledice stanja u zdravstvu i nedovoljan broj lekara nisu odgovorni nezaposleni lekari već Vlada i konkretno ona jer sedi na čelu resornog ministarstva, a ne lekari koji odbijaju da rade u potkapacitiranim bolnicama i domovima zdravlja u kojima nema osnovne opreme za rad, često nema pokrivenosti hitne pomoći, da rade za nedovoljne plate sa ugovorima na određeno koji im ne garantuju osnovna radna prava.

Ministarka takođe zaboravlja da sve više lekara odlazi iz zemlje zbog elementarne egzistencije i da sve više klinika u Srbiji ostaje bez medicinskog kadra, dok se domovi zdravlja zatvaraju, što takođe predstavlja posledicu loših zdravstvenih politika političke garniture čiji je deo.

Zdravstveni sistem mora biti organizovan tako da bez izuzetka obezbedi zadovoljavajući kvalitet zdravstvene zaštite koja je dostupna svima. To je moguće samo sa dovoljnim ulaganjima za održavanje i unapređenje javnog zdravstva, ali i obezbeđivanje što boljih radnih uslova za medicinske radnike i radnice.

2 KOMENTARA

  1. Министарко Грујичић, није познато да је неко бежао од добра…
    Сам преседник је својевремено изјавио да му није јасно куда су се одлиле паре за здравство…..
    Народу није јасно колико су нас фамозни респиратори коштали, њих се некако случајно сетих као не довршене приче, преседника и министра Малог да ће припремити извештај у крћем року….. Беше ли то 2020година???

  2. Samo partijski kadar moze da zivi ,svi ostali I ne moraju.To nam se svakodnevno dokazuje.Obican,mali covek,penzioner sa penzijom ne dostojnom ne moze ni u prodavnicu svaki dan.Ne zato sto mu nista ne treba,vec zato sto nema dovoljno novca.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime